Město Manavgat v turecké Antalyi.

Město Manavgat v turecké Antalyi. | foto: Profimedia.cz

V Turecku zahynuly dvě Češky, na přechodu před hotelem je srazil autobus

  • 169
Dvě Češky zemřely ve městě Manavgat v turecké Antalyi. Podle místních zdrojů je srazil minibus na přechodu zhruba sto metrů před hotelem, kde byly ubytované. Muže policie zatkla a těla obou žen převezla na pitvu.

Ženy se údajně ve čtvrtek okolo půl deváté vydaly na tržiště přes ulici od hotelu. Podle serveru Son Dakika jedna z nich skončila přímo pod koly vozidla, druhou pak mikrobus vláčel několik metrů po silnici.

Na přechodu bylo podle záznamů bezpečnostních kamer několik dalších lidí, ale ostatním se podařilo uskočit. Místo údajně nebylo osvětlené a nefungoval na něm semafor. Řidič zároveň podle webu NTV jel příliš rychle.

Případem se nyní zabývá místní policie, která zadržela řidiče minibusu a následně jej poslal do vězení. Těla obou žen byla převezená k pitvě do ústavu soudního lékařství.

V Chorvatsku zemřela čtyřletá česká holčička, byla s rodiči na dovolené

Případ není v poslední době jedinou smrtí Čechů a Češek v zahraničí. V chorvatském Medulinu zemřela ve čtvrtek čtyřletá česká holčička.

Dívka, která byla společně s rodiči na letní dovolené, si nejprve stěžovala na bolesti břicha. Přivolaní záchranáři dívce i přes rychlý zásah nedokázali pomoct. Na těle dítěte nebyly nalezeny žádné stopy násilí, státní zastupitelství nařídilo pitvu, která určí příčinu smrti.

Mapy poskytuje © SHOCart a přispěvatelé OpenStreetMap. Společnost SHOCart je tradiční vydavatel turistických a cykloturistických map a atlasů. Více na www.shocart.cz


Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel.

Video