Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Diskuze

Teď na nás střílejí z Bruselu, řekl Orbán a přirovnal EU k sovětským vojskům

Maďarský premiér Viktor Orbán v neděli u příležitosti 66. výročí vypuknutí protisovětského povstání nepřímo přirovnal sovětská vojska, která revoltu Maďarů v roce 1956 potlačila, k institucím Evropské unie. Naznačil, že EU, která se snaží omezit ústup demokracie v Maďarsku, skončí jako Sovětský svaz. Až 80 000 lidí v neděli také vyšlo do ulic vyjádřit nesouhlas s Orbánovou politikou.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JF

J54a33n 87F37i34s33c36h73e92r

24. 10. 2022 14:30

Zrovna Maďarsko kdyby nebylo v EU, tak je na tom šeredně špatně. Taky nikam Maďarsko nikam neodchází. Orbán si vymohl, že Madarsko koupilo předražený ruský plyn za vyšší cenu, než za kterou si plyn mohlo koupit na burze. Nejdřív se mluvilo o velké slevě, ale pak v oficiálních dokumentech bylo něco úplně jiného. Prostě lhali lidem. A ještě si na ten nevýhodný nákup od Putina vzali půjčku s obrovským úrokem. Nebýt v EU, tak Maďarsku snad ani nikdo nepůjčí, ale takhle trhy věří tomu, že kdyby bylo nejhůř, tak EU pomůže i problémovému Maďarsku. Bez této důvěry by Maďarsku možná nikdo ani nepůjčil. Maďarský stát mezitím horlivě shání zahraniční měnu. Nejlépe eura a dolary. Dokonce maďarské úřady vyzívají firmy, aby platily různé odvody státu raději v eurech. Maďarsko bez EU by nejspíš už zbankrotovalo.

2 1
možnosti
RH

R27a92d34e71k 34H44o90r45á35k

24. 10. 2022 9:41

Fascinuje mě, kolik lidí je tady nelogicky vysazených na Orbána, jako by jim snad přebral manželku, nebo co.

Víte, každá mince má dvě strany, a to platí i o členství v EU. Přináší to řadu výhod, ale taky to přináší obrovskou a neustále narůstající byrokratickou zátěž a čím dál více svazující příkazů, pravidel, anebo v lepším případě "doporučení", jejichž neplnění vede k jedinému, a to je "bu bu bu, my ti ty peníze nedáme". Uplácení si států prachama a nucení je tak k poslušnosti je opravdu strategie hodná "státníka". ;-D Něco jako 'Pepíčku, když si hezky uklidíš pokoj bez odmlouvání, dostaneš 50 korun.', že?

EU byl na začátku ryze ekonomický projekt a tak to i mělo zůstat. Ve chvíli, kdy začíná ovlivňovat vnitřní politiku států, zasahuje do snad všech odvětví lidské činnosti nesmyslnými regulacemi a výsledkem její sebedestruktivní politiky je kontinent na pokraji krachu, tak je to prostě špatně, i kdybyste se k von der Leyenové každý večer modlili 10x zdrávasUršula.

Chápu totální (nebo totalitní?) zaslepenost u jedinců, jejichž jediná schopnost stojí a padá na dojení dotací z evropských fondů. Ti budou za zachování svého chlebodárce bojovat do roztrhání těla, resp. do vyčerpání fondů do sucha... Ale ti, co nejsou na EU závislí a přesto ji fanaticky hájí? Jaká je vaše motivace? Snad nejste jen novodobí soudruzi, kteří prostě mají potřebu "někam patřit" i za cenu ztráty státní suverenity a přenechání všech rozhodovacích pravomocí do Bruselu, přesně ve stylu "o nás bez nás"... Nebo?

2 6
možnosti
RH

R77a90d10e63k 53H25o67r92á10k

24. 10. 2022 19:04

Mínusy bez argumentů - ach jo.

0 0
možnosti
VS

Orban je jediny politik se selskym rozumem v hlave a jedinej evropskej politik, kterej ma koule poslat ty EU gaunery k certu. Go Viktor go!!!!

1 8
možnosti
RM

R50o47b34i32n 22M75a25n84a

24. 10. 2022 8:50

Ten váš go Viktor brzo půjde ��

4 1
možnosti

Tak z neho vystupte, gb to dala a nikdo po ni nestrilel

1 0
možnosti
PM

P78e72t68r 40M33i93c82h84a43l

24. 10. 2022 6:27

Inu, Orbáne, není nic snazšího, než z té zlé EU vystoupit. ... No jo, ale to už by nepřitekly žádné peníze, že?

5 3
možnosti
MZ

Orbán dotáhl dotační parazitismus na RI ještě k podstatně větší dokonalosti než Babiš. Babiš taky maximálně sosal evropské dotace, a zejména pro své soukromé firmy (a věřím, že stále ještě částečně sosá), ale navenek se aspoň tvářil, že drží základní linii EU, tedy že je prozápadní a kritický k Rusku.

To Orbán taky maximálně intenzivně saje evropské dotace, taky především pro svoje oligarchy (tam je malinkatý rozdíl, že ty firmy předpokládám nepatří přímo jemu), ale na rozdíl od Babiše se už ani nenamáhá zastírat, že je otevřeně proruský a kolaborantský.

9 3
možnosti
JB

Cechackov stejně jako Maďarsko prostě musí poslouchat větší státy. Tak to na světě chodí. Ono myslet si, že země s 10 miliony lidí mluvící domorodým jazykem, kterému nikdo jiný nerozumí si bude dělat co chce to je na omylu. Viktore výběr si: buď budeš lizat zádel Putinovi anebo patolizalum v Bruselu, ale na 100% ti mohu slíbit, že určitě nebudeš nezávislej. Možná tak na papíru. Realita trošku jiná a ty to moc dobře víš :) já už jsem si vybral......

0 8
možnosti
HP

Tak černé to zase není. Země s 10 milióny lidí a jazykem, kterému nikdo jiný nerozumí může být buď vazalem, nebo může být součástí většího celku který ji zákonně garantuje právo spolurozhodovat, byť třeba malým dílem. Česko má proti Maďarsku pořád jistou výhodu v tom, že češtině přece jenom kromě Slováků aspoň částečně rozumí Poláci, Chorvati nebo Slovinci, takže jak kůl v plotě Česko v Evropě není.

4 0
možnosti
DJ

D14a70v24i16d 17J73e11c15h

24. 10. 2022 0:35

Svět se přepóloval, místo jedné Moskvy máme najednou tři - Berlín, Brusel a Washington, se všemi negativními vlivy, které měla Moskva sovětská. A protože tyto "Moskvy" jsou tři, je jejich destruktivní síla třikrát větší. Kdo tomu ještě nevěří, ten to brzy pozná na vlastní kůži. Už máte připravené dříví na zimu?;-)

2 13
možnosti
HP

Aha. A jak brzy bude to brzy? Já jen, že na nový rok tomu bude právě 30 let, co takové světové kapacity jako Ing. Klaus nebo slovutní členové ERG prorokují neodvratnou zkázu EU a ono furt nic.

5 1
možnosti

"nedostatků v zadávání veřejných zakázek, v nezávislé práci vyšetřovacích či justičních orgánů..." Uf, jaká nádhera, že třeba nás se tohle netýká ani trochu.;-D

3 0
možnosti
JK

Toto-cosi je ten Burešův podporovatel ;-D?

5 2
možnosti
HP

Toto cosi je Burešûv trumf, o kterém si myslel, že mu pomůže vyhrát volby.

0 0
možnosti
  • Nejčtenější

Policie v pohotovosti kvůli hrozbě terorismu. Zadržela podezřelého cizince

8. června 2024  23:01,  aktualizováno  9.6 12:41

Policie dopadla cizince podezřelého ze zvlášť závažného zločinu, po kterém vyhlásila pátrání v...

V Turecku zemřela česká zpěvačka Victoria. Zavraždil ji její vlastní manžel

14. června 2024  8:59,  aktualizováno  11:23

Česká zpěvačka Victoria byla zavražděna v Ankaře. Podle tureckého portálu Hürriyet ji zabil její...

{NADPIS}

{LABEL} {POPISEK}

„Ukrajinská sebevražda“. Intriky v Kyjevě čím dál víc frustrují Západ

11. června 2024  19:21

Kádrové změny nezmítají jen ruským ministerstvem obrany, rostoucí pozornost vzbuzují i rošády v...

Dar pro Ukrajinu prostřednictvím Čechů vyvolal na Tchaj-wanu bouři

10. června 2024

Premium Dar, který má pomoci Ukrajině s obnovou tamního zdravotnictví, způsobil na Tchaj-wanu politický...

{NADPIS}

{LABEL} {POPISEK}

Volby vyhrálo ANO před SPOLU. Stačilo! i Přísaha mají dvě křesla, propadli Piráti

9. června 2024  20:29,  aktualizováno  10.6

Volby do Evropského parlamentu vyhrálo v Česku hnutí ANO. Od voličů získalo 26,14 procenta hlasů,...

Při rituálním obětování zvířat se v Turecku zranilo 16 tisíc lidí

17. června 2024  7:30

Na šestnáct tisíc lidí utrpělo v Turecku zranění, když v neděli při svátku obětování rituálně...

Do Česka míří tropické teploty i silné bouřky. Počasí ovlivní studená fronta

17. června 2024  6:54

Nový týden přinese do Česka tropické teploty. Už v pondělí meteorologové očekávají, že na některých...

Ind zadržený v Česku za plánování vraždy je v americkém vězení

17. června 2024  6:16

Indický občan Nikhil Gupta, který ve Spojených státech čelí obvinění ze spiknutí za účelem spáchání...

Kvůli konci uhlí krize nenastane. Jozef Síkela o jaderném tendru i dalším postupu

17. června 2024

Premium Česko nejspíše do roku 2027 přestane být čistým vývozcem elektřiny, protože jí víc bude...

Opalovací krém pro miminka: Jaký vybrat?
Opalovací krém pro miminka: Jaký vybrat?

Pokožka novorozenců a kojenců je tenká, zranitelná a má méně melaninu, což je pigment, který chrání pokožku před slunečním zářením. Kůže miminka je...