Anděl Media Centrum | foto: Michal Sváček, MAFRA

Milionový hokej a nejdiskutovanější Letná. Takový byl rok 2019 na iDNES.cz

  • 41
V roce 2019 vyšlo na iDNES.cz přes 66 tisíc článků. Nejvíce jich napsala filmová kritička Mirka Spáčilová, která je podepsána pod 873 texty. Nejčtenějším článkem byl výsledkový souhrn z hokejového mistrovství světa s téměř milionem zobrazení. Nejvíce se diskutovalo pod články o protivládních protestech.

Do 20. prosince, kdy byla uzávěrka dat pro tento text, jsme vydali 66 165 článků s celkovou čteností 1 048 066 092. Do těchto součtů nejsou započítány ještě fotogalerie, diskuse, stránky on-line reportáží a všech databází, jde jen o čtenost článků. Každý měsíc navštíví stránky iDNES.cz kolem šesti milionů unikátních návštěvníků, což web dlouhodobě drží na druhém místě oficiálního českého internetového žebříčku. Děkujeme za vaši přízeň!

Nejčtenější: Ledeckou vystřídaly smutné události

V roce 2018 informoval nejčtenější článek o senzačním vítězství Ester Ledecké v olympijském lyžařském závodě. Letos bohužel nejžádanější zpravodajské články vesměs zvěstovaly smutné události. Nejsledovanější byla prosincová zpráva o střelbě v ostravské nemocnici, v popředí interního žebříčku následují informace o požáru katedrály Notre Dame v Paříži, úmrtí Karla Gotta a příběh Češky potrestané v Pákistánu za pašování drog.

Tradičně velmi oblíbené jsou servisní články, jako přehled zápasů a výsledky hokejového mistrovství světa a interaktivní formulář s daňovým přiznáním.

Rekordní návštěvnost měl portál iDNES.cz ve středu 2. října, kdy vešla ve známost informace o úmrtí zpěváka Karla Gotta. Pro informace toho dne přišlo 1 782 448 unikátních návštěvníků. Tři články s největšími počty diskusních příspěvků měly stejné téma: protesty proti Andreji Babišovi. Jen pod zpravodajstvím z listopadové demonstrace na Letné se nastřádalo 7 240 příspěvků.

Premium: rozhovory, zdraví, aktuality

V roce 2019 odstartovala významná novinka iDNES Premium, která za pouhé dva měsíce získala přes 300 tisíc registrovaných čtenářů. Z široké nabídky prémiového čtení byl největší zájem o profilové rozhovory, zdravotní témata a především o texty, které akcentovaly aktuální události. V přehledu nejčtenějších článků vidíme vzpomínku na Karla Gotta, rozhovor s výživovým poradcem, vánoční rozhovor s holčičkou z reklamy, či exkluzivní pohled na ranč zvrhlého miliardáře Epsteina.

Nejvíce článků: rekordmanka Mirka Spáčilová

Rozhovory s filmaři, reportáže z natáčení, divácké tipy, přehledy návštěvnosti kin, a především vyhlášené filmové recenze. To je nejviditelnější část práce filmové kritičky a šéfky kulturní rubriky Mirky Spáčilové. Možná nejznámější redaktorka iDNES.cz patří každý rok k nejpilnějším tvůrcům.

Letos jsme oslavili její historický desetitisící článek a na konci roku ji opět můžeme vyhlásit jako nejaktivnějšího autora. Mirka Spáčilová napsala za jediný rok 873 články a celkově v historii iDNES.cz je už na čísle 10 808.

V obou „disciplínách“ vede interní redakční žebříčky. V roce 2019 byl za ní druhým nejplodnějším autorem Honza Srp z magazínu Bonusweb, který zaostal jen o dva články (871), třetí Rastislav Zárodňanský z Revue podepsal 763 články.

Portál iDNES.cz, který vznikl 12. ledna 1998, brzy oslaví 22. narozeniny. Od svých prvních dní se zpravodajství pod touto značkou těší velké čtenářské přízni. Dlouhá tradice, věrnost a důvěra čtenářů nás zavazují k tomu, abychom i v roce 2020 rychle a přesně informovali o všech důležitých událostech života v Česku i v zahraničí.

Vám i sobě přejeme, aby souhrnu, který přineseme zase za rok, dominovaly dobré zprávy.

Všechno nejlepší do nového roku přeje redakce iDNES.cz.

Loni portál iDNES.cz oslavil své 20. narozeniny:

12. ledna 2018


Video