Andrea Vránová-Kloboučková s dcerou Aničkou a Dádou Patrasovou

Andrea Vránová-Kloboučková s dcerou Aničkou a Dádou Patrasovou | foto: František Vondráček

Krásná Vránová si vyvrtla kotník, Janda byl v nemocnici

  • 18
Tenisový turnaj celebrit, který se odehrává na kurtech pětihvězdičkového hotelu v tureckém letovisku Belek, se začíná proměňovat v turnaj lazarů. Modelka a misska Andrea Vránová si vyvrtla kotník, Petr Janda má zdravotní problémy a jeho manželka zřejmě úpal.

Andrea Vránová nastoupila do prvního utkání smíšených dvojic ve čtyřhře a po několika výměnách si ošklivě vyvrtla kotník. "Couvala jsem, abych vybrala míček, nešikovně upadla a pak už jsem jen cítila, jak mi v kotníku nahlas křuplo. Byla to hrozná bolest, až jsem se orosila. Když mi Věra Martinová sundala botu, bylo vidět, jak se mi noha úplně klepala a jak natekla. Hned ji naštěstí začala ledovat. Přivolaný manžel Kateřiny Hrachovcové-Herčíkové pro mě přijel s vozíkem a ošetřil mě," líčí nešťastnou událost Vránová. 

Známý veterinář Jan Herčík pečlivě kotník ohmatal, rovnal a zkoušel vrátit zpátky, namazal Voltarenem emulgenem a obvázal. Došlápnout na celé chodidlo samozřejmě jeho pacientka nemůže, ale naštěstí může i za pomoci léků proti bolesti jakž takž chodit. Doma musí samozřejmě na rentgen.

Dovolenou spojenou s tenisem tráví Vránová v Turecku s maminkou a dvou a půl letou dcerou Aničkou. Už kvůli ní musí zmobilizovat poslední síly. A také kvůli cvičení chtivým dámám ze skupiny shromážděné kolem zájezdu plného celebrit. Každý den jim totiž dosud coby cvičitelka pilates předcvičovala u hotelového bazénu. U účinného formování těl nikdy nechyběla Světlana Nálepková, Věra Martinová, Kateřina Hrachovcová-Herčíková nebo Romana Vítová. Vránová všem kupodivu hned ohlásila: "Nebojte se, cvičení bude. Cviky na posílení břicha v leže zvládnu."

Problémy má Martinová i Janda
Zranění se nevyhnulo ani zpěvačce Věře Martinové, a tak má veterinář Jan Herčík od středy další práci. Zpěvačka si na tenisu narazila tříslo. "Musíme s tím ještě vydržet odehrát dva zápasy. Dokud nepadnu, tak jedu. Honza mi to slíbil rozmasírovat," říká Martinová.

Zdravotní problémy má už dva dny i Petr Janda, lékařské vyšetření v nemocnici naštěstí nepotvrdilo nic vážného. Janda, který již sedm týdnů nekouří, musí teď držet i dietu a odpočívat. Naštěstí má k tomu dobré podmínky - přepychové bydlení s vířivkou, terasou, ložnicí a obývákem a navíc mladou manželku Alici. Hrozí ovšem, že se jejich hotelový pokoj brzy promění v pokoj nemocniční. Alici totiž začala trápit bolest hlavy, za níž může být třeba úpal.

Manželé se ani nezúčastnili slavnostního vyhlášení čtyřhry mužů, v níž Janda získal z legrace cenu nejrychlejšího hráče. Nejelegantnějším hráčem byl vyhlášen Milan Drobný, nejsympatičtějším Felix Slováček, nejlepším hráčem na síti Josef Dvořák a nejklidnějším Karel Štědrý. Cenu Zlaté prase 2007 získal Zdeněk Merta a čtyřhru vyhrála dvojice Jiří Krampol - Jiří Marek. A cena? Zájezd od Čedoku v hodnotě deset tisíc korun.