Jana Doleželová se stala tváří Školy profesionálního líčení a vizážistiky s názvem Surface | foto: Archiv

Miss Doleželová: vymění roli modelky za práci vizážistky?

Jana Doleželová nedávno absolvovala několik kurzů profesionálního líčení. "Až mě přestane bavit modeling, můžu se kromě práce ve farmacii věnovat také práci vizážistky," pochlubila se Miss ČR 2004, která se stala tváří Školy profesionálního líčení a vizážistiky.

"Pro tuto školu, která vznikla vůbec jako první v Praze, jsem nafotila katalog. Bylo to hodně zajímavé, měla jsem na obličeji neobvyklá, ale krásná umělecká díla," svěřila se.

Vytvoření každého make-upu trvalo několik hodin. "Focení bylo časově náročné, ale výsledek rozhodně stojí za to!" pyšní se krásnými fotkami vystudovaná doktorka farmacie.

Šprtám francouzštinu
Od teď si tedy můžeme být jistí, že Janu uvidíme pokaždé dokonale nalíčenou. Třeba nám své vlastní vizážistické umění ukáže v připravovaném celovečerním filmu Dušana Klaina, kde si zahraje francouzskou dívku. „Jde o komedii z vesnického prostředí. Natáčení začíná v těchto dnech,“ říká radostně. 

"Kvůli této roli jsem musela chodit na soukromé hodiny francouzštiny. Hodně mi ale pomohlo nedávné focení kalendáře na Bora Bora, kde jsem spolupracovala s týmem lidí, kteří mluvili pouze francouzsky. Základy jsem se tedy musela naučit chtě nechtě," připouští. "Herectví mě opravdu nadchlo. Bude to pro mě další skvělá zkušenost. Zahraji si po boku Bolka Polívky, Josefa Somra a dalších," doplňuje.

LUCIE VÁCHOVÁ pro iDNES.cz - MISS ČR 2003 přináší zaručené zprávy ze společnosti...