Student Mason Dark skončil s popáleninami na 80 procentech těla (2023)

Student Mason Dark skončil s popáleninami na 80 procentech těla (2023) | foto: koláž iDNES.cz

Po plnění výzvy z TikToku skončil teenager popálený na 80 procentech těla

  • 115
Šestnáctiletého Američana Masona Darka zaujalo video na sociální síti TikTok, kde lidé pomocí zapalovače a plechovky s barvou vyrobili pochodeň. Chlapcův pokus o přípravu vlastního plamenometu nedopadl dobře. Skončil v nemocnici ve velice vážném stavu s popáleninami na 80 procentech těla.

Mason Dark se inspiroval videi na TikToku a pokusil se spolu s kamarádem vyrobit vlastní mini plamenomet s pomocí barvy ve spreji a zapalovače. Plechovka však explodovala a teenagerovi začalo hořet tričko i vlasy.

Nová TikTok výzva stála život čtyři teenagery. Obětí je i mladá maminka

Oheň uhasil skokem do ledové řeky, ale i tak skončil ve velmi špatném zdravotním i psychickém stavu v nemocnici s popáleninami na osmdesáti procentech těla včetně obličeje.

„Je naprosto k nepoznání,“ řekla krátce po incidentu pro WRAL News televizní stanice Fox chlapcova matka Holli Darková. S rodinou založila veřejnou sbírku, ve které se snaží získat peníze na drahé operace, díky kterým se její syn bude moci vrátit do běžného života. Zatím bylo vybráno 40 tisíc dolarů z požadovaných padesáti.

Darková také popsala, že chlapec leží na klinice popálenin a plastické chirurgie, kde již podstoupil několik rozsáhlých transplantací kůže, při kterých mu lékaři postupně nahrazují popálené plochy kůže zdravými, odebranými z jiných částí jeho těla. Podle posledních zpráv má nyní také zápal plic a je léčen antibiotiky.

I pokud Mason Dark následky popálení přežije, v nemocnici stráví nejméně půl roku. Na své oblíbené koníčky jako je například běh a americký fotbal teď bude muset hvězda školního sportovního týmu na čas zapomenout.

VIDEO: Mason Dark má popáleniny na 80 procentech těla: