Diskuze

Tuhle ves nedostanete. Hitler vábí do Bavorska extremisty, místní jdou do boje

Hornobavorský městys Berchtesgaden ležící vysoko v německých Alpách bude navždy spojován s Hitlerem. I když mnoho památek na něj se zde do dnešních dnů již nedochovalo, s nárůstem pravicových nálad v Německu se sem sjíždí stále více zástupců krajní pravice či neonacistů. Právě jejich počínání je trnem v oku místním obyvatelům, kteří chtějí za minulostí konečně udělat silnou čáru.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Pominu-li redaktora, co si nedal ani moc práce s překladem levičáckého Guardianu. Tak celá aktivita pár promile osob z více než 7500 obyvatel moc důvěryhodně nepřipadá. Jestli spíš nejde o konkurenční boj, když tito aktivisté se hlásí k fanatikům z Antifa, kteří si obvykle s nácky a jejich metodami nijak nezadají. Navíc patří mezi aktivní vítače ještě horších ideologií než je nacismus.

Shoda jména Anny Stangassinger s příjmením Hitlerovy pokojské v Berghofu ve mne také vzbuzuje pár dalších otázek.

Ale redaktora chápu, proč se snažit hrát si na novinář, když na to nemá a brzy ho naštěstí nahradí umělá inteligence.

1 0
možnosti
Foto

Přání mohou být různá ale faktem zůstává že za rostoucí silou extremistických hnutí stojí vždy pocit ohrožení ve společnosti. Pokud se většinová společnost cítí bezpečně tak extremistická hnutí živoří někde na okraji, to je časem prověřený fakt.

8 0
možnosti
Foto

Samozřejmě, že se tyhle vypjatě vlastenecké tendence dají očekávat. Někteří před tím varovali už ve chvíli, kdy se otevřela stavidla migrace. Je logické, že si žádný národ, natož tak velký, jako jsou Němci, nenechá jen tak sebrat svůj stát. Kolikrát tady mnozí psali, že si německé vedení zahrává a bude se divit, až se jako odpověď na bezbřehý multikulturalismus (který selhal, jak řekla jistá Merkelová) objeví nějaký nový Hitler.

12 0
možnosti
JZ

Pár šašků z vesnice protestuje proti pravici? To stojí za článek? Podívejte se na islámský terorismus, na to co dělají v Německu.

19 0
možnosti
KJ

Tak Gegen Recht asi v tomhle kontextu nebude proti právu, což, žehlitelé AI překladů? Navíc je zajímavé, že se nacionální socialista navždy zapsal jako pravičák...

14 0
možnosti
PK

P49e22t27r 88K57ř63í53ž

7. 1. 2024 22:18

Je to krasne mestecko, zadna ves. Doporucuji solne doly a projizdku lodi po Konigsee. A Hitler? At si kazdy vybere co chce. Zbyl tam po nem barak, jsou tam hezky vyhledy a zajimavy vytah. Cesta serpentinami take parada. Tot vse.

9 0
možnosti
JC

Titulek zcela zmatečný... A iniciativa Berchtesgaden proti právu? Snad proti pravici! Autor evidentně nemá ani základní znalost němčiny a vůbec mu nevadí, že to nedává smysl. Typická úroveň současné žurnalistiky...

29 0
možnosti
MN

Myslím že i s pouhou znalosti angličtiny by mu mohlo naskočit, že pouhé dosazení prvního řádku z googie překladače není ta správná varianta.

8 0
možnosti
RV

Zvláštní, že pan podnikatel evidentně mění fašismus a nacismus a chce hlavně do něčeho mluvit.

A proč tam 1x někdo dostal pěstí je také ukázka extremismu.....

Jinak místo je to krásné, jistě má co nabídnout a nemusí to být spojováno s říší, ale to spojení tam prostě je a bude, historie je historie.

19 1
možnosti
JB

Naprosto debilní titulek, sorry.

Co nedostanou? Ves?

A kdo? Čekal bych, že islámští mladíci. A ono to prý neonacisti.

No, s touhle schizofrenii médií i politiků bude již brzy ten neonacista na radnici a v ulicích poteče krev.

Obyčejní Němci už toho živení nemakacenků, kteří dostávají víc peněz než důchodce, plné zuby.

Další volby vyhraje AfD, to je téměř jisté. A potom bude teprve veselo.

56 1
možnosti
AR

Potetovaný mladík nechť bojuje, ale proti jiným než proti vlastním....

23 0
možnosti