Stanislav Janevski v letech 2005 a 2020

Stanislav Janevski v letech 2005 a 2020 | foto: Koláž iDNES.cz

Z Viktora Kruma z filmů o Harrym Potterovi je sexy svalovec a influencer

  • 7
Bulharský herec Stanislav Janevski (38) se proslavil rolí, kterou byl Viktor Krum ve filmu Harry Potter a Ohnivý pohár. Nyní se živí jako lektor a motivační kouč, který dokáže zaujmout mimo jiné i svým nepřehlédnutelným stylem.

Ve čtvrtém filmu o mladém kouzelníkovi Harrym Potterovi se Stanislav Janevski představil jako účastník Turnaje tří kouzelníků a zatančil si s Hermionou na plese v bradavické čarodějnické škole. Objevil se také v předposledním snímku Harry Potter a Relikvie smrti – část 1.

Nyní nosí plnovous, brýle a na hlavě má většinou klobouk. Poslední dobou se vyžívá ve výrazných oblecích inspirovaných čtyřicátými lety.

Přestože se herectví nikdy nevzdal, naposledy v roce 2021 si zahrál ve snímku Poslední z vyvolených, dnes se představuje také jako podnikatel, influencer, youtuber a fitness kouč.

„Dnešek byl velice motivující den. Zúčastnil jsem se přednášky a doufám, že jsem studenty inspiroval stejně, jako oni inspirovali mě,“ zní jeden z jeho příspěvků na Instagramu, kde ho sleduje 239 tisíc uživatelů.

They say green suits me well. Somewhat Slytherin they say. What do you think?

#fashion #style #nightout #gentleman #fashion

Photo by: @eternaltemporality

7. listopadu 2023 v 21:21, příspěvek archivován: 23. ledna 2024 v 13:21

Svou spojitostí se slavným knižním a filmovým univerzem se však dodnes netají. Nedávno se podílel na propagaci nově otevřeného „potterovského“ obchodu s dárkovými předměty, kam již více než deset let pravidelně chodí. Při zdejším setkání s fanoušky prozradil, že se chystá do zcela nového podnikání, jehož obsah zatím tají.

Fanouškovské vody pak rozvířil i ve Francii, kde se setkal s hereckými kolegy z filmů o Harrym Potterovi u příležitosti dvacátého výročí. Z tohoto setkání vzešla fotka, na které se společně zvěčnili Hugh Mitchell (Colin Creevy), Devon Murray (Seamus Finnigan), Tolga Safer (asistent ředitele Igora Karkarova) a Sean Biggerstaff (Oliver Wood).

,