Vozidlo polské záchranné služby (ilustrační snímek)

Vozidlo polské záchranné služby (ilustrační snímek) | foto: Profimedia.cz

V Polsku vypadlo batole z okna. Má koronavirus, záchranáři jsou v karanténě

  • 18
V polské Lodži vypadlo z okna osmnáctiměsíční dítě. Holčička pád ze třetího patra přežila, v předchozích dnech se však nakazila koronavirem, což znamená přinejmenším dvoutýdenní nucenou karanténu pro dvě desítky zdravotníků, policistů a záchranářů, kteří se o ni postarali. V úterý to oznámila polská televize TVN 24.

„Podezření, že dítě může být nemocné, se objevilo už během rozmluvy s jeho rodiči. Otec připustil kontakty s lidmi, kteří se nedávno vrátili z Itálie. Stěžoval si na suchý kašel a horečku,“ řekla televizi policejní mluvčí. 

Epidemie koronaviru

Výsledek testu byl v případě otce dítěte negativní. V karanténě nicméně zůstane celá rodina, jakož i všichni policisté, zdravotníci a záchranáři, kteří u případu zasahovali a přišli s dívkou do styku.

Sama dívka je podle lékařů v příliš vážném stavu, než aby mohla být převezena do nemocnice specializované na infekční nemoci.

Policejní mluvčí potvrdila, že vyřazení desítky kolegů ze služby není dobrá zpráva. Ale protože Poláci kvůli koronaviru zůstávají více doma, počet policejních zásahů v Lodži a okolí, kterých dosud bývalo okolo 150 denně, se od pátku zmenšil na třetinu.

V Polsku počet potvrzených případů koronaviru dosáhl 205, z toho pět lidí zemřelo.

,

Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel.

Video