Lucie Smatanová cvičí v posilovně, která je určena výhradně ženám

Lucie Smatanová cvičí v posilovně, která je určena výhradně ženám | foto: Hany Bany

Vicemiss Smatanová rýsuje postavu v ženské posilovně

  • 9
Kvůli zahraničním pracovním zakázkám se Lucie Smatanová potí několikrát týdně v posilovně. Vicemiss přiznala, že kvůli atraktivní nabídce na focení z Rakouska musela zpevnit a vyrýsovat postavu, protože jinak by o práci přišla. Na cvičení si našla ideální místo, kde se vyhne zkoumavým pohledům mužů.

"Po zimě jsem nebyla v úplně ideální kondici, cítila jsem, že potřebuji zpevnit a více se o své tělo starat. Snažím se jíst zdravě a pravidelně cvičit. Nikdy jsem neměla ráda posilovny a preferovala jsem plavání, jízdu na koni nebo lyžování, ale kvůli práci jsem se přemohla a chodím do ženské posilovny několikrát týdně," prozradila Smatanová.

Ze začátku potřebovala poradit od zkušeného trenéra, jak správně cvičit a jak si nastavit cvičební plán. Průběžně se jí podařilo dosáhnout dokonalé postavy a přiznala, že se už naučila cvičit bez trenéra a k posilovně si vybudovala kladný vztah.

"Cvičím sama, ale na trenéra se občas obrátím, když něco potřebuji. Jsem velmi spokojená, protože jsem se nejen přemohla, ale našla jsem si i posilovnu určenou jen pro ženy a to je prostředí, ve kterém se mohu maximálně uvolnit."

Lucie Smatanová vyzkoušela i cvičení ve vakuu

Lucie Smatanová v posilovně

K hubnutí jí prý cvičení stačí, hladovkou se trápit nemusí. "Dietářka nejsem, v jídle se nerada omezuji a někdy mám období, že sním všechno, na co mám chuť. Jindy mi zase stačí třeba jen dvě až tři jídla denně. Ale asi jako každá žena jsem ke své postavě kritik a většinou nejsem úplně spokojená, ale s nadváhou jsem nikdy nebojovala," uvedla vicemiss České republiky 2009.

Smatanová má nejvíce práce v Linci a Salzburku a v nedávné době nafotila katalog s luxusním nábytkem, předváděla na přehlídce předních rakouských návrhářů a těší se na focení kolekce rakouských krojů.

, pro iDNES.cz