Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

JK

Na tom dokumentu je toho hodně špatně. Data o příjmu potravy nikdy nezveřejnil, neexistuje důkaz o tom, jestli se záměrně přejídal nebo ne. Všem taky tajil, že v době natáčení byl závislý na alkoholu. Existují lidé, kteří na stravě z McDonald's fungují mnohem déle, Don Gorske kupříkladu jí pouze Big Macy od roku 1972 a je zdravotně v pořádku.

Netvrdím, že McDonald's je zdravé jídlo, ale Supersize Me rozhodně není dokument, spíše ne moc dobrá reality show.

Být McDonalds, asi bych ho zažaloval. Dříve jsem o dokumentu nepřemýšlel, bral jsem ho jako něco pro zasmání. Ale když se nad tím člověk zamyslí, dojde mu, že to je podvod. Jsem si docela jistý, že by ho na pomluvu dostali, donutili ho omluvit se a zaplatit tučnou pokutu

OF

Supersize Me byl naprosto stupidní dokument. On nejedl u McD, ale prostě se tam po dobu natáčení denně neskutečně přežíral. Několikrát i tak, že se pozvracel. Takže k objektivnímu posouzení vlivu fasfoodu na zdraví to mělo hodně daleko i když, samozřejmě, jíst to denně je blbost.

NS

No, kolik si myslite, ze mnozi Americane (samozrejme v urcitych statech) po fastfoodech sni? Proti nim byl cuckar.... Mozna ten dokument nebyl fer v tom, kolik snedl autor, ale bylo tam spousta opravdu velmi poucnych odbocek, jaky vliv takove jidlo na lidi muze mit. Treba navstevy ve skolnich kafeteriich byly fakt zajimave.

JZ

J95a81n 32Z67e10m80a61n

24. 5. 2024 19:40

McDonald a chlast nejde dohromady, proto se Mekáči vyhýbám jak čert kříži🖖.

TS

Není to je Mekáč, v supermarketech je polovina věcí silně průmyslově zpracovaných, samý tuk a cukr, plus milion dalších srč-kových přísad a to pak zabalené v pěkném obalu s chytlavým nápisem. Příčina většiny brzkých zdravotních problémů.

JS

Absolutně 👍

Pravidlo je jasné: Jsou ve složení výrobku ingredience, které vaše prababička neznala (glukózo-fruktózový sirup, maltodextrin, modifikovaný kukuřičný škrob, barviva, ale i hodně cukru a rostlinných olejů, atd.)? Pak nekupovat, je to junk food!

Brzy zjistíte, že supermarketu je cca 10% skutečných potravin (ovoce, zelenina, maso, vejce a další základní potraviny) a zbytek je junk. A to ani neřeším jedy, pesticidy, antibiotika a další kontaminanty.

Potom se nelze divit, že máme epidemii obezity, cukrovky 2. typu, Alzheimera, rakoviny, autismu a dalších civilizačních chorob. Člověk je dlouhověký a nevhodnou stravou a akumulací toxinů se sám zabíjí.

OP

proč tam ani jednou nenapíšete název dokumentu "supersize me"?

RZ

měsíc bych to vydržel taky když si to dávám 2-3x týdně.

Zajímavější případ je týpek co snědl cca 34.000 BigMaců a je mu 70 let. Dřív jich jedl až 9 denně, teď to omezil na 2.

Asi tak špatný jídlo to nebude

https://www.businessinsider.com/man-eaten-record-34k-mcdonalds-big-macs-people-thought-dead-2024-3

LH

Když se před lety v HK otevřel první McD byl jsem jako vášnivý fanda Nicka Twispa zvědav na to,co obnáší to nejlepší,co může US nabídnout mladému muži,tedy návštěva McDonda. Mé tehdy malé děti se nemohly onoho velkého dne dočkat.No,ony se nějak najedly,ale já měl hlad.To jídlo nebylo vůbec špatné,obsluha naprosto profesionální,v zásadě vše jako z TV reklamy....ale co mě naprosto šokovalo byla ta hromada papíru a plastů na jedno použití která zbyde po každém strávníkovi. A to nemluvím o tom,kolik odřezků masa ,brambor a zeleniny přijde nejspíš nazmar,nežli se Vám na tácu objeví ten úžasný načinčaný Big Mac.Čekal bych,že se zrovna proti tomuhle bude vymezovat ta vypatlaná kravka Gréta,ale nějak to asi nehrozí.Podle mě je to dost kvalitní jídlo ale předražený,protože musíte taky zaplatit tu horu odpadu s tím spojenou.Byl jsem tam jednou a stačilo,na to abych tohle platil jsem příliš zelený.

AN

A78l16e35n36a 66N51o93v85a

25. 5. 2024 2:49

Pokud si nejak matne pamatuji tak activiste prave pred 30 lety proti te hromade plastu bojovali. Myslim ze hned po revoluci kde se otevrel McDonald tam hned poradali ruzne akce. Take hodne v Anglii, Francii. Asi se na obchod nelepili lepidlem ale vim ze jim to nebylo jedno. Mozna meli I akci pri otevreni prvniho Mekace v Cesku ve Vodickove ulici. Vidite malem uz jsem na to zapomnela. Mozna to jde dohledat ale nevim zda na internetu v roce 1991 pro nas byla zahada jak se da odeslat email. Takze online nic nebylo. Prvni hamburger v Praze pamatuju.Namka za 16 korun ale nezasytilo. Obsluha uplne super. Take se driv porovnala cena zivotni urovne podle ceny hamburger v Mc Donald's a v jinych zemich. Nejaky equivalent. To uz take odnesla velka voda. Vas prispevek se mi libil. Tak jsem se rozepsala. Doufam ze nevadi.

KM

K34a13r87e86l 32M37a20z82a79č

24. 5. 2024 20:45

Hm, takže lhal, podváděl, chlastal, ale by to borec!? - na základě těch lží..

LT

záleží nejspíš na tom, jaké měl genetické předpoklady a jak žil před a po tom experimentu.. Měsíční přežírání se v McD samo o sobě asi neznamená skoro nic..

Abych nemusel reagovat na docela dost lidí, tak ten dokument se jmenuje podle tehdy nového marketingu, kdy se vám prodavač snažil prodat větší porci Suoersize za "výhodnou" cenu. On teda vždy potvrdil nabídku a proto se záměrně přejídal. Plus to jedl ráno, v poledne a večer.

Ale souhlasím, že než vědecký dokument to byla show a možná i nějaký zvláštní druh McD marketingu, protože žádné žaloby neprobíhaly.

  • Nejčtenější

Policie v pohotovosti kvůli hrozbě terorismu. Zadržela podezřelého cizince

8. června 2024  23:01,  aktualizováno  9.6 12:41

Policie dopadla cizince podezřelého ze zvlášť závažného zločinu, po kterém vyhlásila pátrání v...

V Turecku zemřela česká zpěvačka Victoria. Zavraždil ji její vlastní manžel

14. června 2024  8:59,  aktualizováno  11:23

Česká zpěvačka Victoria byla zavražděna v Ankaře. Podle tureckého portálu Hürriyet ji zabil její...

{NADPIS}

{LABEL} {POPISEK}

„Ukrajinská sebevražda“. Intriky v Kyjevě čím dál víc frustrují Západ

11. června 2024  19:21

Kádrové změny nezmítají jen ruským ministerstvem obrany, rostoucí pozornost vzbuzují i rošády v...

Dar pro Ukrajinu prostřednictvím Čechů vyvolal na Tchaj-wanu bouři

10. června 2024

Premium Dar, který má pomoci Ukrajině s obnovou tamního zdravotnictví, způsobil na Tchaj-wanu politický...

{NADPIS}

{LABEL} {POPISEK}

Volby vyhrálo ANO před SPOLU. Stačilo! i Přísaha mají dvě křesla, propadli Piráti

9. června 2024  20:29,  aktualizováno  10.6

Volby do Evropského parlamentu vyhrálo v Česku hnutí ANO. Od voličů získalo 26,14 procenta hlasů,...

Sokovi hrozil, že ho vyhodí ze sedmého patra, soudí muže za řádění na ubytovně

17. června 2024  8:23

Krajský soud v Ostravě projednává případ muže obžalovaného z pokusu o trojnásobnou vraždu. Podle...

Při rituálním obětování zvířat se v Turecku zranilo 16 tisíc lidí

17. června 2024  7:30

Na šestnáct tisíc lidí utrpělo v Turecku zranění, když v neděli při svátku obětování rituálně...

Do Česka míří tropické teploty i silné bouřky. Počasí ovlivní studená fronta

17. června 2024  6:54

Nový týden přinese do Česka tropické teploty. Už v pondělí meteorologové očekávají, že na některých...

Ind zadržený v Česku za plánování vraždy je v americkém vězení

17. června 2024  6:16

Indický občan Nikhil Gupta, který ve Spojených státech čelí obvinění ze spiknutí za účelem spáchání...

Opalovací krém pro miminka: Jaký vybrat?
Opalovací krém pro miminka: Jaký vybrat?

Pokožka novorozenců a kojenců je tenká, zranitelná a má méně melaninu, což je pigment, který chrání pokožku před slunečním zářením. Kůže miminka je...