MÓDA Z VARŮ: Sexy Křenková i Sandeva bodovaly. Čvančarová také zářila

  • 48
Zahájení karlovarského filmového festivalu sice doprovázel déšť, ale ani to neodradilo přítomné dámy ukázat se na červeném koberci v nejrůznějších outfitech. Zatímco některé vsadily na provokativní styl, jiné zvolily klasiku či nadčasové modely. Některé z nich okomentoval módní policista Jakub Eliáš.

Případ první: PATRICIA CLARKSONOVÁ

100 %
Patricia Clarksonová na MFF KV (Karlovy Vary, 30. června 2023)

Nádherný model zdůrazňující siluetu a dekolt herečky Patricie Clarksonové. Zde není absolutně co vytknout. Tělová róba zdobená flitry a pštrosím peřím má vysoký rozparek. A herečka zase dekolt, co by mohla závidět kdejaká třicetiletá žena. Plášť je důstojným prvkem, který dává najevo úctu pořadatelům akce a ukazuje tím, že má úroveň. Velice chválím i sladění všech doplňků ve stejné barvě.

Případ druhý: ELIŠKA KŘENKOVÁ

100 %
Eliška Křenková na MFF KV (Karlovy Vary, 30. června 2023)

Eliška Křenková vsadila na osobitý styl Lukáše Macháčka. Záměrem zřejmě bylo vystoupit z davu a vzít všechnu pozornost reflektorů. Velice osobitý, odvážný, ale zároveň vkusný model. Rukavicové body z lesklé černé látky doplněné o průsvitný zdobený kaftan zaujalo pozornost všech přítomných. Záře šperků Tiffany & Co byla vidět přes celý červený koberec. Mladistvý rozcuchaný účes herečce dodal rebelský kukuč a to se mi libí!

Případ třetí: JANA PLODKOVÁ

95 %
Jana Plodková na MFF KV (Karlovy Vary, 30. června 2023)

Smyslná bohyně módy a stylu Jana Plodková šla na zahájení filmového festivalu s kůží na trh. A to doslova. Dvoudílný model z dílny Zuzany Kubíčkové je z nádherného zdobeného žakáru se vzory květin a stromů. Model je ukázkou, že hodiny ruční práce se vyplatí a herečka vypadá naprosto úchvatně. K tomuto modelu bych se nebál výraznějších šperků na rukách. Účes a make-up jsou úžasné.

Případ čtvrtý: JITKA ČVANČAROVÁ

95 %
Jitka Čvančarová na MFF KV (Karlovy Vary, 30. června 2023)

Výrazná vzdušná róba v krásně růžové barvě od návrhářky Petry Balvínové neskutečně podtrhla osobnost Jitky Čvančarové a zdůraznila její krásné rysy. Propracovaný stojáček u krku s detailem vázání je precizní práce. Dvě vlečky přes ramena jsou rafinovaným prvkem. Sladění výrazných šperků je žádoucí u modelu, který zakrývá většinu postavy. Nebál bych se i výraznějšího náramku. Chválím krásné páskové boty na podpatcích.

Případ pátý: SARA SANDEVA

100 %
Sara Sandeva na MFF KV (Karlovy Vary, 30. června 2023)

Černá třpytivá róba od Hermine je ukázkou toho, že i v Česku jde dělat vrcholný styl hollywoodských hvězd. Tyto šaty jsou jedny z mých nejoblíbenějších z letošního ročníku. Sara Sandeva vypadá naprosto úžasně. Od vlasů až po špičky krásných lodiček. Silueta šatů bere dech, stejně jako hereččina krása. Chválím krásné šperky Korbička a kabelku ze pštrosího peří.

Případ šestý: JITKA SCHNEIDEROVÁ

90 %
Jitka Schneiderová na MFF KV (Karlovy Vary, 30. června 2023)

Hedvábná róba v tmavě zelené barvě s dvěma vlečkami je ukázkou toho, že Zuzana Kubíčková je mistrem svého řemesla. Tato barva je z mého pohledu dosti neslušivá, přesto to návrhářka dokázala vyvrátit. Spojení krásy Jitky Schneiderové a umu Zuzany Kubíčkové je ohromující. Propracování šatů je neskutečné, i když výstřih je na můj vkus asi už moc veliký. Šperky Bvlgari nosí herečka už léta, a tak nemohly chybět ani zde. Trochu mě mrzí, že není využitý potenciál na krku, kde si o to šaty přímo říkají.

Případ sedmý: ANNA GEISLEROVÁ

100 %
Anna Geislerová na MFF KV (Karlovy Vary, 30. června 2023)

Anna Geislerová vynesla ikonické šaty vytvořené speciálně na tuto událost návrhářem Jakubem Polankou. Mají znázorňovat sponzora letošního festivalu Pilsner Urquell. Spojení módy a piva je velice těžký oříšek a myslím, že návrhář se s tím popral velice dobře. Model je stylový, slušivý, efektní. Róba vypadá jako ze světového červeného koberce. Silueta šatů je krásně propracovaná, i když jejich součástí je tyl, což je velice těžké. Účes i make-up jsou naprosto perfektní.

Případ osmý: ESTER GEISLEROVÁ

50 %
Ester Geislerová na MFF KV (Karlovy Vary, 30. června 2023)

Celkem netradiční model zvolila herečka Ester Geislerová. Vybrala si výrazně zelené neforemné šaty s asymetrickými rameny. Střih modelu je sice futuristicky hezký, ale zpracování až tak moc ne. Zakončení šatů je nedodělané, koukají z nich nitě a celkově mi přijdou trochu jako „rychlokvaška“. Velkou poklonu ovšem musím vzdát nádherným šperkům z klenotnictví Halada za 223 tisíc korun. Krásný design a zpracování.

Případ devátý: ALENA MIHULOVÁ

20 %
Alena Mihulová na MFF KV (Karlovy Vary, 30. června 2023)

Alena Mihulová podle mě šlápla vedle. Zvolila šaty, nad kterými byste se rozmýšleli, jestli si je vzít na grilovačku. Mnohem lepší službu by udělaly obyčejné černé šaty z obchodu za pár korun. Toto skoro vypadá jako úbor uklízečky. Pozvaní festivaloví hosté by se už z úcty k pořadatelům a akci samotné měli pořádně připravit.

Případ desátý: HANA VAGNEROVÁ

95 %
Hana Vagnerová na MFF KV (Karlovy Vary, 30. června 2023)

Panenkovské šaty v modré barvě od Borise Krále vynesla Hana Vagnerová. Propracovaný model s bohatou sukní do A zdůrazňuje krásnou postavu herečky, zároveň je elegantní a noblesní. Malinko mi pouze přijde, že nesedí v oblasti dekoltu, ale to může být pouze úhel fotky. Celkový look herečka dotáhla k dokonalosti se šperky Messika. Dokonalý make-up prozářil celý obličej a zdůraznil hereččinu krásu.

Případ jedenáctý: DANIELA PEŠTOVÁ

100 %
Daniela Peštová na MFF KV (Karlovy Vary, 30. června 2023)

Plisované šaty ve světle růžové barvě jsou propracované na neskutečné úrovni. Detaily na ramenech povyšují šaty na vyšší level. Celkový look je velice romantický, honosný a na úrovni. Daniela Peštová je dáma, ví jak to vynést a prodat. Tento outfit je jeden z mých favoritů. U modelky by se mohla spousta dam inspirovat. Vizáž není třeba komentovat, vždy naprostá fantazie.

Případ dvanáctý: PAVLÍNA POŘÍZKOVÁ

75 %
Pavlína Pořízková a Jeff Greenstein na MFF KV (Karlovy Vary, 30. června 2023)

Pavlína Pořízková zvolila sametové korzetové šaty v lila barvě od Veroniky Kostkové. Řasení na korzetu přidává modelu na honosnosti a propracovanosti, stejně jako rukávy přidávají modelu na elegantnosti. Róba modelku rozjasňuje a je v něm nádherná. Jen mě trochu trápí zpracování švů a detaily, kde jsou vidět stehy a záhyby spojů látek. Pro doladění modelu Pavlína Pořízková zvolila šperky Apart.

Případ třináctý: PAVLÍNA NĚMCOVÁ

70 %
Pavlína Němcová na MFF KV (Karlovy Vary, 30. června 2023)

Model díky plášti trochu připomíná hábit na rituální seanci. Je trochu plochý a nevýrazný. Ovšem postava Pavlíny Němcové je v šatech neskutečná. Osobně tuto barvu na šatech nemusím, vetšinou nositelkám škodí, a tak je tomu i zde. Naprosto úchvatná je ovšem u modelky vizáž a účes. Také šperky jsou nádherné.

Případ čtrnáctý: DARA ROLINS

90 %
Dara Rolins a její dcera Laura na MFF KV (30. června 2023)

Krásný třpytivý cropp top s dlouhým rukávem doplněný o dlouhou bohatou sukni v oranžové barvě, která ovšem hází i žluté odlesky, vytvořil pro Daru Rolins Lukáš Kimlička. Model vyjadřuje sex-appeal a energii zpěvačky. Šperky Gismondi jsou perfektní fashion volbou, ovšem vynechal bych náhrdelník, který se extrémně bije s topem.

Případ patnáctý: ANDREA SESTINI HLAVÁČKOVÁ

80 %
Andrea Sestini Hlaváčková na MFF KV (Karlovy Vary, 30. června 2023)

Velice zajímavá fashion róba na event nebo přehlídku, ale ne na zahájení mezinárodního filmového festivalu. Podle mého je to trošku moc. Šaty bez pásku by byly ještě přijatelné, ale s páskem působí velice mohutně a nevhodně. Vizáž Andrey Sestini Hlaváčkové je však nádherná a vypadá božsky. Nevhodné mi ovšem přijdou i volnočasové náramky, které se dají hned sundat.

Která z dam zvolila nejlepší model na zahájení MFF KV?

celkem hlasů: 7871

Upozornění

  • zaškrtnutých možností je více, než je dovoleno.