Síla přichází s věkem, pochvaluje si čtyřicítku herečka z Panství Downton

  • 4
Michelle Dockery získala ve svých sedmadvaceti letech roli Lady Mary v seriálu Panství Downton, která se pro ni stala kariérním průlomem. V rozhovoru herečka nyní prozradila, že role ve slavném seriálu jí dodala sebevědomí a že ve čtyřiceti letech se nyní cítí lépe než kdy dřív.

„Když mi bylo šestadvacet, zavolali mi ohledně konkurzu na roli Lady Mary v seriálu Panství Downton. Říkala jsem si, že to bude něco velkého,“ vypráví Michelle Dockery v podcastu Joshe Smithe.

V té době žila s dalšími třemi dívkami v pronajatém bytě a čas trávila na povětšinou neúspěšných konkurzech. Záskok za jiné herce tehdy dělala třeba i pro deset různých rolí současně, přičemž s herectvím začala na divadelní scéně.

Britské historické drama Panství Downton si u diváků brzy získalo oblibu a role Lady Mary se pro herečku ukázala být zásadním kariérním úspěchem. „Ani v nejdivočejších snech jsem si nikdy nepředstavovala, že se ten seriál stane takovým fenoménem a že dvanáct let poté tady budu sedět a mluvit o něm,“ přiznává.

Seriál je zasazen do 20. století, v televizi šel v letech 2000 až 2015 a dočkal se díky vysoké sledovanosti celkem šesti sérií. Později vznikly také dva filmy, z nichž novější měl premiéru v květnu 2022.

OBRAZEM: Hvězdy Panství Downton na premiéře filmu

Herečtí kolegové jsou pro Michelle dle jejích slov už téměř jako rodina a při natáčení se cítí dobře a uvolněně. „Těší nás se potkávat. Je to takové povědomé teritorium. Hercům se příliš často nestává, aby byli schopni nadšeně jít do něčeho dlouhodobě a opakovaně,“ vysvětluje.

V roli Lady Mary se prý cítí komfortně. „Downton mi dodal sebevědomí, které vycházelo z mojí postavy – cítila jsem se díky ní silnější. Ale síla přichází i s věkem. Jsem ráda, že je mi čtyřicet. Cítím se skvěle, lépe než dřív. A z toho čtvrtého podlaží je nakonec docela hezký výhled,“ dodává herečka.

Michelle Dockery přišla v roce 2015 o snoubence Johna Dineena, který zemřel na rakovinu ve věku 34 let.

Líbí se vám seriál Panství Downton?

Hlasování skončiloČtenáři hlasovali do 0:00 čtvrtek 30. června 2022. Anketa je uzavřena.