Na Silvestra už se Petr Janda nespouští

  • 7
Bujaré oslavy Silvestra s množstvím alkoholu má zpěvák legendární skupiny Olympic Petr Janda prý už dávno za sebou. Čím je starší, tím víc si dává pozor na množství vypitého alkoholu. "Druhý den mi je pak vždycky blbě, tak toho raději včas nechám, když si uvědomím následky. Už se tolik nespouštím," říká.

Letošního Silvestra proto stráví jenom s pár přáteli v klidu domova. "Budeme v klidu popíjet, žvanit a papinkat. O půlnoci si dáme čočku s uzeným, to je náš rituál," prozradil tiskové agentuře Korzo své plány.

Televize bude ale puštěná jenom ve vedlejším pokoji, protože žádné dobré zkušenosti se silvestrovským programem v televizi Janda nemá.

"Kdysi jsem se domníval, že přicházím o moc, když nesleduji televizi, a na všech večírcích se nudím. Zažil jsem Silvestra na horách, parníku, nebo lodích, a bylo to pro mě všechno strašný. Pustil jsem si doma televizi, ale musím říct, že jsem se také příšerně nudil."

I když bujarých oslav příchodu Nového roku prožil Janda poměrně dost, nejvíce mu v paměti utkvěla oslava, když mu bylo asi osmnáct. "Měl jsem oficiální povolení pít alkohol. Byl jsem na chatě s kamarádama a holkama, a na to vzpomínám nejraději. Pak jsem zažil v osmdesátých letech pár dobrých Silvestrů, kdy jsem byl doma s kamarády z branže."

Olympic: Petr Janda.

Olympic: Petr Janda.

Olympic: Petr Janda.

Petr Janda během pražské koncertu skupiny Olympic. T-Mobile Arena, Praha, 26. října 2002.

Petr Janda během pražské koncertu skupiny Olympic. T-Mobile Arena, Praha, 26. října 2002.

Lucie Bílá a Petr Janda na vyhlášení ankety Český slavík 2002 ve Státní opeře Praha (7. prosince 2002).

Hudebník Petr Janda.