Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Diskuze

Biden s tajnými dokumenty nakládal nesprávně, uvádí zpráva. Stíhán nebude

Americký prezident Joe Biden si úmyslně ponechal tajné dokumenty o americké válce v Afghánistánu a dalších záležitostech týkajících se národní bezpečnosti poté, co opustil úřad viceprezidenta v roce 2017, nebude ale čelit trestnímu obvinění. Bílý dům uvítal, že obvinění nebyla vznesena, a zároveň uvedl, že vyšetřovací zpráva obsahuje několik nepřesných a nevhodných poznámek.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JB

Má polehčující okolnost, je mentálně mimo.

1 0
možnosti
JZ

Obvinění nebylo vzneseno, protože by se nakonec ukázalo, že nemůže být stíhán kvůli nevyhovujícímu psychickému stavu. A to nikdo nechce ...

3 0
možnosti
IS

Pak musí odstoupit jako president z funkce. Amerika nemůže mít presidenta, který má prst na nukleární zbrani, hoří konflikty na středním východě, problém s Izraelem, potenciálně s Taiwanem, Kim opětně vystrkuje růžky, naše země je zavalena miliony ilegálů a on si plete zdali je presidentem on nebo Harris. Navíc nás celý svět pozoruje a směje se, co to máme v Bílém Domě. SMH

2 1
možnosti
SW

Pence mel doma matros, Biden take, ALE Trump toho mel tunu a po skonceni funkce a odmital to vydat, nespolupracoval s urady atd. Fotky tajnych dokumentu na jeho zachode snad mluvi za vse. Ovsem MAGA to okeca jako vzdy a kdyz dojde rec, tak se zeptame na laptop Huntera nebo budeme blabolit o invazi na hranici. Na hranici by mela skoncit MAGA.

0 5
možnosti
IS

MAGA nemusí nic okecávat, teď to bude muset okecat Biden, o což se dnes neúspěšně pokoušel v doslova narychlo spíchnuté tiskovce, což jasně dokázalo, jak je mimo. Trvala celých 10 nebo 12 minut a odpověděl na kolik otázek? 4, 5? A to nás chce přesvědčit, že jeho pamět je "fine" a je nejvíce kvalifikovaný být presidentem? Naštvané utrhování se na reportéry, výpadky paměti, kdy si nepamatoval odkud má růženec, který prý nosí od smrti svého syna v roce 2015, pak si zase pletl presidenta Egypta s presidentem Mexica. Zpráva o tom, jak Hur popisuje při výsleších, Biden si nepamatoval kdy byl VP a kdy jeho termín skončil (2017), stejně jako se druhý den výslechu ptal. "Byl jsem v roce 2009 stále VP"? Pouze mlhavě si vzpomenul na Afghanistan, byl si vědom, že má v držení tajné dokumenty přesto, že věděl , že je to protizákonné. Takže nepoužívejte omletou rétoriku o Trumpovi, dnešní situace se týkala jedině a pouze Bidena. Je doslova šokující ukázkou, jak progresivně smýšlející se snaží zoufale odpoutat pozornost od starého, mentálně zmateného Bidena, v zoufalé snaze o udržení moci útoky na Trumpa a MAGA nemající absolutně žádnou souvislost s dnešní situací. Biden je zralý buď na article 25, odstranění z funkce pro neschopnost výkonu, nebo pro tresní řízení za nezákonné přechovávání a neoprávněné držení vysoce tajných dokumentů. No ifs or buts.

3 1
možnosti
IS

Biden s úřady nespolupracoval 5 let, neboť buď nepřiznal, že má tajné dokumenty rozházené po několika místech, nebo si už nepamatoval, což je na pováženou, jak mohl v takové kondici vyhrát volby, to zaprvé. Náhodou si vzpomenul, až FBI vlítla k Trumpovi, že by mohl také někde něco mít, a pozval své právníky, kteří mimochodem neměli prověrky na tajné dokumenty, tak jak je možné, že je právě tito právníci odhalili, kdy jim nepříslušelo tajné dokumenty číst? To také Hur nekomentoval ve svých výsledcích, záhadou je proč. Také fakt, že výsledné šetření bylo nejprve předloženo jako zdvořilost Bílému Domu k posouzení je nějak mimo. Odkdy má vyšetřovaný přístup ke konečnému rozhodnutí před všemi ostatními? Sice prý WH neprovedl žádné úpravy před předáním Kongresu. Fakt?

The White House was given the opportunity to review the report for privilege after Hur initially submitted his report on Feb. 5, and did not seek any redaction to the report. The report was transmitted to Congress Thursday afternoon.

6 4
možnosti
Foto

Biden s urady narozdil od Trumpa spolupracoval a ty dokumenty nebyly narozdil od tech ktere ukradl Trump tak tajne.

Z toho se neda vylhat ani kdybyste popsala dalsich deset stranek.

3 6
možnosti

"Americký prezident Joe Biden si úmyslně"

Nemyslím si, že by Joe Biden dělal cokoliv úmyslně.

2 2
možnosti
IS

To má být sarkazmus? Alespoň doufám.

3 1
možnosti
IS

Hur uvedl, že bylo až neuvěřitelné, že si Biden nepamatoval, kdy byl VP v Obamově administrativě. Navíc, žádné fámy, že se jednalo o ubrousky a neškodné papíry, jak tady konstatoval pan B.

Hur has been investigating Biden's improper retention of classified records since last year. The papers included classified documents about military and foreign policy in Afghanistan, among other national security and foreign policy records, which Hur said implicated "sensitive intelligence sources and methods." He announced he would not seek criminal charges against Biden.

The materials included "marked classified documents about military and foreign policy in Afghanistan, and notebooks containing Mr. Biden's handwritten entries about issues of national security and foreign policy implicating sensitive intelligence sources and methods."

Hur said FBI agents recovered the materials from "the garages, offices, and basement den in Mr. Biden's Wilimington, Delaware home."

But Hur said his investigation "uncovered evidence that President Biden willfully retained and disclosed classified materials after his vice presidency when he was a private citizen."

The special counsel also described Biden as "a sympathetic, well-meaning, elderly man with a poor memory."

I když Biden držel tyto tajné dokumenty v nestřežených prostorách na několika místech na rozdíl od Trumpa, a držel je úmyslně, ne tedy, že by na ně zapomněl, ale působí jako sympatický, starý muž, který to myslí dobře, ale má špatnou paměť. Jak tedy takový sympatický starý muž se špatnou pamětí může být presidentem nejmocnější země světa?

Je s podivem jak iDnes pěkně očistila článek od informace, že Biden se ukázal jako člověk, který má skutečně špatnou paměť. A to je omluva? DOJ pod taktovkou Garlanda nikdy nezklame.

https://www.foxnews.com/politics/no-charges-biden-classified-records-special-counsel-robert-hur

12 4
možnosti
Foto

Je zajimave, ze v te dobe se psalo tak trochu neco jineho napr. Biden jako VP, nesmi mit ve svem dome tajne dokumenty, to prislusi jenom prezidentovy, ktery odtajnuje tajne dokumenty.

Dale v listopadu 22 jeho dum prohledavali pouze jeho pravnici, (nejspis zakryt vsechny smeliny s jeho synem na Ukrajine) samo ze bez security clearence a zaroven se objevily fotky tajnych dokumentu ulozenych volne v jeho garazi s corvetou. Teprve potom, pustili vysetrovat FBI samo ze vydali zacatkem dalsiho roku prohlaseni "nic zavadneho se nenaslo".

Najednou, kdyz se cely pripad nejakym zazrakem nechali vysetrovat, objevuji se skutecnosti, ale jako prezident stihan samo ze nebude. Vybrano, prelozeno

Naše vyšetřování odhalilo důkazy, že prezident Biden úmyslně zadržoval a zpřístupňoval tajné materiály po svém viceprezidentství když byl soukromým občanem,“ napsal Hur.

https://apnews.com/article/biden-hur-garland-classified-documents-836b99fe9cbef9ba7d32602f4928efec

8 3
možnosti
JS

Na každého prezidenta jiný metr a to si chtějí říkat vyspělá západní demokracie. Bordel jako v Rusku tam mají.

19 4
možnosti
HP

Akorát je to jinak. Trump si dokumenty odvezl po skončení funkce, a odmítal je vrátit. Obojí je protizákonné. V Bidenově případě není jasné, zda byl vůbec zákon porušen. To jsou dvě naprosto odlišné situace.

3 14
možnosti
Foto

Opet dvoji metr - na Trumpa nabehla zasahovka v plne zbroji ve tri rano, desitky policajtu, zatah jak na Bin Ladina.

Biden ma hromady krabic s tajnymi dokumenty v garazi, nevi se, kdy a kdo mu je tam dal, ale vlastne se nic nestalo...

18 7
možnosti
ZH

Jasně je uvedené, že v okamžiku, kdy nějaké dokumenty našli, nahlásili to úřadům a následně umožnili kompletně dům(domy) prohledat, jestli tam není ještě něco dalšího. Trump byl úplně něco jiného, i když něco našli, tak to odmítl vydat.

Je tu hlavně bombastický titulek, ale jinak v podstatě popisují běžnou věc, která se podle článku stává pokaždé při změně administrativy.

5 8
možnosti
LJ

L53u19d47ě55k 10J88a32š19a

8. 2. 2024 23:05

Biden nebude stíhán - proč? No protože to je moderní levičák, demokrat. Jako nebyl stíhán prezident Clinton za styk s Lewinskou, když celému několik týdnů lhal veřejně do očí jako ten nejhorší spratek. Také levičák, také bylo ticho. Dovedete si představit, jak by se na prezidenta vrhli všichni "demokraté" levičáci, kdyby byl prezidentem Trump a udělal některou tuto věc? To bylo bylo ze všech stran udání a hnaní k soudu. Možná by se našel další díl MeeToo, kdy by se ho kdejaká ženská snažila obvinit ze znásilnění, jakouž se ta. A k potrestání nepůjde Biden proč? No protože přece dnes mohou demokraté zcela nesatydatě skoro všechno

17 4
možnosti
  • Nejčtenější

Ženě se do ruky zakousl pes. Muž, který jí přispěchal na pomoc, zvíře zabil

29. května 2024  15:12

Ženu v Žihli na Plzeňsku vážně pokousal volně pobíhající pes. Na pomoc jí přiběhl příbuzný, který...

Brutální útok nožem v Mannheimu, policista po něm bojuje o život

31. května 2024  13:12,  aktualizováno  18:49

Šest lidí v pátek utrpělo zranění při útoku nožem na náměstí v centru německého Mannheimu, uvedla...

{NADPIS}

{LABEL} {POPISEK}

Nemocnému synovi vstříkla do krve vodu. Chtěla jsem, aby to skončilo, řekla

29. května 2024  13:51

Mimořádně nešťastný případ matky samoživitelky a jejího vážně nemocného dítěte řeší Městský soud v...

Velký podfuk s výsluhou, nemocenská i v civilu. Policisté obírají stát o miliony

31. května 2024

Premium Státu rapidně rostou výplaty výsluh pro policisty, hasiče, celníky či dozorce. Loni Česká republika...

{NADPIS}

{LABEL} {POPISEK}

Česko explodovalo zlatou hokejovou radostí, fanoušci v Praze kolabovali

26. května 2024  11:40,  aktualizováno  23:29

Česko v neděli zažilo hokejový svátek. Fanoušci vyrazili sledovat finále mistrovství světa na...

Firmy už nechtějí brát brigádníky. Kvůli změnám v zákonech se to nevyplácí

3. června 2024

Premium Počet firem, které hledají brigádníky na sezonní práce nebo na záskok za zaměstnance na dovolené,...

V debatách se mi daří, říká Nerudová a hájí migrační pakt: Solidarita je základ

3. června 2024

Za minimum považujeme čtyři mandáty. Takové ambice představila ekonomka a neúspěšná kandidátka na...

ANALÝZA: Prokličkuje se Izrael k mírové dohodě? Ukáže se, kdo to myslí vážně

3. června 2024

Premium (Od spolupracovnice MF ­DNES v Izraeli) Válka trvající osm měsíců vyvolává napětí jak uvnitř izraelské společnosti, tak na mezinárodní...

Povodně zpustošily západní Čechy. Zasahovaly vrtulníky, sesuv zastavil trať

2. června 2024  12:06,  aktualizováno  21:58

Části Česka o víkendu zasáhly bouřky provázené místy silným deštěm. Zejména na jihozápadě Čech...