Princ William při první dávce vakcíny proti covidu-19 (Londýn, 18. května 2021)

Princ William při první dávce vakcíny proti covidu-19 (Londýn, 18. května 2021) | foto: AP

Po královně a Charlesovi se nechal očkovat i princ William

  • 0
Princ William (38) ve čtvrtek uvedl, že dostal první dávku vakcíny proti covidu-19. Britská národní zdravotní služba totiž rozšířila očkovací program na mladší lidi. Jelikož následníkovi trůnu ještě nebylo čtyřicet let, dostal podle britských médií vakcínu Pfizer nebo AstraZeneca.

Prince Williama očkovali v londýnském Muzeu vědy, které je jedním z největších vakcinačních center v zemi. Vévoda z Cambridge, který je levák, na sociálních sítích zveřejnil fotku, kde ho očkují do pravého ramene.

„V úterý jsem dostal první dávku vakcíny proti covidu-19. Všem, kteří se podílejí na očkování – děkuji za vše, co jste udělali a děláte,“ napsal princ ke snímku. Jestli už má za sebou očkování i jeho manželka Kate (39), královský palác neuvedl.

Očkovat se ovšem nechali starší členové královské rodiny a šli tak příkladem. Královna Alžběta II. (95) první dávku dostala už v lednu, ještě spolu s manželem princem Philipem. Následník trůnu princ Charles (72) také veřejně podpořil vakcinaci a s manželkou Camillou (73) je očkovali v únoru.

Velká Británie minulý týden zavedla očkování pro lidi starší 34 let. S vakcinací začala na začátku prosince a postupně ji rozšiřovala na mladší věkové skupiny. Aspoň jednu dávku vakcíny už má v Británii víc než sedmdesát procent dospělých.

SPECIÁL

Britská královská rodina

SPECIÁL: Britská královská rodina

17. dubna 2021