Z anorektičky se Lisa Crossová léty propracovala až k hoře svalů. | foto: Profimedia.cz

Z anorektičky se stala kulturistkou, teď sní desetkrát víc jídla

  • 28
Byly doby, kdy Lisa Crossová do sebe dostala jen 500 kalorií denně. Teď se její denní kalorický příjem vyšplhal až na desetinásobek. Z anorexie ji vyléčila posilovna a teprve se svaly, které by jí záviděl kdejaký muž, si připadá pořádně sexy.

Lisa Crossová nenáviděla své tělo a hubla a hubla, až se dostala na 41 kilogramů. Osudové pro ni bylo setkání s kulturistou, do něhož se zamilovala. Začala také posilovat a díky tomu i jíst a přibírat na váze.

Dnes je její obvyklý energetický příjem 5000 kalorií denně, a i když připomíná spíš muže, má opačný pocit.

"Nikdy jsem se sebou nebyla spokojenější. Cítím se žensky a sexy," řekla pětatřicetiletá kulturistka deníku Daily Mail.

Díky posilování se zcela změnil její postoj k jídlu. "Jeden čas jsem jedla méně než 500 kalorií denně a teď jím okolo 5000. Za ta léta, co trénuji, se můj vztah k jídlu úplně změnil. Nejím už kvůli chuti. Vnímám jídlo jako palivo," říká Crossová, která se připravuje na soutěž v kulturistice Ms. Olympia. V pubertě přitom držela všechny možné diety, až přestala jíst úplně. "Dala jsem si ráno kousek ovoce, a pak žila na vodě."

O jídle nechtěla slyšet, nevystrašila ji ani fotka v plavkách, kterou pořídil její otec, aby jí otevřel oči. Prvním impulsem ke změně bylo až padání vlasů. "Padaly v chomáčích. To bylo první, co mě probralo. Taky jsem měla bolesti u srdce a pořád mi byla zima. Neměla jsem energii a stále mě bolely klouby," popsala příznaky anorexie kulturistka.

Pak se odstěhovala do Japonska, kde učila angličtinu a poznala svého přítele. Ten ji naučil správně jíst i posilovat, až se z anorexie dostala.