Jsme s Karlosem dokonalý pár na Česko-Slovenský ples, říká Lela Vémola

  • 66
Pražský Obecní dům hostil jubilejní desátý ročník Česko-Slovenského plesu, který se letos nesl v duchu hesla Ve dvou se to lépe tančí. Na slavnostním večeru nechyběly známé dvojice, dorazili třeba MMA zápasník Karlos Vémola s manželkou Lelou.

„Miluji plesy, a hlavně jsme na Česko-Slovenském plese. Můj manžel je Čech, já jsem Slovenka, my jsme úplně dokonalý pár. Chtěla bych ho přemluvit, aby tančil, ale musí mě požádat o tanec. S jiným bych si tančit nedovolila. Manžel má výslovně první právo,“ prohlásila Lela Vémola s tím, že se zřejmě ale tance nedočká, jelikož její muž coby sportovec nepije a tančil by jenom po drinku.

Ples si nenechali ujít ani zpěvačka Sisa Lelkes Sklovská s manželem Jurajem, herečka Andrea Růžičková s manželem Mikolášem, herec Martin Dejdar s manželkou Danielou, fotbalista Tomáš Rosický s manželkou Radkou, misska Gabriela Lašková s manželem Filipem, modelka Gabriela Gášpárová s přítelem Petrem Havránkem nebo generální ředitel české televize Jan Souček.

„Plesám často a ráda, jako každá princezna,“ prohlásila herečka z pohádky Řachanda Denisa Pfauserová, která si po delší době vyšla do společnosti bez dcery. „Hlídají obě babičky doma. S partnerem jsme tady poprvé právě od narození dcery.“

Spisovatelka a novinářka Barbara Nesvadbová plesá jen jednou za rok, a to právě na Česko-Slovenském plese. „Pořadatel plesu Lumír Mati je můj dlouholetý kamarád a kdysi dávno mi dělal manažera. A když jsem se rozváděla, tak se o mě staral,“ prozradila.

„Byl jsem na devátém a teď na desátém plese. Má to stoupající úroveň. Ty ostatní neznám. Je tady příjemná atmosféra. Přistihl jsem se, že když jsem se bavil s paní Zuzanou Kronerovou a moje žena Vlasta se ptala: Paní Kronerová mluvila česky, nebo slovensky? já jsem se zamyslel a říkám: Já nevím. Člověk to má tak, že je furt v obraze a slovenština, čeština jedno jest,“ řekl hlasatel Alexander Hemala.

Inspirace z plesů. Švantnerová, Leová i Verešová často vypadaly nejlépe

Hosté jubilejního ročníku si připomenuli významné dějinné milníky – dvacáté výročí vstupu Česka a Slovenska do Evropské unie i čtvrtstoletí členství v NATO pro Českou republiku a dvě dekády pro Slovensko. Nechyběla ani slavnostní připomínka 200 let od narození Bedřicha Smetany.

Na galavečeru vystoupili Petra Janů, Peter Nagy, Kristína, Ondřej Gregor Brzobohatý, Big Band Gustava Broma, folklorní soubor Limbora a další. Večerem provázeli slovensko-maďarská herečka Vica Kerekes a český herec, zpěvák a moderátor Petr Vondráček. Záštitu nad Česko-Slovenským plesem převzali český prezident Petr Pavel a slovenská prezidentka Zuzana Čaputová.

11. ledna 2024

,