Diskuze

Racci u Patagonie ohrožují velrybí mláďata, krvelačně do nich klovou

Do vod okolo poloostrova Valdés u pobřeží argentinské Patagonie každoročně připlouvají tisíce obrovitých velryb jižních. Ty se zde páří a přivádí na svět mláďata. V případě, že se za velrybami vydáte, může se vám však naskytnout pohled, ze kterého se převrací žaludek naruby, píše list The New York Times.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
GK

Nepřispělo by k řešení vyslat vždy v kritickém období do oblasti několik lodí, v každé střelec s brokovnicí a bednou nábojů, aby racky stříleli? Anebo, aby to bylo ekologicky čisté, malou vojenskou loď, která by vystřelovala rakety způsobující detonace ve vzduchu, což by racky jednak plašilo, jednak usmrcovalo.

1 0
možnosti
Foto

Mnohem pohodlnější by bylo hubit verlyby. Člověk se snáze trefí, racek bídně zhyne hladem.

Ale budiž. Po článcích starých jen pár let, kdy městská policie statečně zachraňovali zajíce ohrožované liškami mne už udiví jen málo věcí.

V brzké době očekávám ochranu sýrů před plísněmi.

1 0
možnosti
JH

J98a19n 29H73a78j15s11k26ý

17. 6. 2023 11:36

Ale takto je to už od doby vznipu života v prekambrických mořích, že jedni živočichové pořírají druhé. To až člověku, který nejedná jen pudově se z toho jak v článku píšou "převrací žaludek naruby".

Naopak až homo sapiens - člověk rozumný - dokázal vyvinout zbraně, které vybíjejí jedince stejného druhu po milionech.

1 0
možnosti
Foto

Rackové jsou drzá verbež.

Ve Scheveningenu na terasách, kde lidé jedí ryby, jim racci klidně i ze stolu kusy ryb kradou. Lidé si jídlo před nimi musí chránit.

1 0
možnosti