Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Diskuze

Plat, přesčasy, rodičovská. Pandemie jen zvýraznila problémy zdravotnic

České zdravotnictví nyní řeší palčivý nedostatek sester. Problémy, které pandemie zvýraznila, jsou však strukturální a dlouhodobé. Přes nerovné zastoupení mužů ve vedoucích funkcích, nedostatek jeslí a školek nebo nedostatku polovičních úvazků. Inovace, které by situaci do budoucna mohly změnit, však stále naráží na stejné předsudky a stereotypy.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
KL

Dobre zaplatte, vyrazne snizte administrativu, navyste pocty pracovniku na smeny i na ambulance, zmente zdravotnicke skolstvi a uvidite pracovnici budou, neni to veda.

0 0
možnosti
BM

Ale to se velmi pletete. Naopak, je to velká věda! Představte si, že jste 4 roky ve funkci a musíte se celou dobu snažit, abyste opravdu, ale opravdu neudělala žádnou kvalitní změnu v čemkoliv, co jako politik ovlivňujete! Pěkně se zašívat a občas něco vyhlásit, aby se zdálo, že se něco děje. Ale kvalitní systémové změny? Na tohle je tahle politická věda krátká :)))

(čest výjimkám)

0 0
možnosti
KL

Sester je a bude vzdycky nedostatek protoze to je psychicky a fyzicky narocna prace kterou neda kazdy. V CR je ale hlavni problem, ze prumerna mzda sester nedosahuje ani narodniho prumeru. Tady v US je prumerny plat sester dvojnasobek celostatniho prijmu a sester si zde velice povazuji.

2 0
možnosti
SN

Jo všichni mají pořád malé platy jen nevím, z čeho se pak počítá ta průměrná mzda, když je půlka ekonomiky zavřená a průměrná mzda stejně pořád roste.

0 0
možnosti
MH

Zase jen aktivistický blábol. Možná by stálo za to, aby autorka článku a některé oslovené osoby šli skutečně pracovat. Nikoliv jen o práci si povídat.

Zastávám názor, že na vedoucí místo patří ten, kdo na to má. A je mi jedno zda je to muž či žena.

Včera náhodou jsme si pustili doma polský film Sexmise z r. 1983. Neuvěříte, jak trefně patří do současné doby Aktivismu a revolučních demagogických výkřiků na poli genderu, rasy, lenosti apod.

3 2
možnosti
EK

E35v81a 79K68u59p31s83o19v83á

14. 3. 2021 14:09

Omlouvám se, chtěla jsem dát negativní hodnocení. Doporučuji pisateli, seznámit se s praktikami různých nemocnic, kterými obchází různé standardy, či dobrou praxi, aby nemuseli hradit plnou výši přesčasů atd...

1 0
možnosti
IH

Sestry se propracují k smlouvě na dobu neurčitou velice těžko. Zejména první roky po škole pracují na záskok za mateřskou, záskok za záskok. Taky proto utíkají.

4 0
možnosti
OU
Uživatel požádal o vymazání
4 0
možnosti
AK

Pokud se pořádně nezaplatí všechny sestry na všech postech,tak budeme mít pořád nedostatek těchto kvalifikovaných lidí.Tady se vyhazují milióny okny a nikoho to nebolí a že by ministrině financí už jednou pro vždy bouchla do stolu a řekla dost rozkrádačkám všeho druhu,to néé!Čeho se bojí,že by ji Babiš vyhodil?Pokud se tady nezačne šetřit tam nahoře,tak budeme mít pořád holou zadnici.Proč musíme umožnit tunel na očkování za 50miliónů??Všichni víme,že to ničemu nepomůže když nemáme dostatek vakcín.I kdyby byl dostatek vakcín,tak zas nebudou lidi na očkování a hlavně ty,co by se měli očkovat!!Když v JBC musí se čekat i měsíc na druhý pin a to ještě není jasné,že to bude opradu za ten měsíc.Zadalší je zajímavé,že není nikde uvedeno Jablonecké očkovací centrum,kam by se mohli lidi eventuelně hlásit.No Jablonecká nemocnice je asi nejhorší zařízení,které očkuje stylem 10 až 20 lidí deně.Ptejme se PROČ?

1 0
možnosti
JS

Pravdou, že třeba černoši u nás nejsou v zdravotnictví zastoupeni vůbec, natož na vedoucích pozicích a s Romy je to podobné, neměli bychom i toto vyvážit? rozhodně by to zdravotnictví pak vypadalo úplně jinak;-).

1 3
možnosti
VS

A černochů je u nás polovina populace?

4 0
možnosti
JS

Dočetl jsem až po "Přes nerovné zastoupení mužů ve vedoucích funkcích" a je mi jasné, že zbytek nemá cenu ani číst;-) a to uznávám namáhavou práci sester v tomto období, ale nemám rád demagogii.

2 0
možnosti
Foto

V mnohém je to i výsledkem politiky laciné pracovní síly. Máme ze již v širších oblastech západní ceny ale zaměstnancům platíme východní odměny za práci. Takže se už všichni proberme a pohleďme kterak Slovinci nastoupili v Ljubljaně cestu na západ. Nemusíme chodit pro rozumy do zemí, pro které je naše dementní politika výnosná. Je dobré se učit u těch, jež měli podobné startovní podmínky. A kde jsou v mnohém oni a kde my?! Každý máme své palčivé problémy, ale oni se chybami opravdu učí!

2 0
možnosti
MZ

Je někde k dispozici jednoduchá a srozumitelné tabulka umožňující srovnání s ostatními zeměmi v Evropě (nejen EU), ale i USA, Kanadě, Rusku ? Především, jaké je procento žen a mužů ve zdravotnictví a sociálních službách ... v jednotlivých profesích ... :-(

Při vší úctě ke všem názorům - s devast ací českého zdravotnictví pod "praporem úspor" a redukcí "akutních" lůžek začal před léty (2006 - 2009) zpupný ministr zdravotnictví Tomáš Julínek, především jeho teorie o tom, že pacienti chodí v lékaři zbytečně - často si jen tak "pokecat" - bez detailní analýzy účelu té "návštěvy". ;-(

Mám-li "zákonem" nařízenou zdravotní prohlídku z důvodu zaměstnání, "musím" jít k praktickému lékaři pro výpis ze zdravotní dokumentace, jsem poslán do laborky, případně nechá natočit EKG, pak zpět k praktikovi pro výsledek a výpis ( tři nebo čtyři výkony "za zákona"), s výsledkem k určenému lékaři, ten mne pošle na oční jako součást povinné prohlídky ... takže - záleží na způsobu počítání a statistiky až 6 návštěv lékaře (ordinace) - nikoli z vlastní vůle, ale "ze zákona". A takovou prohlídkou "musí" projít každý zaměstnanec "železničního" dopravce - včetně administrativního, zaměstnanec správce infrastruktury (Správa železnic - SŽ), zaměstnanec "externí" firmy pracující pro SŽ v prostoru dráhy celostátní nebo regionální, každý řidič tramvaje a trolejbusu, strojvedoucí na vlečce ... ;-D;-D;-D

0 0
možnosti
DJ

Julínek naštěstí své plány na redukci lůžek neměl šanci dotáhnout do konce. Slováci si to ale odvážně udělali. A důsledek vidíme dnes - u nás umírá 20% COVIDových pacientů hospitalizovaných v nemocnici, ale na Slovensku se tohle číslo posunulo k 30%. Zdevastované zdravotnictví tam mají více, než my.

1 0
možnosti
  • Nejčtenější

Policie v pohotovosti kvůli hrozbě terorismu. Zadržela podezřelého cizince

8. června 2024  23:01,  aktualizováno  9.6 12:41

Policie dopadla cizince podezřelého ze zvlášť závažného zločinu, po kterém vyhlásila pátrání v...

V Turecku zemřela česká zpěvačka Victoria. Zavraždil ji její vlastní manžel

14. června 2024  8:59,  aktualizováno  11:23

Česká zpěvačka Victoria byla zavražděna v Ankaře. Podle tureckého portálu Hürriyet ji zabil její...

{NADPIS}

{LABEL} {POPISEK}

„Ukrajinská sebevražda“. Intriky v Kyjevě čím dál víc frustrují Západ

11. června 2024  19:21

Kádrové změny nezmítají jen ruským ministerstvem obrany, rostoucí pozornost vzbuzují i rošády v...

Dar pro Ukrajinu prostřednictvím Čechů vyvolal na Tchaj-wanu bouři

10. června 2024

Premium Dar, který má pomoci Ukrajině s obnovou tamního zdravotnictví, způsobil na Tchaj-wanu politický...

{NADPIS}

{LABEL} {POPISEK}

Volby vyhrálo ANO před SPOLU. Stačilo! i Přísaha mají dvě křesla, propadli Piráti

9. června 2024  20:29,  aktualizováno  10.6

Volby do Evropského parlamentu vyhrálo v Česku hnutí ANO. Od voličů získalo 26,14 procenta hlasů,...

Summit lídrů EU bude bojem o moc, von der Leyenové se rodí mocná nástupnice

17. června 2024  12:44

Pondělní summit lídrů členských zemí Evropské unie by měl alespoň zčásti rozetnout spekulace o...

Potyčka na ubytovně v Ústí skončila vraždou, podezřelého policie zadržela

17. června 2024  12:06

Policisté vyšetřují vraždu na ubytovně v Ústí nad Labem. V násilný trestný čin zřejmě vyústila...

Rusko chce vyvolat chaos, nespokojenost i strach, říká k žhářství v Praze expert

17. června 2024

Při pokusu o teroristický útok v pražských autobusových garážích nehrála roli národnost útočníka,...

Cizinec svištěl po jihomoravské dálnici víc než dvoustovkou, přišel o řidičák

17. června 2024  11:53

Cifru, která bývá k vidění spíš na závodních okruzích, naměřili minulou neděli jihomoravští...

Prodej bytu 3+1 78 m2
Prodej bytu 3+1 78 m2

Na Vyhlídce, Šenov u Nového Jičína, okres Nový Jičín
3 250 000 Kč