Vyškovská rodačka Sarah Haváčová hraje na brněnské scéně jednu ze slavných sester v představení Tři sestry od Antona Pavloviče Čechova. | foto: Jan Zátorský, MAFRA

V lidech i v záporných postavách se snažím vidět to dobré, říká Sarah Haváčová

Celý článek jen pro členy

Chcete číst prémiové texty bez omezení?

Předplatit
V divadle exceluje v roli Židovky vzdorující tragickému osudu v koncentračním táboře. Na obrazovkách srší zoufalou zlobou coby žena nacisty a zároveň září jako slunce v příběhu slavného kriminalisty. Jak to Sarah Haváčová dokáže? „Ke všem svým postavám se snažím hledat vztah a mít je pro něco ráda. Dívat se na ně jako na ženy a vidět v nich to dobré,“ říká drobná herečka skromně.

Nedávno vyšla vaše kniha Nečekat. Popisujete v ní pouť do Fátimy, zážitky z covidového období i svoji náboženskou konverzi vedoucí až k biřmování. Jde tedy o velmi intimní zpověď. Co vás přimělo knížku napsat?
Na myšlenku napsat text o cestě do Fátimy a mé konverzi mě přivedl Martin Staněk, manažer Akademické farnosti u Nejsvětějšího Salvátora v Praze. Řekl mi, že by bylo hezké, kdybych to sepsala na A4. Poslechla jsem ho a je z toho kniha. (směje se).

Hodně mě podržel, když jsme točili například scénu v posteli, byla jsem nervózní a trochu protivná. A on mě jen tiše objal a moje obavy se v něm jaksi rozplynuly.

o hereckém kolegovi Petru Lněničkovi

Dočtěte tento exkluzivní článek s předplatným iDNES Premium

Měsíční

89
Předplatit
Můžete kdykoliv zrušit

Roční

890
Předplatit
Ušetříte 178 Kč oproti měsíčnímu předplatnému

Dvouleté

1 690
Předplatit
Ušetříte 446 Kč oproti měsíčnímu předplatnému

Připojte se ještě dnes a získejte:

  • Neomezený přístup k obsahu iDNES.cz, Lidovky.cz a Expres.cz
  • Více než 50 000 prémiových článků od renomovaných autorů
  • Přístup k našim novinám a časopisům online a zdarma ve čtečce
Více o iDNES Premium
Máte už předplatné? Přihlásit se
, Týdeník Televize