Ministr financí Miroslav Kalousek

Ministr financí Miroslav Kalousek | foto: ČTK

Ministr financí Miroslav Kalousek se rozvedl, stání měl už v únoru

  • 325
Jednapadesátiletý Miroslav Kalousek se rozvedl se svojí ženou Radkou. Konec manželství pro iDNES.cz potvrdil samotný ministr. "Nebylo to dnes. Stání proběhlo v únoru, ale rozsudek ještě není pravomocný," řekl Kalousek.

"De facto rozvedený jsem, de iure ještě ne," dodal na vysvětlenou ministr financí.

Loni v listopadu deník Blesk vyfotil Kalouska, jak nese květiny do domu, kde nebydlí, a zůstal tam přes noc. Podle prvního místopředsedy TOP 09 s tím ale jeho rozvod nesouvisí.

Radka Kalousková

Radka Kalousková, rozená Kašáková, poznala manžela v roce 1984 jako kolegu v práci. Mají dvě děti. Kalousková přednáší na Vysoké škole chemicko-technologické v Praze a prý nedává rozhovory z ostychu.

"Svého muže jsem poznala v roce 1984, byl to normální chemik, člen lidové strany. Veřejná vystoupení mu ale nedělala problém," řekla Kalousková v jednom z mála rozhovorů v roce 2003. Svěřila se tehdy, že jí muž občas píše vtipné veršované esemesky (více zde).

Její jméno figurovalo také v kauze kolem veleslavínského bytu, který Kalousková získala výměnou za směnku v hodnotě 6,5 milionu korun, kterou v její prospěch vystavil v roce 1999 její bratr Lubomír Kašák (více čtěte zde).