Parta stavebních dělníků ze severoněmeckého Oersdorfu vytvořila vánoční strom z 5038 prázdných lahví, které získali z místních restaurací. (14. prosince 2019) | foto: ČTK

Dělníci z Německa si postavili vánoční strom z tisíců lahví od pálenky

  • 54
Místo vánočního stromku se skupina mužů ze severoněmeckého Bendorfu rozhodla postavit pyramidu z lahví od pálenky. Jejich dvoudenní úsilí, při kterém použili 5038 lahví, vyústilo v 6,5 metru vysoké dílo.

Pětadvacetičlenný tým sousedů, přátel a kolegů budoval skleněný vánoční strom dva dny. Na stavbu, která má 20 pater a průměr čtyři metry, použili prázdné lahve o obsahu 0,7 litru, pouze špici tvoří třílitrová lahev.

Lahve parta získala po hospodách a na festivalech v regionu, protože sama by tolik alkoholu vypít nedokázala. „Proboha živého! To nejde ani náhodou zvládnout,“ řekl jeden ze spoluorganizátorů akce Hauke Böge.

Zda skupina postavila v Německu největší lahvovou pyramidu, se neví. „Chceme se dostat do Guinnessovy knihy rekordů, ale dosud se nám zpátky neozvali,“ dodal Böge.

Zatímco nad rekordem ještě visí otazník, budoucnost výtvoru je jasná. Do 29. prosince bude ozdobou okolí a poté poputuje do kontejneru na sklo.

,

Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel.

Video