Monacká kněžna Charlene a monacký kníže Albert II. (Monako, 24. září 2020)

Monacká kněžna Charlene a monacký kníže Albert II. (Monako, 24. září 2020) | foto: Reuters

Kněžnu Charlene ukryjí kvůli chatrnému zdraví a léčbě na tajném místě

  • 18
Kněžna Charlene (43) se letos kvůli zdravotnímu stavu nezúčastní tradičních oslav Národního dne Monaka. Manželka prince Alberta II. se v listopadu vrátila po více než půl roce z Jihoafrické republiky. Zde počátkem září zkolabovala a skončila v nemocnici, kde se následně zotavovala po infekční nemoci.

„Jejich Veličenstva společně rozhodla o tom, že kněžna Charlene potřebuje po prodělané léčbě určitý nezbytný čas k rekonvalescenci. V posledních několika měsících bojovala se zdravotními potížemi. V následujících týdnech je třeba jí dopřát potřebný klid k zotavení,“ informuje v úterním prohlášení knížecí palác. 

„Z důvodu ochrany kněžnina soukromí proto zůstane místo jejího pobytu přísně tajné. Znamená to také, že Charlene se nezúčastní jedné z nejdůležitějších akcí našeho státu, oslav letošního Národního dne Monaka. Aktuální informace o zdravotním stavu kněžny budou zveřejněny krátce před vánočními svátky,“ píše se v dokumentu.

Manželka knížete Alberta II. (63) přiletěla minulé pondělí z Jihoafrické republiky do Nice a odtud odjela do Monaka. Palác následně zveřejnil fotky, na kterých je vidět na nádvoří s manželem i svými dětmi, šestiletými dvojčaty princem Jacquesem a princeznou Gabrielle.

Kněžna Charlene zůstala několik měsíců „uvězněna“ v rodné Jihoafrické republice. Zotavovala se po infekci, která jí podle oficiálních zdrojů znemožnila letecký návrat do Monaka.

Již v srpnu se bývalá jihoafrická olympijská plavkyně musela podrobit operaci, o níž nejsou známé žádné podrobnosti. Její manžel s dětmi ji v době zotavování navštívili. „Hodně si protrpěla,“ citovala agentura AFP ředitelku kněžniny nadace Chantell Wittstockovou.

Kněžna Charlene: Nechtěla jsem utéct, u oltáře jsem plakala štěstím

V září bylo oznámeno, že kněžna zkolabovala a musela být narychlo hospitalizována. „Její Výsost kněžna Charlene byla do nemocnice přepravena sanitkou pozdě v noci ze středy na čtvrtek, když se zhroutila v důsledku komplikací souvisejících se zánětem ucha, nosu a krku, který ji postihl v květnu,“ stojí v prohlášení nadace ze 4. září s tím, že se její stav zlepšil a mohli ji propustit.

Dlouhodobá nepřítomnost kněžny v Monaku vyvolala v tisku spekulace o možném rozvodu nebo odloučení manželů. V červenci se v Monaku nekonaly oslavy desátého výročí sňatku a důvodem byla podle oficiální verze právě Charlenina nepřítomnost.

7. ledna 2015

,