Harry a Meghan dostali pozvánku na korunovaci, zatím neodpověděli

  • 12
Princ Harry s manželkou a dětmi smějí přijet na korunovaci Karla III. Královský palác ho oficiálně pozval e-mailem. Součástí pozvánky je také povolení pobývat v domě Frogmore u hradu Windsor. Král přitom na počátku ledna Harryho požádal, aby tuto nemovitost opustil.

Harry a Meghan pozvánku na korunovaci dostali, ale zatím nepotvrdili, jestli do Británie přiletí. Vévoda a vévodkyně ze Sussexu bydlí s dětmi ve Spojených státech. Karla III. budou korunovat 6. května.

„Mohu potvrdit, že vévoda nedávno obdržel e-mailovou korespondenci z kanceláře Jeho Veličenstva týkající se korunovace. Okamžité rozhodnutí o tom, zda se vévoda a vévodkyně zúčastní, nebudeme v tuto chvíli zveřejňovat,“ uvedl mluvčí Harryho a Meghan pro list The Sunday Times.

Buckinghamský palác se k tomu nevyjádřil. Vztahy mezi princem a jeho královskou rodinou se vyostřily po lednovém vydání Harryho memoárů s názvem Náhradník.

Před pár týdny Harrymu a Meghan nařídili, aby opustili sídlo Frogmore, které dostali do užívání v den své svatby od královny Alžběty II. Podle britských médií chce král Karel III. sídlo pro svého bratra prince Andrewa. Ačkoli se má Harry jako nepracující člen královské rodiny vystěhovat z Frogmore, bude mít k dispozici v rámci královských paláců byt. Tam může s Meghan a dětmi pobývat, kdykoli bude ve Spojeném království.

SPECIÁL

Britská královská rodina

SPECIÁL: Britská královská rodina

10. září 2022

Úmrtí královny Alžběty II.

Sledovat další díly na iDNES.tv

Britská královská rodina