Elon Musk, Nicole Shanahanová a Sergey Brin

Elon Musk, Nicole Shanahanová a Sergey Brin | foto: Koláž iDNES.cz

Musk popírá aféru s manželkou miliardáře Brina. Dlouho jsem neměl sex, říká

  • 7
Miliardář Elon Musk (51) popírá obvinění, že měl poměr s manželkou spoluzakladatele Googlu Sergeye Brina (48). Ten se nyní s Nicole Shanahanovou (37) rozvádí. Podle Muska informace o aféře s kamarádovou ženou nejsou pravda.

„To jsou totální s*ačky. Sergey a já jsme přátelé a byli jsme spolu včera večer na večírku! Za tři roky jsem Nicole viděl jen dvakrát, v obou případech s mnoha dalšími lidmi kolem. Nic romantického,“ napsal Musk na Twitteru a přidal i povzdech: „Už dlouho jsem ani neměl sex.“

Elon Musk reagoval na článek ve Wall Street Journal, podle něhož měl zakladatel Tesly loni na podzim krátkou aféru s Nicole Shanahanovou, což také vedlo k jejímu rozvodu se spoluzakladatelem společnosti Google Sergeyem Brinem.

Musk a Brin byli podle listu dřív dlouholetí přátelé, přičemž Brin dokonce dal Muskovi půl milionu dolarů pro jeho společnost Tesla během finanční krize v roce 2008.

Podle několika zdrojů Wall Street Journal se po Muskově aféře miliardáři v prosinci 2021 rozkmotřili, mezi jejich týmy narůstá napětí, přičemž Brin požadoval, aby jeho finanční poradci prodali jeho osobní investice do Muskových společností.

V době údajné aféry v prosinci už byli Brin a jeho manželka Nicole rozejití, ale stále spolu žili, uvádí Wall Street Journal. Musk v dalším Tweetu napsal, že list o něm a Tesle napsal tolik nesmyslů, že je přestal počítat.

Nicole Shanahanová a Sergey Brin (Mountain View, 4. prosince 2016)

Brin a Shanahanová mají uzavřenou předmanželskou smlouvu. Rozvodové vyrovnání by podle listu přesto mohlo činit až miliardu dolarů, což je v přpočtu asi 24 miliard korun.

Seregey Brin podal žádost o rozvod s Nicole Shanahanovou na začátku ledna. Jako důvod uvedl nesmiřitelné rozdíly. Manželé mají tříletou dceru. Brin byl v letech 2007 až 2015 ženatý se spoluzakladatelkou 23andMe Anne Wojcicki a mají spolu syna Benjiho (13) a dceru Chloe (11).

Americký podnikatel s ruskými kořeny v roce 1998 spolu s Larrym Pagem založil společnost Google. Přestože oba v roce 2019 opustili své výkonné pozice v holdingové společnosti vyhledávače Alphabet, Brin si podle Forbes stále ponechává kontrolní podíl.