Ondřej Brousek

Ondřej Brousek | foto: KORZO

Dcera mi nic nevyčítá, říká Ondřej Brousek o vlastní výměně manželek

  • 15
Hudebník Ondřej Brousek si v krátké době prošel rozvodem i druhou svatbou. A i když situace nebyla pro zúčastněné příliš jednoduchá, je vděčný především za to, že jeho vztah se sedmiletou dcerou Nelou neutrpěl žádné šrámy. "Myslím, že mi nic nevyčítá," řekl Brousek iDNES.cz.

Manželství Ondřeje Brouska a Adély Gondíkové trvalo šest let. Stopku mu vystavila nová hudebníkova láska, která byla silnější než cokoliv jiného. Onou láskou je herečka Anna Remková, s níž nyní Brousek čeká dítě. A protože nechtěl dalšího potomka vítat bez rodinného statusu, dceru slavného kosmonauta a europoslance si na konci září vzal.

"Manželství trvá krátce, ale je to výborné. Jsem klidný člověk, který má rád rodinné zázemí, což byl důvod svatby," objasnil. O současných vztazích s exmanželkou mluvit nechce, váží si jen toho, jak to přijala jeho dcera.

Anna Remková a Ondřej Brousek

"Nejsme první ani poslední, komu se něco takového stalo. Myslím, že lidi zažívají daleko horší věci. Pro mě je důležité, že Nelinka je v pořádku, šťastná a že mi nic nevyčítá," doplnil Ondřej Brousek, jehož myšlenky nyní zaměstnává kniha o milostných zážitcích velkých skladatelů. "Jeden byl horší než druhý a v tom milostném životě nebyli úplně šťastní. Já jsem vedle nich hodný pejsek."

Ve své profesi se Ondřej Brousek činí. Divadlo Na Fidlovačce brzy uvede slavný americký muzikál My Fair Lady, jemuž dal český zvuk právě Brousek. Hudební kabát oblékl i pohádce Micimutr, v níž si zahraje roli prince Vojtěch Dyk, či filmu Láska je láska, který půjde do kin v lednu.

Pavel Šporcl, Vojtěch Dyk a Ondřej Brousek

Pavel Šporcl vydal novou desku nazvanou Sporcelain.

Radost mu dělá i nové album houslisty Pavla Šporcla, pro něhož připravil tři skladby. "Je to hrozně hezký výlet, něco, kam bych chtěl směřovat. Zajímavostí je, že jsem se s Pavlem během natáčení ani jednou nesetkal, všechno jsme řešili e-mailem přes Romana Holého, který desku produkoval.

Ještě jsem skladby neslyšel, až teď jsem dostal CD," dodal Ondřej Brousek, který si pro desku Spocelain přišel až na křest.