Bývalý bankéř Salzman zpívá ve sboru

  • 2
Pozoruhodnými zálibami jsou známi mnozí kapitáni ekonomiky a velkokapitálu. Šéf kladenské Poldovky Vladimír Stehlík hořel vášní pro sovětské limuzíny Čajka, někdejší televizní magnát Vladimír Železný sbírá obrazy a vzácná vína. Svých koníčků si v důchodu naplno užívá i bývalý generální ředitel Komerční banky Richard Salzman. Vstoupil na uměleckou dráhu a vystupuje i na veřejnosti.

"Začal jsem zpívat v pěveckém sboru holešovické Základní umělecké školy Gaudium Praha. Do dětské části sboru totiž chodí moje vnučka."

K hudbě měl prý vždy blízko. "Celý život jsem vlastně muzicíroval. Umím hrát na několik nástrojů a zpívat jsem se taky trochu naučil," řekl bývalý bankéř, který se sborem vystupuje i na veřejnosti.

Salzmanovy výkony si pochvaluje i jeho sbormistr Vladimír Souček. "Pan Salzman má hezky zabarvený hlas. Je u nás krátce, ale velice rychle se zapojil. Pro sbor je skutečnou posilou," řekl sbormistr.

Ekonomiku hodil za hlavu
Z šéfa nejmocnější české banky se v důchodu stal domácí kutil a na nudu si prý nemůže stěžovat. "Ekonomiku i politiku jsem nechal stranou. Pracuji na zahrádce a často také s manželkou vyrážíme za kulturou," prozradil.
 
Dodal, že se také věnuje studiu historie. "To je vedle hudby snad můj největší koníček. Prakticky denně čtu díla světových historiků. Zajímám se o novinky z tohoto oboru a mám rozečtených hned několik knih najednou," svěřil se Richard Salzman.

Richard Salzman při zkoušce sboru.

Richard Salzman se sborem Gaudium Praha na koncertu v břevnovském klášteře Sv. Markéty.

,