Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Největší bizár jsme zažili v Americe, shodli se Nikol a Karel Heřmánkovi

  11:30
Také manželé Nikol a Karel Heřmánkovi vyrazili na filmový festival do Karlových Varů. Tam prožili jeden ze svých největších flámů poslední doby. V rozhovoru pro iDNES.cz herci popsali nejbizarnější zážitek z Ameriky a prozradili, v jakých situacích měli o sebe navzájem největší strach.
Nikol a Karel Heřmánkovi (Karlovy Vary, 23. srpna 2021)

Nikol a Karel Heřmánkovi (Karlovy Vary, 23. srpna 2021) | foto: Lenka Hatašová

Jak jste oslavili desetileté výročí vztahu?
Nikol: Kája mě překvapil až k dojetí. Nechal pro mě k výročí namalovat obraz naším kamarádem Jakubem Vosickým. Znázorňuje jeho pohled na mě v prvních okamžicích, když se zamiloval. Ještě teď mám husí kůži, když si vzpomenu na moment, kdy obraz přinesl.
Karel: Je zvláštní, jak souzníme i v takových věcech, jako jsou překvapení pro toho druhého. Nikol mi pro změnu věnovala vlastnoručně namalovaný obraz, který v abstrakci znázorňuje celých deset let našeho společného života.

Vzpomenete si na nejbizarnější moment, který jste během společných deseti let zažili?
Karel: To vím jednoznačně. V prvním roce našeho vztahu jsme vyrazili do Ameriky a bydleli jsme tam u různých lidí zadarmo. V Las Vegas nám otevřel úplně nahý chlápek. Vášnivý nudista, který navíc bydlel v karavanu. V tom karavanu nás ubytoval a začal předvádět své výtvory, kterými zásoboval i pornoprůmysl, jako třeba automatický vibrátor přimontovaný na příklepové vrtačce. 
Nikol: Chtěla jsem popsat úplně to samé. Vidím, že souzníme i ve vnímání bizáru v našich životech.

Kdy jste se o sebe navzájem nejvíc báli?
Nikol: Před dvěma lety Kája zkoušel představení s názvem Po konci světa, ve kterém hraje s naší kamarádkou, herečkou Sarah Haváčovou. Sarah je velmi impulzivní a ráda improvizuje i během představení, aby byla autentická. V jedné scéně po Kájovi měla hodit ešus. Od Káji jsem věděla, že je Sarah v této scéně opravdu expresivní. Při premiéře jsem pak měla opravdu strach, že ho majzne tak, že Kája nebude moct dál pokračovat.
Karel: Nesnáším situace, kdy se vybije telefon. Když jsme spolu začínali chodit, tak se to stalo hned několikrát, že jsem se Nikol nemohl dovolat, když nepřišla, kdy přijít měla. A byly to někdy i okamžiky, kdy jsem o ni měl vážně strach.

V jakých rolích se máte vzájemně nejraději?
Nikol: Asi v jeho nejnovější roli básníka v Illiadě. Toto monodrama nastudoval během lockdownu a já byla přítomná jednotlivým fázím, což bylo fascinující. Sledovala jsem ho, jak se s tou náloží postupně vypořádává. Nejdřív se musel naučit čtyřicet stran textu té hry. Samozřejmě četl celou Illiadu a studoval různé prameny. Pak chodil úplně sám do zhasnutého divadla a na jevišti si tu postavu přehrával. V létě jsme měli možnost toto představení ukázat na letních scénách včetně té u památníku v Lidicích, a to byla síla největší! Navíc jde o takovou rodinnou práci. Text přeložil Kájův bratr Josef a pražská premiéra nás čeká u nás v divadle 8. a 9. září.
Karel: Nejraději mám Nikol v takové roli, která nastane jednou za uherský rok, a sice když přijdu domů a je navařeno! (smích)

Nikol a Karel Heřmánkovi (Karlovy Vary, 23. srpna 2021)

Co stíháte kromě herecké profese?
Nikol: Vždycky mě bavilo věnovat se PR, které dělám jak pro Divadlo bez zábradlí, tak i pro jedno renomované kadeřnictví, které se v době karlovarského filmového festivalu stará o festivalové hosty, hvězdy a delegace. K tomu mám také klienta, který prodává přírodní holistickou kosmetiku, což je pro mě nejen práce, ale i velká radost. Sice mě toto všechno trošku od té naší herecké profese odvádí, ale zároveň si od ní takhle hezky odpočinu.
Karel: Nic moc jiného nestíhám. Divadlo mě úplně pohltilo.

Jak vám Divadlo bez zábradlí změnilo život?
Karel: To je spíš otázka na Nikol. Já jsem s tímhle divadlem vyrůstal a vyvíjel se s ním. Když jsme se ale s Nikol vydali do Ameriky, chvilku to vypadalo, že z našeho divadla uteču. Navíc to nějakou dobu vypadalo, že Divadlo bez zábradlí zanikne. Po návratu z Ameriky mi ale táta hodil lano. Nazkoušel jsem pár představení a během lockdownu jsme se dohodli na tom, že divadlo s bratrem Josefem převezmeme po rodičích úplně.
Nikol: Za poslední dobu mi změnilo život poměrně dost. Žijeme nejen divadlem, ale i v divadle. Od jara je to velmi intenzivní období, téměř nepřetržitě zkoušíme a snažíme se, co to jde. Máme před sebou novou sezónu, tak musíme intenzivně pracovat.

Čím teď nejvíc žijete?
Karel: Jednoznačně připravovaným představením Cabaret, jehož premiéra se neodvratně blíží. Je to pro nás hodně velké sousto, které si prošlo vývojem a mnohými peripetiemi. Mám v něm úlohu kabaretiéra a přiznávám, že mě nikdy nenapadlo, že bych tuhle roli mohl hrát. V New Yorku jsem se navíc potkal s Alanem Cummingem, legendárním kabaretiérem z broadwayského představení, jehož výkon jsem samozřejmě sledoval v záznamu na Youtube. I z tohoto důvodu je to pro mě velká výzva. Stejně jako role básníka v monodramatu Iliiada. Tyhle pražské premiéry navíc budou následovat krátce za sebou, takže máme co dělat.
Nikol: Jak jinak než Cabaretem!

Nikol a Karel Heřmánkovi (Karlovy Vary, 23. srpna 2021)

Jaký byl váš poslední velký flám?
Karel: Ten se odehrával právě na tomto karlovarském filmovém festivalu. Dlouho se mi to nestalo a musím přiznat, že rány jsem si v posteli v hotelu lízal skoro celý den. Vylezl jsem pak asi až v šest hodin večer. Trošku se za to stydím, i když si říkám, žiješ jen jednou!
Nikol: Jednoznačně ve festivalových Karlových Varech po zahajovacím ceremoniálu. Noc byla dost dlouhá na to, abychom potkali a poznali spoustu nových lidí z naší branže. To je přesně ono, co mám na festivalu nejradši.

Karel Heřmánek mladší přiznal, že se v létě oženil

Vaše zamilovaná destinace?
Karel: Těch je víc, díky tomu, že spolu rádi cestujeme. Jsou taky vázané na jednotlivé vzpomínky a zážitky, které jsou s těmi místy spojené. Zmíním třeba Vietnam a jeho národní park Ba Be, kam jsme přijeli na motorce. Viděl jsem tam mladé kluky, kteří hráli fotbal v takové mokřině. Hrozně jsem si s nimi chtěl jít zakopat, což se nakonec nestalo, protože jsem se styděl. Jinak se moc rád vracím za babičkou na chalupy našich rodin, na Šumavu nebo do Plané nad Lužnicí. A samozřejmě taky domů k našim do Jevan.
Nikol: Moje zamilovaná destinace je Amerika. Tam jsme žili a moc rádi se tam vracíme. A kdoví, jestli nás tam v budoucnu ještě něco nečeká.

Z ikonického jazzového muzikálu Cabaret v provedení Divadla Bez zábradlí (2021)

Jak vnímáte rodinu svého partnera?
Karel: Teď mám konečně příležitost říct, že mám nejlepší tchyni na světě, čímž jsem splnil svou úlohu. A tímto, doufám, to má milá Gábi snad máme za sebou.
Nikol: Rodiče Karla jsou velká autorita nejen co se týká umělecké úrovně. Když jsem se s nimi seznámila, cítila jsem obrovskou úctu a respekt. Později jsem pochopila, že jsou to moc milí lidé, se kterými můžu mluvit úplně o všem.

Kde se vidíte za dalších deset let?
Karel: Budu ředitel planety a budu rozhodovat o všem, o čem mi Nikol řekne. (smích)
Nikol: Vůbec nevylučujeme, že se zase na čas přesuneme do Ameriky. Ale budoucnost je otevřená. Nevíme ani, jak se to bude dál vyvíjet s divadlem. Taky doufám, že už v té době budeme větší rodina a že budeme stále tak šťastní, jako jsme teď.

26. srpna 2021

  • Nejčtenější

Bývalý fitness trenér Kavalír zrušil asistovanou sebevraždu, manželka je těhotná

24. dubna 2024  11:01

Bývalý fitness trenér Jan Kavalír (33) trpí osmým rokem amyotrofickou laterální sklerózou. 19....

Tenistka Markéta Vondroušová se po necelých dvou letech manželství rozvádí

23. dubna 2024  8:30

Sedmá hráčka světa a aktuální vítězka nejprestižnějšího turnaje světa Wimbledonu, tenistka Markéta...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Kourtney Kardashianová oslavila 45 let. Kvůli fotce v bikinách se fanoušci bouří

22. dubna 2024  9:30

Kim Kardashianová (43) přidala příspěvek na Instagram, kde popřála své sestře Kourtney k 45....

Účast v Miss 2005? Chtěla jsem auto a nenáviděla Královou, říká Hanychová

23. dubna 2024

Agáta Hanychová (38) zavzpomínala pro iDNES.cz na účast v Miss České republiky 2005, kde skončila...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Do Bolívie jsem odešla kvůli smrti rodičů, přiznala sestra Romana Vojtka

27. dubna 2024

Mladší sestra herce Romana Vojtka (52) Edita Vojtková (49) je módní návrhářkou a žije v Bolívii. Do...

Padesátka mě děsí, musím proto žít každý den naplno, říká Petr Svěcený

30. dubna 2024

Moderátor a komentátor Petr Svěcený (49) a produkční Kristýna Svěcená (44) v rozhovoru pro Magazín...

Trautenberk, Anče, Kuba, hajnej. Krkonošské pohádky slaví padesátiny

30. dubna 2024

Krkonošské pohádky jsou nesmrtelné pohádkové příběhy pro všechny generace. Jak už to tak bývá, jen...

Policie propustila Gérarda Depardieua. Čelí obviněním ze sexuálního napadení

29. dubna 2024  11:55,  aktualizováno  19:06

Francouzský herec Depardieu byl po výslechu propuštěn z policejní vazby, v níž byl od dopoledne...

Obstál v každé roli, ale mezi hvězdy se Liam Neeson dostal až po pětapadesátce

29. dubna 2024

Premium Herecký veterán Liam Neeson se navzdory předpokladům stal akční hvězdou. Dokonce zahájil trend...

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!

Bývalý fitness trenér Kavalír zrušil asistovanou sebevraždu, manželka je těhotná

Bývalý fitness trenér Jan Kavalír (33) trpí osmým rokem amyotrofickou laterální sklerózou. 19. dubna tohoto roku měl ve...

Horňáci versus dolňáci. Víme, čemu muži dávají přednost, a je to překvapení

Ženské tělo je pro muže celkově velmi atraktivní a nabízí jejich očím mnoho zajímavých partií. Největší pozornosti se...

Hello Kitty slaví padesátiny. Celý svět si myslí, že je to kočička, jenže není

Kulatý obličej se dvěma trojúhelníkovýma ušima, drobný čumáček, vousky a červená mašle na uchu. Taková je Hello Kitty,...

KOMENTÁŘ: Z Davida Černého se stal parazit. O umění už dávno nejde

Premium Když se David Černý v televizi pohádal s kurátorkou Marií Foltýnovou, spory o jeho plastiku na obchodním domě Máj...

Muž má recept na dlouhověkost, v jednašedesáti je ve skvělé formě

Dave Pascoe chce dokázat světu, že i v důchodu můžete vypadat jako za mlada a také se tak cítit. Stačí dodržovat pár...