ilustrační snímek

ilustrační snímek | foto: AP

Na demonstraci zdravotníků se ve Varšavě postřelil muž, v nemocnici zemřel

  • 4
Během demonstrace polských zdravotníků se postřelil na konferenci postarší muž. Po převezení do nemocnice však podlehl svým zraněním. Motiv činu policie stále vyšetřuje.

Na demonstraci zdravotníků ve Varšavě se v sobotu postřelil sedmdesátiletý muž, který pak na následky zranění v nemocnici zemřel. S odkazem na policii o tom informovala agentura PAP. Okolnosti se vyšetřují.

V Polsku vyšly tisíce lidí do ulic. Brání televizi kritizující vládu

Podle policie se muž postřelil na konferenci pořádané ve stanovém městečku, které protestující postavili u sídla předsedy vlády.

Incident se stal v sobotu dopoledne. Muž byl převezen do nemocnice se zraněním obličeje, ale zakrátko zemřel. O motivu jeho činu policie neinformovala.

Polští zdravotníci v posledních dnech pořádají protestní akce, na kterých požadují vyšší mzdy a zlepšení pracovních podmínek.

Stanový tábor, jemuž se říká bílé město, postavili 11. září před úřadem premiéra Mateusze Morawieckého. Vyjadřují nespokojenost se stavem polského zdravotnictví a zformulovali osm požadavků, jak situaci změnit. Kromě požadavků na zvýšení mezd a zlepšení pracovních podmínek je mezi nimi i zvýšení investic do zdravotnictví.

,

Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel.

Video