Ramzan Kadyrov (9. února 2023)

Ramzan Kadyrov (9. února 2023) | foto: Profimedia.cz

Otéká v obličeji a nemůže otevřít oči. Média spekulují o Kadyrovově zdraví

  • 201
O fyzické způsobilosti čečenského vůdce Ramzana Kadyrova se spekuluje již řadu týdnů. Zahraniční média nyní tyto spekulace přiživují. Podle nich Kadyrov v posledních měsících hodně přibral, má nafouklý obličej a ve svých videích často nemůže otevřít oči.

Putinův vrchní velitel má podle čečenského exilového vůdce Achmeda Zakajeva nejspíš problémy s ledvinami. To by podle něj vysvětlovalo také Kadyrovu nafouklou tvář a tělo.

Kadyrov sice nemocně nepůsobí hned na první pohled, mnohdy vypadá energicky a čile. To je ale podle německého listu Bild způsobeno stimulanty, na nichž je podle něj Kadyrov závislý.

Podle polského listu Gazeta však tyto spekulace potvrzuje i příjezd doktora do Čečenska až z Abú Dhabí. Kadyrov prý nedůvěřuje moskevským lékařům, a proto poslal pro doktora až do Spojených arabských emirátů.

Lékař Yassin Ibrahim M. El-Shahat údajně přiletěl do Grozného, aby Kadyrova ošetřil, již v únoru. I proto se čečenský vůdce nemohl zúčastnit Putinova projevu v Moskvě.

Prigožin, Kadyrov, Surovikin. Na Putinův projev nepřišlo hned několik lidí

Dlouhodobě se také spekuluje o zdraví samotného ruského prezidenta Vladmira Putina. V polovině února z webu o ruských státních zakázkách zmizely smlouvy Ústřední klinické nemocnice s lékařskou klinikou Kanceláře prezidenta Ruské federace, které potvrdily, že Putina často navštěvuje lékař specializující se na léčbu rakoviny.

Od začátku invaze se také hovoří o tom, že se Putin léčí s leukémií či Parkinsonovou chorobou. Kreml podobné fámy označuje za „výmysly a lži“.

30. prosince 2022


Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel.

Video