Vzestupy a pády roku: Úspěch Koukalové, rozpad Mandrage i excesy Gottové

  • 6
Dění v showbyznysu ovlivnila koronavirová pandemie a spousta akcí se nekonala. Známé tváře toho ale letos zažily hodně. Gabriela Koukalová se stihla rozvést a fotila pro Playboy. Nikol Štíbrová je zasnoubená a těhotná. Méně se dařilo kapele Mandrage a kauzy řešili Martin Dejdar i Dominika Gottová.

Vzestup první: Koukalová se rozvedla a rozjela

Bývalá biatlonistka Gabriela Koukalová se stihla rozvést, zahrát si v seriálu a nastoupila na Primě coby moderátorka showbyzového pořadu. Mezitím si vyzkoušela roli návrhářky šperků a také stihla nafotit své doposud nejodvážnější fotky pro pánský magazín.

Gabriela Koukalová na obálce magazínu Playboy (leden/únor 2021)

„Určitě bych se nevyfotila nahá, aby bylo vidět všechno. Když jde o skrytou nahotu a vše je zahalené, tak to, myslím si, není vulgární a nikoho to nepobuřuje. Naopak, mně takové fotky připadají estetické, umělecké a hezké,“ dodala.

16. prosince 2020

Vzestup druhý: Štíbrová buduje vztah i dům

Daří se jí v práci i v soukromí. Bývalá herečka Nikol Štíbrová, která vystupuje s kolegyněmi Veronikou Arichtevou a Martinou Pártlovou v triu 3v1, měla opravdu povedený rok. Začala stavět vysněný dům a v prosinci se pochlubila, že je znovu těhotná. Pár dní poté oznámila, že ji přítel Petr Leitgeb požádal o ruku.

„Děláme si ten rok 2020 v rámci možností hezkej. Akorát jsme si už všechno vystříleli. Nějaký tipy na zbývající dny? Pít nemůžu,“ napsala Nikol Štíbrová před Vánocemi v Instastories a ukázala prstýnek.

Jo! Ještě něco sme si letos upekli...ale to bych nechala ještě chvíli odležet:)

18. prosince 2020 v 18:56, příspěvek archivován: 18. prosince 2020 v 19:43

Vzestup třetí: Pizingerová opět maminkou

Vendula Pizingerová ve svých 48 letech přivedla na svět svého druhého syna Josefa. Svěřila se s tím, že rodit po čtyřicítce není zas až tak špatné. Zdůraznila ale, že pouze za předpokladu, že je žena celkově zdravá a v kondici a dokáže těhotenství i porod absolvovat.

„Rodila jsem císařským řezem. Když už jich máte několik za sebou, tak to tak je, že člověk musí, že je k tomu určen. Poprvé jsem rodila ve třiadvaceti, pak ve třiatřiceti. Je to stejné,“ řekla ředitelka nadačního fondu Kapka naděje s tím, že čím je člověk starší, tím více myslí na to, že se mu při porodu může cokoliv stát. „Ale to se může stát vlastně v podstatě kdykoliv. Beru jako zázrak, že máme zdravé dítě a že všechno dopadlo dobře. Přála bych všem maminkám, aby na tom byly stejně.“

S nynějším, už třetím manželem Josefem, jehož máma je Vendulina nejlepší kamarádka Simona, se dali dohromady před osmi lety a v roce 2015 se vzali.

Vzestup čtvrtý: Čvančarová vítězkou sedmé Tváře

Jitka Čvančarová v sedmé řadě show Tvoje tvář má známý hlas podávala porotou i fanoušky kladně hodnocené výkony. Se svojí proměnou v Adele dokonce vyhrála šestý díl. Musela ovšem řešit i nepříjemnosti. Po vystoupení coby Cardi B herečku nařkli z rasismu. 

Jitka Čvančarová jako Susan Boyle v show Tvoje tvář má známý hlas VII

Ve finále, kde porazila Eriku Stárkovou, Báru Basikovou a Alberta Černého, coby Susan Boyle zazpívala You Raise Me Up a rozplakala kolegy i porotu

Vzestup pátý: Bezosova ex dala miliardy na charitu

Bývalá manželka Jeffa Bezose MacKenzie Scottová v uplynulých čtyřech měsících darovala na charitu přes 4 miliardy dolarů, tedy asi 89 miliard korun. Peníze putovaly do stovek charit, potravinových bank a organizací, které bojují s koronavirovou pandemií. Scottová se v minulosti připojila k výzvě nejbohatších lidí světa a slíbila, že většinu svého majetku ve výši šesti miliard dolarů daruje na dobročinné účely.

Jeff Bezos a MacKenzie Scottová (Beverly Hills, 4. března 2018)

Scottová se podle informací britského zpravodajského webu The Guardian snažila projekty pečlivě vybírat. Její tým se měl zaměřit především na organizace, které spolupracují s lidmi, kteří mají nedostatek potravin, žijí v místech, kde dochází k rasové diskriminaci, či jsou pod hranicí chudoby.

Část peněz tak putovala potravinovým bankám a krizovým fondům, které podporují nejvíce ohrožené skupiny. Zbytek pak šel na problémy, které prohloubila právě pandemie. Konkrétně šlo o úlevu pro zadlužené, pomoc při dosažení vzdělání a hledání zaměstnání pro lidi v nouzi a fondy, které podporují lidská práva.

Pád první: rozpad Mandrage

Už koncem loňského roku kapela Mandrage své fanoušky informovala, že si plánuje dát delší přestávku. Mohl za to zpěvák Víťa Starý a jeho problémy nejen s drogami. Plánované únorové turné ale musela kapela zrušit a pak odehrála už jen jeden rozlučkový koncert.

Víťa Starý na Českém Mejdanu s Impulsem (19. října 2019)

„Víťa s námi nemluví, takže nevíme. Já jsem si to trochu vzal za své, že ho v tom nemůžu a hlavně nechci nechat. Teď bylo spousta práce s koncertem a vlastně jsme na něj byli docela naštvaní. Ale já už nejsem. Teď už mám o něj jenom strach,“ řekl za kapelu v únoru Franta Bořík a dodal: „Myslím, že to nejsou zdaleka jen drogy. Drogy jsou důsledek, a ne příčina problémů. Víťovy trable sahají daleko hlouběji a není to tak jednoduché, jak se tvrdí.“

2. února 2020

Pád druhý: Dejdarův projekt s celebritami

Přestože je to v zahraničí běžné, v Česku se projekt s přáním od známých lidí za peníze neuchytil. Herec Martin Dejdar v listopadu po kritice na sociálních sítích oznámil, že s projektem končí. Na stránkách nabízel přání za 1 500 korun a videovzkaz za 2 500 korun.

Přání vám mohli nahrát zpěvačka Bára Basiková, zápasník Karlos Vémola, samotný Martin Dejdar jako Ozzák ze seriálu Comeback, Muž roku 2017 Matyáš Hložek, herci Jan Kopečný a Petr Vacek a další. Kromě vzkazů jste si mohli zakoupit také parfémy Martina Dejdara nebo zážitky jako trénink s Vémolou za 10 tisíc nebo krmení divokých šelem u zápasníka, které stálo 25 tisíc korun.

4. listopadu 2020

Na stránkách byl uveden i youtuber Karel Kovy Kovář, který o tom ani nevěděl. Po kritice na Instagramu, i ze strany Nikol Štíbrové, jeho jméno z projektu zmizelo. Později Martin Dejdar oznámil, že s celou věcí končí.

„Dnes večer došlo k velice politováníhodné situaci. Panu Karlu Kovářovi jsem se osobně omluvil za to, že byl omylem uveden na webových stránkách Wish4you. On mou omluvu přijal a tímto mu děkuji,“ začal Dejdar svůj příspěvek.

Pád třetí: Slovákové obchody s rouškami nevyšly

Obchody úplně nevyšly ani vítězce reality show Hotel Paradise Nele Slovákové. Snažila se vydělat na koronaviru a na svém e-shopu prodávala roušky a dezinfekční gely. 

„Dezinfekce je vyrobena v laboratořích marocké firmy zabývající se profesionální bio- a ekokosmetikou. Dezinfekce obsahuje procenta alkoholu na zneškodnění virů a bakterií nacházejících se na vašich rukou. Rouška se skládá ze tří vrstev, kde je doprostřed vložena látka s aktivním stříbrem, která virům a bakteriím brání,“ píše se v e-shopu. 

Nela Slováková (Praha, 5. března 2013)

Podle nespokojených zákazníků ovšem Slováková vydělávala na vlně strachu z nákazy koronavirem předraženými výrobky, když dezinfekční gel o obsahu 100 mililitrů nabízela za 543 korun, roušku pak za 289 korun. 

Na instagramovém profilu Hrabonela Hlena Lichvářová popisují nespokojené zákaznice osobní zkušenosti s nákupem a stěžují si na přístup obchodnice. Zavolali na ni také hygienu.

25. března 2020

Pád čtvrtý: Dominika Gottová a její trable

Nejdřív to vypadalo, že nejstarší dcera Karla Gotta Dominika chce po návratu z Finska začít v Česku nový život. Odstěhovala se od nevěrného manžela, podala žádost o rozvod, našla si práci.

Po čase ovšem měla opět problémy. I když trvala na tom, že rozvod bude, v listopadu se vrátila k finskému manželovi Timovi Tolkkimu. Žádost o rozvod stáhla a prozradila, že se chtěla pokusit o sebevraždu.  

17. února 2020

„Sáhla jsem si na psychické dno a chtěla se vším skončit, to je pravda. Díky pomoci manžela Tima se tak nestalo! Není ale pravda, že jsem si podřezala žíly, tyto informace kategoricky vylučuji. Jsem ve velice složité životní situaci, kterou se znovu snažím řešit,“ stojí v prohlášení, které Dominika Gottová zaslala médiím.

Již dříve přiznala, že když vypila láhev alkoholu, chtěla vyskočit z okna, ale manžel jí v tom zabránil. Zpěvákova dcera také informovala, že pomoc jí nabídl i český konzulát v Helsinkách. Přestože sama informuje novináře, média žádá o respektování soukromí.

16. prosince 2020

Dominika Gottová si rozhněvala také vdovu po svém otci Ivanu Gottovou, která se dlouhodobě už k jejím excesům nevyjadřuje. Zpěvákova dcera mimo jiné napsala knihu Poslední roky s Karlem, v níž například tvrdí, že Karel Gott měl syna s Alicí Kovácsovou.

Pád pátý: Megxit

Poslední pád roku 2020 by se ovšem mohl nazvat i vzestupem, záleží na úhlu pohledu. Britský princ Harry a jeho americká manželka Meghan se od prvního dubna vzdali rolí předních členů britské královské rodiny. 

Důvodem odchodu, který musela posvětit Harryho babička, královna Alžběta II., byla mimo jiné touha stát se finančně nezávislými na britské královské rodině. 

Vánoční pozdrav prince Harryho a vévodkyně Meghan se synem Archiem (23. prosince 2020)

I když vévoda a vévodkyně ze Sussexu přišli o řadu výhod, vydělávají docela slušně. Nějaké peníze získali svými přednáškami a účastí na videokonferencích. V září představili budoucí spolupráci se streamovací službou Netflix. Miliardová smlouva na několik let slibuje dokumentární pořady, celovečerní filmy, scénáře nebo pořady pro děti. V prosinci pak manželé oznámili uzavření dohody mezi svým studiem Archewell Audio a streamovací službou Spotify, za kterou mohou zinkasovat v přepočtu 900 milionů korun.

Harry a Meghan, kteří žijí se synem Archiem v Americe, ovšem i kvůli omezením v souvislosti s koronavirovou pandemií delší dobu nebyli ve Velké Británii. Královna tak už řadu měsíců neviděla své pravnouče a děti prince Williama a vévodkyně Kate svého bratrance. 

SPECIÁL

Britská královská rodina

SPECIÁL: Britská královská rodina

31. března 2020