Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Diskuze

Bílý džihád, vraždění gayů. Británie odsoudila svého nejmladšího teroristu

Bylo mu třináct, když propadl zrůdnému kouzlu nacistické estetiky. Na internetu stahoval plány na výrobu bomb a snil o vraždění židů a homosexuálů. Minulý týden soud v Londýně chlapce z Cornwallu uznal vinným z několika teroristických činů. V pondělí mu pak nařídil účast v nápravném programu pro mladistvé v délce dvou let.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MJ

Je zvláštní, ale bohužel možná i příznačné, že jakmile se tady objeví článek o nějakém agresivním euroatlantickém rasistovi, těžiště diskuse se velmi rychle přesune na téma islamistů a imigrace. Jako kdyby se diskutéři domnívali, že domácí evropský extremismus je jakousi pochopitelnou reakcí na problémy s migrací nebo islámským radikalismem.

To je ovšem velký omyl. Islamistický terorismus se zrodil před pouhými 30 lety - v důsledku sovětské invaze do Afghanistánu a dvou válek v oblasti Perského zálivu. Do té doby islámský terorismus neexistoval, a islám už minimálně 200 let nepředstavoval pro neislámský svět žádné nebezpečí ani zdroj náboženských konfliktů. Protože nikdy neměl a nemá žádnou církev, octl se islám počátkem 20. století v tak vážné krizi, že už by dnes možná zanikal, kdyby ve snaze o jeho restauraci nevzniklo v 30. letech Muslimské bratrstvo.

Neonacismus v Evropě existuje a sílí už někdy od 70. let. Extremistické nacionalistické spolky a organizace vznikaly v řadě západních zemí: nejpočetnější a nejsilnější byly a jsou ve dvou zemích, do nichž za hitlerovské éry nacisté nepronikli - ve Švédsku a především ve Velké Británii.

Místo židů se terčem moderních fašistů stali cizinci z Asie a Afriky, kteří po zrušení kolonií přicházeli ve velkých počtech, a vedle nich i homosexuálové, kteří se po dekriminalizaci přestali skrývat, rychle se emancipovali, a najednou byli vidět všude.

Svou nenávist neonacisté pravidelně ventilují množstvím násilných akcí, zaměřených především na malé skupinky nebo jednotlivce, neschopné odolat náckovské přesile. Přepady, loupeže, rabování obchodů nebo domů, útoky na bary a kluby, a nechyběly ani vraždy z nenávisti.

Nevídaný nárůst nacistických aktivit v 21. století umožnil rozvoj internetu. Ten se ostatně podepsal i na šíření násilí islamistického.

-

Neonacismus nemá žádnou příčinnou souvislost s migranty, islamismem ani Antifou. Je to zastřešující ideologie všech evropských xenofobů. Na terči nezáleží: nějaký se najde vždycky.

0 3
možnosti
JC

J42i54r25i 97C87e71e

11. 2. 2021 22:51

Měl byste si doplnit vzdělání. Zeptejte se Arménů, "Pied noires", nebo libanonských Maronitů, co pro ně představoval islámský terorismus... Dávno před Afghánským konfliktem.

0 0
možnosti
AP

Rasista ano, homofob asi taky, účastník spiknutí, možná. Ale terorista? Považujeme za terorismus nenávistná kázání v západoevropským mešitách? Označujeme jako terorismus vyhlášení fatvy na muslimské odrodilce? Ten smrad by nakonec stejně pozabíjel příslušníky vlastní rasy, tak jako Breivik, nakonec by to ani nebyl akt motivovaný rasismem, jako spíš akt pošahaného psychopata. Kde by taky gaye hledal... mezi židama nebo arabama? Ten účelově naroubovaný terorismus je zase jen vypuštěná mlha, stokrát opakovaná lež, která má zastřít - zrelativizovat - skutečnou, dominující nenávist, tu nábožensky motivovanou, živenou politickým islámem, a podstrčit pocit, že co do kvality a kvantity mezi bílou a nebílou záští není rozdíl . Ale je, velký...

2 1
možnosti
MK

...jeho rasistické, homofobní a antisemitské komentáře byly vedeny snahou, aby „vypadal cool“ a všechno, co dělal, bylo vedeno motivací získat uznání ostatních diskutérů na internetu. Jak je u těchhle exotů zvykem tak všicni měli "fakt příšerné dětství":-/

1 0
možnosti
JH

to by museli pozatvarat vsetkych moslimov.. maju doma Koran

3 2
možnosti
LJ

Tohle je jistě určitě jeho vina. Rozhodně to není ani trošku vína dnešní doby, která tak moc tlačí na inkluzi, genderové nesmysly a podobné levicové ideály.

1 3
možnosti
JR

J65a73k89u44b 18R61o66u11s

8. 2. 2021 16:34

Hodný, Doutnáč, Rychetský. Já to tušil. ;-D

1 2
možnosti
EH

Terorista? Někdo, kdo dostane dva roky, buď není terorista, nebo Británie trestá terorismus velmi mírně. ;-)

1 0
možnosti
MH

Terorista, který nikdy na nikoho nesáhl, nikoho nepřipravil o život a nikomu fyzicky neublížil...no, vypadá to, že vládní tažení proti bílým nactiletým klukům má zakrýt fakt, že si Anglicko neví rady s jinými puberťáky, kteří skutečné zbraně mají, mají za sebou i výcvik, násilné akce a v podstatě jen čekají na den D, kdy se z Británie stane oficiálně (s jejich pomocí) chálifát.

Jinak pokud by nejen britské zpravodajce opravdu zajímaly násilné plány na změnu společenských poměrů, tak třeba taková Antifa je veřejně šíří už od roku 1996, ale nikdy se nestalo, že by policie zakročila.

5 3
možnosti
MK

Takže třeba vražda ve stádiu přípravy je v pohodě, protože ještě nebyla provedena? Máme takové lidi nechat prostě být, dokud čin nedokonají? Kde jste studoval právo?

2 1
možnosti
DR

"Teroristu" .. pubertální žvanil zadržen, civilizace zachráněna.

Opravdové teroristy, co někomu uřežou hlavu na ulici, soudit nemusí. Zastřelí je britská policie, pokud ovšem někde sežene střelnou zbraň.

5 1
možnosti
MH

Dokud jich není početně více, tak ano. Ve chvíli, kdy se početní poměry změní, naberou věci hodně rychlý spád.

0 0
možnosti
JD

opomenu-li , že bílý džihád je stejná blbost jako veganský stejk či manželství homosexuálů , tak popotahovat kluka za trestné činy, spočívající ve zdílení či podpoře idiotských webů mi připadá zvrácené .. hlavně že terorista :-/

13 6
možnosti
MH

Na počet pronásledovaných bělochů jsou v levičácké západní Evropě kvóty. A protože tady žádní běloši nic špatného neudělali už hodně dlouho, no tak se sáhne po puberťácích z internetu, hlavní je naplnit statistiky.

1 1
možnosti
  • Nejčtenější

Policie v pohotovosti kvůli hrozbě terorismu. Zadržela podezřelého cizince

8. června 2024  23:01,  aktualizováno  9.6 12:41

Policie dopadla cizince podezřelého ze zvlášť závažného zločinu, po kterém vyhlásila pátrání v...

V Turecku zemřela česká zpěvačka Victoria. Zavraždil ji její vlastní manžel

14. června 2024  8:59,  aktualizováno  11:23

Česká zpěvačka Victoria byla zavražděna v Ankaře. Podle tureckého portálu Hürriyet ji zabil její...

{NADPIS}

{LABEL} {POPISEK}

„Ukrajinská sebevražda“. Intriky v Kyjevě čím dál víc frustrují Západ

11. června 2024  19:21

Kádrové změny nezmítají jen ruským ministerstvem obrany, rostoucí pozornost vzbuzují i rošády v...

Dar pro Ukrajinu prostřednictvím Čechů vyvolal na Tchaj-wanu bouři

10. června 2024

Premium Dar, který má pomoci Ukrajině s obnovou tamního zdravotnictví, způsobil na Tchaj-wanu politický...

{NADPIS}

{LABEL} {POPISEK}

Volby vyhrálo ANO před SPOLU. Stačilo! i Přísaha mají dvě křesla, propadli Piráti

9. června 2024  20:29,  aktualizováno  10.6

Volby do Evropského parlamentu vyhrálo v Česku hnutí ANO. Od voličů získalo 26,14 procenta hlasů,...

Sokovi hrozil, že ho vyhodí ze sedmého patra, soudí muže za řádění na ubytovně

17. června 2024  8:23

Krajský soud v Ostravě projednává případ muže obžalovaného z pokusu o trojnásobnou vraždu. Podle...

Při rituálním obětování zvířat se v Turecku zranilo 16 tisíc lidí

17. června 2024  7:30

Na šestnáct tisíc lidí utrpělo v Turecku zranění, když v neděli při svátku obětování rituálně...

Do Česka míří tropické teploty i silné bouřky. Počasí ovlivní studená fronta

17. června 2024  6:54

Nový týden přinese do Česka tropické teploty. Už v pondělí meteorologové očekávají, že na některých...

Ind zadržený v Česku za plánování vraždy je v americkém vězení

17. června 2024  6:16

Indický občan Nikhil Gupta, který ve Spojených státech čelí obvinění ze spiknutí za účelem spáchání...

Opalovací krém pro miminka: Jaký vybrat?
Opalovací krém pro miminka: Jaký vybrat?

Pokožka novorozenců a kojenců je tenká, zranitelná a má méně melaninu, což je pigment, který chrání pokožku před slunečním zářením. Kůže miminka je...