Princ Harry a vévodkyně Meghan (Dublin, 11. července 2018)

Princ Harry a vévodkyně Meghan (Dublin, 11. července 2018) | foto: Reuters

Markle třískl Harrymu telefonem. Teď žadoní o smíření s Meghan

  • 5
Otec vévodkyně ze Sussexu Meghan (37) Thomas Markle (74) si zase stěžoval britskému bulváru na královskou rodinu. Jeho dcera s ním pořád nemluví a zetě, prince Harryho (33), vyzývá ke smíření, přestože mu předtím třískl telefonem.

Thomas Markle se nechal nafotit pro bulvár, jak si zkouší oblek na svatbu, cvičí, aby na slavný den zhubl, a jak na internetu zadal do vyhledávače jméno své dcery. Všechno bylo zinscenováno a on ochotně spolupracoval s bulvárem, za což dostal tučný honorář. Když mu pak princ Harry volal, aby ho  přátelsky varoval, že podobné chování nedopadne dobře, třískl mu telefonem.

Fotogalerie

„Harry mi řekl, že bych neměl nikdy komunikovat s tiskem. Že to všechno dopadne špatně. Řekl mi: Sežerou vás zaživa. A měl pravdu,“ stěžoval si teď Markle britskému listu Daily Mail. 

Jenže nedal na Harryho rady a s bulvárem spolupracoval. „Kdybyste mě poslechl, nikdy nemuselo k tomuto dojít,“ volal pak princ svému tchánovi.

Nyní Thomas Markle všeho lituje, protože Meghan s ním nekomunikuje a zřejmě se s ní v dohledné době nepotká. O setkání s ním nestojí ani nikdo z královské rodiny. 

„Chtěl bych, abychom s Meghan měli vztah jako táta s dcerou, jaký jsme vždy měli. Rád bych všechny spory hodil za hlavu. Moc mi chybí. Pokud bych měl něco vzkázat Harrymu: Kašli na to, jsem tvůj nový tchán,“ cituje otce vévodkyně list The Sun.

Kensingtonský palác odmítá jakkoliv komentovat rozhovory, které Thomas Markle poskytuje.

Harry a Meghan si řekli ano na královském hradě Windsor (19. května):

16. ledna 2018

Královská svatba Harryho a Meghan

Sledovat další díly na iDNES.tv

Britská královská rodina