Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Diskuze

Nechtěné doznání tváře trumpismu. Nenávidím Trumpa, řekl moderátor Fox News

Vlivný moderátor stanice Fox News Tucker Carlson vášnivě nenávidí amerického exprezidenta Donalda Trumpa. Vyplývá to ze soukromých zpráv, zveřejněných v rámci soudního sporu mezi společností vyrábějící hlasovací software Dominion Voting Systems a Fox News kvůli falešným zprávám o volebních podvodech. Carlson je považován za hlavní tvář trumpismu.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Ale to se musí Tuckerovi nechat, jak neustále posouvá laťku toho, na jak hubené nudli lze MAGA čepice utáhnout. To bude jednoho dne předmětem vědeckého bádání.

3 0
možnosti

Jste si jistý, že tím předmětem nebudete zrovna vy?

1 2
možnosti

Ne, nevěřím, že Tucker Carlson nenávidí Trumpa. Jedná se o SMS zprávy a ty jistě měly nějaký kontext, který samozřejmě iDnes neuvádí. Už také někdo v diskuzi zmínil, že anglické slovo "hate" nemusí zrovna znamenat "nenávidět", ale třeba pouze "nesnášet", což není zdaleka to samé.

Angličtina je totiž jazyk, ve kterém stejná slova mají mnohdy velmi rozdílný význam a jaký ten význam je, to se pozná pouze z kontextu. Takže není určitě pravda, že Carlson Trumpa nenávidí, ale spíše je k němu kritický jako velká část Republikánů a ostatní americké veřejnosti.

To, že Dominion soudí FoxNews a že soud případ prošetřuje jsem už zmiňoval a je to známka, že jedna ze základních lidských svobod v USA zaručena Ústavou, je v ohrožení. Reportéři se mohou mýlit, ale dokázat, zdali tak dělali vědomě a s úmyslem poškodit, je v drtivé většině velmi těžké dokázat a v tomto případě by musel soud najít způsob, jak se přenést v čase do roku 2020 a tam přečíst Carlsonovy myšlenky.

O co tady ale jde, je odvést pozornost veřejnosti od neuvěřitelně obludných skandálů Demokratické strany (jinak Strany), která nemá vůbec nic společného s demokracií.

Například včera začal republikánský Kongres vyšetřovat dr. Anthony Fauci ve věci potlačení skutečnosti, že kovidová epidemie byla způsobena únikem viru z laboratoře v čínském Wuhanu a ještě k tomu se jednalo o ilegální výzkum financovaný z peněz amerických daňových poplatníků.

Fauci totiž výzkum ve Wuhanské laboratoři schválil a s největší pravděpodobností dostal od čínských komunistů patřičný úplatek, takže bylo v jeho zájmu celou věc zamést pod koberec.

A to není zdaleka všechno a většinu už jsem zmiňoval, jako například skandál Twitter Files, praní špinavých peněz od čínských komunistů stranickými funkcionáři do kapes rodiny Bidenů, a tak dále...

3 6
možnosti

Krajani kdekoliv - proboha používejte češtinu a to důsledně.

Chce to jen trochu pozornosti a nakonec i respektu k mateřskému jazyku.

Chápu, že to je občas pohodlnější to třeba převzít ze zpráv rovnou, ale ten galymatiáš tady občas ani není k smíchu.

Není to o tom použít občas cizí slovo, anebo přidat kus článku v originálu.

Ovšem propagovat zde " Fox News" jako objektivní zdroj zpráv je přinejmenším - neobjektivní.

1 2
možnosti

Pane Vaňku, toto je neformální diskuze, kam přispívají také lidé ze zahraničí, kteří ve svém denním životě češtinu nepoužívají. Tady jde hlavně o sdílení myšlenky a jestli je vyjádřena pomocí cizích slov či s pravopisnými chybami, tak by to nemělo vadit pokud je takové sdělení srozumitelné.

A pokud sdělení srozumitelné není, tak je možno se vždy zeptat, co vlastně básník chtěl říci, že. Kolikrát totiž i rodilí mluvčí se neumí vyjádřit či neví, jak se diskutuje, že se dotyčným nenadává do hlupáků, například, a ještě k tomu bez jakýchkoliv konkrétních důvodů.

Takže by to chtělo trochu tolerance k těm cizákům, zaprodancům, ztroskotancům a emigrantům...

1 3
možnosti
Foto

Docela dobry.

Clanek o moralni bide prednich Trumpistu i jejich nacelnika, ale par mistnich zastancu tehle podivne viry se bude bavit o tom, ze za besneni jejich soukmenovcu v Kapitolu muze Nancy Pelosi.;-D

9 7
možnosti
Foto

Ted jiz i vetsina lidi, co maji potize se ctenim vi, ze o zadne besneni neslo ;-D

5 10
možnosti

Nejlepe to vystihli ve Simpsonech.

Fox TV. Nejsme rasisti, ale jsme jednicka mezi rasisty.

12 5
možnosti
Foto

Krome jinych blabolu me asi nejvice rozesmal vyraz "Existencialni krize Fox News" .. co by pak meli rikat chudaci ze CNN, kteri maji tretinovou sedovanost ;-D

8 15
možnosti
Foto

Vo co jde pane Vanourek je, ze populisti formatu Trumpa, Carlsona nebo vaseho Putina nejsou zrovna z tech nejuslechtilejsich.

A sledovanost s tim nema naprosto co delat. Vzpomente na oblibu jakou mel sveho casu treba Hitler.

A jak to dopadlo...;-(

10 9
možnosti

Tucker Carlson je jeden z nejhorsich lidi v Americe, respektive lidi s nejdestruktivnejsim negativnim vlivem. V televizi jsem ho vidaval od zacatlu noveho stoleti, a jeho cesta pres CNN a MSNBC k Foxnews byla velmi predvidatelna.

K tomu titulku - americke slovo nenavidet, neni tak silne jako to ceske, ale dovedu si predstavit, ze ma Trumpa dost, ackoli je jednim z prednich proponentu Trumpismu. Nacionalista, demagog, ktery vzesel z privilegovane Kalifornske rodiny, chodil od mala do soukromych skol, ale k nicemu moc nebyl, nez nasel svou "parketu", politicky zurnalismus. K slave ho vynesl porad jmenem :"Crossfire" na CNN, v nemz hral roli zastance konzervativnich/republikanskych ideii, vesmes zjednoduseneho cernobileho sveta, coz v podstate dela dodnes. Porad byl nakonec zrusen v roce 2005, zcasti jako vysledek Jnavstevy Jon Stewarta, pro zmenu jednoho z nejlepsich lidi v Americe, ktery mel cele roky komedialni show na Comedy Central, ktera byla mnohdy lepsim zdrojem zprav nez vsechny tzv. zpravodajske stanice. Jon Stewart tehdy dal Tuckerovi lekci o tom, ze Crossfire je jednim z nejskodlivejsich poradu v televizi.

Jeho momentalni program je tim nejsledovanjsim pravidelnym poradem na kabelove televizi, a ve skodlivosti puvodni Crossfire zdaleka predcil. Neni tam uz protihlas jako kdysi a je to piusta propaganda, za kterou by se nemuseli stydet nejlepsi rusti fasiste. Tucker v monologu vybira a zvelicuje zpravy, a pripadne si pozve hosta, ktery mu to odkyva nebo jeste lepe prisadi. Jakoze kdysi se s necim dalo souhlasit, posledni roky odcestoval do rise Trumpovy alternativni reality, stal se velkym obhajcem autoritativnich vudcu jako Orban, Putin, Erdogan, a odpurcem pomoci Ukrajine.

29 10
možnosti

Názor levicového diváka. Nic překvapujícího. Pouze levicová propaganda, kterou nás media krmí seč mohou, ale marně.

5 21
možnosti

Doufám, že posluchači jsou dostatečně znalí angličtiny aby se konečně dozvěděli jak to bylo s tím "povstáním". Včera měl Tucker přímo ve vysílání bývalého velitele Capitol Police a také policistu Tarika Johnsona, který musel po 22 letech služby nuceně odejít a ten jasně potvrdil, že Capitol police nebyla absolutně připravena i když několik hodin dopředu bylo jasné, že bude třeba kontrola davu. Ve skutečnosti FBI už měla 2 dny předem zprávy o možném srocení davů před Capitolem a nikdo nekonal. Předně zodpovědnost padá na předsedkyni sněmovny Nancy Pelosi, která měla povinnost dát příkaz jak Capitol Police, která nebyla v plném počtu ale i povolání National Guards v případě potřeby.

Celé to nic nedělání se jeví jako úmysl, obzvláště pokud měli dopředu zprávy a mohli se připravit.

Velitel Capitol Police se na Tuckera naštval, jeliokož Fox uveřejnil necenzurovanou, tedy nedesifikovanou verzi pro širokou veřejnost a tím ukázal jak byla vybrána jen taková videa, která podporovala levičáckou verzi povstání.

Z videí je také jasně vidět jak "zavražděný" policista Brian Sicknick chodí po Capitolu a odnáší nějaké desky, má helmu na hlavě a chodí ode dveří ke dveřím, posílá lidi na různé strany, takže verze, že byl nejprve utlučen hasičákem a pak prý tyčí, což je pitomost, jelikož spousta lidí měla rukou vlajky a ne žádné kovové tyče.

Další zajímavost je náš arizonský Rey Epps s červenou MAGA čepicí, který provokuje k násilí, povzbuzuje lidi aby zaútočili, ale FBI ho prý nemohla nejdříve nalézt, i když v Arizoně je známý a má zde ranch. Po výslechu ho propustili, takže Epps byl definitivně provokatér placený FBI, zatímco, podle právničky obhajující některé zatčené, je v base přibližně 100 lidí, kteří jsou protizákonně drženi bez jakéhokoliv přístupu k právníkům už 26 měsíců což je protizákonné, jelikož i vrah má v USA právo na obhajobu.

Celá svinstva Demokratů a komise která to 2 roky vyšetřovala byla jen nástrojem jak odstranit Trumpa a teď řvou, když pravda vylezla na povrch.

7 13
možnosti

TV Fox News v první řadě lže už ve svém názvu, neboť je evidována jako " zábavní kanál"

, tedy nikoliv jako nĕco, co přináší zprávy divákům.

Osobně, lze Carlsona sledovat naximálně minutu a pak to je na zvracení.

8 4
možnosti
Foto

On chudak vypada, jako by kvuli necemu neustale zuril. ;-D

2 5
možnosti

J90a21n 68M32i85k19e49š

8. 3. 2023 22:11

a nemohl by se ten problém foxu vyřešit stejně jako to udělaly cnn a nyt? 4 roky zpochybňovaly legitimitu trumpova prezidenství, aby nakonec zveřejnily prohlášení ve stylu ne všechny naše informace k tomuto tématu byly správné a za to se vám omlouváme.

3 3
možnosti
Foto

Na to jste prisel jak? Nikdo nic nezpochybnoval a Hillary Trumpovi hned druhy den pogratulovala.

To Donik a jeho ovce dostaly po prohranych volbach zachvat a bez jedineho dukazu dodnes breci. ;-D

5 4
možnosti
  • Nejčtenější

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Rusové hlásí průlom fronty. Ukrajinská minela jim přihrála klíčové město

24. dubna 2024  11:40,  aktualizováno  15:50

Premium Jako „den průlomů“ oslavují ruští vojenští blogeři pondělní události na doněcké frontě, kde se...

Těžkooděnec udeřil obuškem muže na Majálesu, policie incident prověřuje

29. dubna 2024  18:43

Policie prověřuje jednání těžkooděnce, který udeřil obuškem muže na sobotním festivalu Majáles v...

Rakety ATACMS spásu samy nepřinesou, Rusy na Ukrajině si ale najdou všude

29. dubna 2024  18:29

Jedna z položek nové mnohamiliardové vojenské pomoci Ukrajině, kterou po měsících průtahů schválil...

Do osmi let zanikne 300 tisíc pracovních míst, horuje Jurečka za rekvalifikace

29. dubna 2024  18:13

V příštích sedmi až osmi letech zanikne v Česku 300 tisíc pracovních pozic a milion pozic kvůli...

Kvůli letním teplotám a silnému větru hrozí požáry. Ochladí se koncem týdne

29. dubna 2024  6:33,  aktualizováno  18:10

V neděli meteorologové zaznamenali letní den, teplota ve středočeské Tuhani vystoupala k 25,5...

Samoživitelka skončila v nemocnici a čtvrt roku nemohla pracovat
Samoživitelka skončila v nemocnici a čtvrt roku nemohla pracovat

Téměř deset miliard korun – tolik jen za loňský rok poslaly pojišťovny lidem za úrazy, závažná onemocnění či úmrtí. Životní pojištění pomohlo za...