Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Diskuze

Amerika naruby: koláče jsou teď bez práce. Sociální podpora chodí i mrtvým

Na bankovní konta Američanů proudí gigantický příliv sociální podpory. Miliardy dolarů ze státní pokladny mají pomoci zachránit ekonomiku, která silně krvácí kvůli koronavirové pandemii. Stačí vyplnit elektronický formulář nebo zatelefonovat a vydržet na lince s automatickou asistentkou z úřadu práce.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

J18i96r17i 25B62i61l17i73n25a

19. 7. 2020 16:26

Soucasny system koronavirove financni podpory znamena $600 tydne pro 25 milionu Americanu. A konci presne za tyden. Co bude dal, co se stane az lide prestanou splacet hypoteky a zacnou setrit neni zatim jasne.

Puvodni plan na to, ze ty penize preklenou nejhorsi dobu a ze se ke konci leta bude situace zlepsovat, ten plan diky predcasnemu ukonceni karanteny nevysel a situace se naopak zhorsuje.

Nekdo to skarede zvoral...:-/

0 0
možnosti
MV

Že chodí podpora mrtvým? V pořádku, dávky by měli dostávat ti, kteří si sami vydělat nemohou.

0 0
možnosti
Foto

J70i34r34i 78B16i51l45i42n19a

18. 7. 2020 23:38

Jak pravi nadpis, Amerika naruby. Ale pan prezident konecne nastinil svuj plan pro budoucnost. Rekl doslova:

"So we have many exciting things that we’ll be announcing over the next eight weeks, I would say? Things that nobody has even contemplated, thought about, thought possible, and things that we’re gonna get done, we have gotten done, we started in most cases. But it’s gonna be a very exciting eight weeks, a, uh, eight weeks like, I prob, I think Mike, we can honestly say, nobody’s ever going to see eight weeks like we’re gonna have. Because we really have."

A jedine oko nezustalo suche... ;-(

0 0
možnosti
MH

V USA je komunismus se vším všudy. S rozhazováním peněz, cenzurou a vyhazovy z práce. Pamatuji si na vtip, kdy se US a sovětský prezidenti probudí po sto letech a čtou zprávy, "Komunistická strana USA schválila novou pětiletku", sovětský prezident se začne posmívat americkému do té doby, než americký prezident přečte zprávu "na čínsko-polských hranicích je klid".

2 0
možnosti
PB

P76e15t27r 41B72i71e12l53i52k

18. 7. 2020 15:59

na té úvodní fotce je vidět, jak moc je obezita v USA rozšířená :-/...pak mají mít nějakou imunitu 8-o

1 0
možnosti
MH

Jedí koláče bez práce.

0 0
možnosti

A pak věřte údajům o nezaměstnanosti! Mě b spíš zajímalo, kdo za Američany zaplatí ty astronomické dluhy v nemocnici. Zdravotní pojištění tam moc nefrčí.

1 0
možnosti
RP

Jo jo, zeme neomezenych moznosti ta amerika, a to jsem si drive myslel o rusku... Uz delsi dobu rikam ze nebezpeci na nas kouka ze zapadu a ne z vychodu. Zapad je totalne v rozvratu...

6 1
možnosti
Foto

M40a65r14t15i22n 14L29ö75w

18. 7. 2020 11:46

Zatim je USD dominantni rezervni menou po celem svete takze se jeste chvilku na Cantillonove efektu svezt muzou. A sypat penize primo lidem misto bank a korporaci neni vic socialismus nez to co se delo predtim. Ostatne "centralni banka" je Marxuv vynalez jak se dostat do kapes vsem kdo drzi menu bez nutnosti zjistovat kolik kdo ma a jak to ziskal. Takhle se USA dostava do kapes vsem kdo potrebuji na svetovem trhu neco co se obchoduje jen v USD (treba ropu...). Ale kdyz se te tak odkopali jsem zvedavy jak dlouho ten kabaret udrzi. I v jejich zajmu doufam ze dlouho ne - co udelaji penize zdarma s lidma uz vidime nejakou dobu a neni to nic hezkeho. Ostatne Cinske prislovi rika prej si aby deti tvych nepratel vyrustaly v blahobytu.

2 0
možnosti
Foto

M71a80r91t71i65n 34L44ö19w

18. 7. 2020 11:58

Za me je nacase opoustet koncept narodnich statu a prejit na ferove podminky pro vsechny bez rozdilu - treba BTC. Bezpecnost zajisti soukrome agentury lip nez statni monopolni molochy. Stejne jako skolstvi, zdravotnictvi, infrastrukturu... Vse co ridi stat je jeden velky mordor - protoze tam rozhoduji lide o vecech pro cizi lidi za cizi penize - je jim jedno kolik to stoji a co za to bude. A podle toho to vypada vsude kde si stat (urednici) usurpuji na neco monopol a nuti nas to platit.

0 2
možnosti
FV

U nás je to podobné. Firmy úpí, že nemají zaměstnance a musejí je dovážet ze všech koutů Východní Evropy, a přitom doma sedí statisíce lidí na různých typech přímých nebo zprostředkovaných státních podpor Rv

Největším rizikem je, že si na to lidi zvyknou, a práce nebude vnímána jakou žádoucí stav, o kterou se všichni snaží, ale naopak jako oběť, kterou nikdo nebude chtít snést, a když už, tak za obrovské peníze - vidíme to už dnes na tom, že kdo během koronoviru pracuje považuje za automatické, že bude dostávat bonusy v řádech desítek tisíc Kč měsíčně, v čemž je podporuje i vláda, která uvolňuje desítky miliard na prémie pro všechny možné typy zaměstnanců.

Učebnicoví ekonomové (tj. nejsou ti dobří, ale ti, kteří papouškují zastaralé mantry z učebnic) tvrdí, že se česká resp. světová ekonomika se vrátila kvůli koronaviru o několik let zpět, ale ve skutečnosti se posunula ve vývoji o mnoho let dopředu, do vod dosud neprobádaných a nikdo neví, jaké to všechno bude mít důsledky. V každém případě: žijeme v zajímavých časech a konečně současná generace tvoří dějiny ;-)

2 0
možnosti
MN

Však ano, moderní názor je, že práce nebo sociální systém je otázka volby, protože za nás přece už brzo budou pracovat ti roboti.

0 0
možnosti
LK

Ac se pysni amerika svymi univerzitami, silikonskymi udolimi apod., je pravda, ze velka cast americanu jsou trubky, ktere by vic nez zatelefonovat na linku, nebo vyplnit jednoduchy formular bez dalsiho papirovani, nedokazaly. Tak to proste je. A nez prizivovat protesty zmitanou ameriku dalsim shromazdovanim ve frontach, kde plno nastvanych BLMetrckaru bude mlatit nebo strilet na urednice, protoze nebudou chapat, co za papir donest, aby dostaly penize, tak to udelali holt radsi takhle blbuvzdorne. S tim, ze nez vyhazet penize za ochranu, helplinky a uklidnovani emoci, radsi je vyhodi z okna i mrtvym.

8 1
možnosti
  • Nejčtenější

Policie v pohotovosti kvůli hrozbě terorismu. Zadržela podezřelého cizince

8. června 2024  23:01,  aktualizováno  9.6 12:41

Policie dopadla cizince podezřelého ze zvlášť závažného zločinu, po kterém vyhlásila pátrání v...

V Turecku zemřela česká zpěvačka Victoria. Zavraždil ji její vlastní manžel

14. června 2024  8:59,  aktualizováno  11:23

Česká zpěvačka Victoria byla zavražděna v Ankaře. Podle tureckého portálu Hürriyet ji zabil její...

{NADPIS}

{LABEL} {POPISEK}

„Ukrajinská sebevražda“. Intriky v Kyjevě čím dál víc frustrují Západ

11. června 2024  19:21

Kádrové změny nezmítají jen ruským ministerstvem obrany, rostoucí pozornost vzbuzují i rošády v...

Dar pro Ukrajinu prostřednictvím Čechů vyvolal na Tchaj-wanu bouři

10. června 2024

Premium Dar, který má pomoci Ukrajině s obnovou tamního zdravotnictví, způsobil na Tchaj-wanu politický...

{NADPIS}

{LABEL} {POPISEK}

Volby vyhrálo ANO před SPOLU. Stačilo! i Přísaha mají dvě křesla, propadli Piráti

9. června 2024  20:29,  aktualizováno  10.6

Volby do Evropského parlamentu vyhrálo v Česku hnutí ANO. Od voličů získalo 26,14 procenta hlasů,...

V Polsku propustili z vazby tři ruské špiony, zmizeli neznámo kam

17. června 2024  11:22

Tři ruští špioni, které polský soud propustil z vazby, zmizeli a vyhýbají se nástupu trestu. Není...

Netanjahu po odchodu Gance rozpustil izraelský válečný kabinet

17. června 2024  10:47,  aktualizováno  11:17

Izraelský premiér Benjamin Netanjahu rozpustil šestičlenný válečný kabinet, píše agentura Reuters s...

Ve Francii se rozjela blesková kampaň. Nevolte extremisty, apeluje Mbappé

17. června 2024  11:09

Po týdnu plném zvratů, zmatků a narychlo uzavřených spojenectví v pondělí za velkého napětí ve...

Soka chtěl vyhodit z balkonu. Za řádění na ubytovně dostal recidivista 17 let

17. června 2024  8:23,  aktualizováno  10:58

Na sedmnáct let poslal Krajský soud v Ostravě do vězení Vojtěcha Studničku obžalovaného z pokusu o...