Jitka Molavcová a Alfred Strejček v dokumentu Klaunka (2023)

Jitka Molavcová a Alfred Strejček v dokumentu Klaunka (2023) | foto: © Česká televize / Irena Zlámalová

Herečka Jitka Molavcová se provdala za Alfreda Strejčka

  • 25
Herečka a zpěvačka Jitka Molavcová (73) je podruhé vdaná. Podle informací Super.cz se provdala za svého dlouholetého partnera, herce Alfreda Strejčka (81). Svatba byla církevní.

Jitka Molavcová je partnerkou Alfreda Strejčka mnoho let a nerozdělila je ani náhlá nemoc, která známého recitátora upoutala na invalidní vozík.

„Dvakrát mi zachránila život a vytvořila mi láskyplné zázemí plné humoru a všestranné péče,“ píše Strejček o Jitce Molavcové v knize Hrejme dále aneb jak jsme přežili osobní katastrofu, kterou napsal s hercem a architektem Davidem Vávrou.

Mám větší vůli, než mi tělo dovolí, říká po ochrnutí herec Alfred Strejček

Alfred Strejček je na vozíku od roku 2017, kdy jeho organismus napadl virus, kvůli kterému se u něj projevila nemoc s názvem Guillain-Barrého syndrom. Vzácné zánětlivé onemocnění, které postihuje nervovou soustavu, především periferní nervy vycházející z míchy, upoutalo herce na vozík a jediným komunikačním prostředkem je mu jeho hlas, kterým ovládá svůj počítač.

„Alfred je vzácný člověk a my si věříme navzájem. Máme vlastně velký štěstí. Mám ho moc ráda,“ řekla Jitka Molavcová v dokumentu Olgy Sommerové Klaunka.

Pro herečku je Strejček druhým manželem. Před ním byla třicet let provdána za herce a spisovatele Jana Petráně. Alfred Strejček se ženil potřetí. Jeho první manželkou byla herečka Consuela Morávková a druhou atletka Jarmila Nygrýnová.

22. dubna 2023