Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Reportáž skončila 26. 9. 2022 9:25

Volby do obecních zastupitelstev a Senátu 2022

21:51

Vážené čtenářky, vážení čtenáři, portál iDNES.cz končí volební online reportáž. Děkujeme za pozornost. 

21:50

V Plzni bude vládnout koalice ANO, Piráti a STAN, nově s podporou PRO Plzeň.

21:21
SPOLU

Na povolebním jednání o koalici v Praze se poprvé sešli zástupci vítězné koalice Spolu se STAN. Diskutovali především o programových shodách.

21:15
Piráti

Olga Richterová (Piráti) shrnula výsledky strany na svém Twitteru.

20:31
ANO

V Mladé Boleslavi jednají o spolupráci vítězné ANO+Volba pro Mladou Boleslav, ODS a TOP 09 a STAN. Podle zastupitele Miroslava Olšáka (ODS) by mohla vzniknout koalice na půdorysů té, která dosud město vedla.

20:10
SPD

Tomio Okamura (SPD) shrnul výsledky strany na svém Twitteru a poděkoval voličům.

19:56
ANO

Vítězné hnutí ANO jedná v Prostějově o případné koaliční spolupráci s ODS, hnutím PéVéčko a SPD. „Jednání budou na tomto půdorysu pokračovat v pondělí. Předpokládám, že se posuneme dál,“ řekl lídr ANO a primátor Prostějova František Jura.

19:45
ANO

Radnici v Třebíči by následující čtyři roky mohla vést koalice vítězného hnutí ANO, uskupení Pro Třebíč, Břehy a KDU-ČSL. Stejné subjekty jsou spolu s dalšími součástí dosavadní koalice.

19:37
ANO

Jeseník ani Šumperk zatím jasno o podobě koalice pro nadcházející čtyři roky jasno nemá. Podle lídra vítězného hnutí ANO v Šumperku Miroslava Adámka jsou jednání naplánována do konce týdne.

19:23

V městské části Brno-Židenice vznikla koalice subjektů Petr Kunc-Hlas pro Židenice, ANO a KDU-ČSL s podporou Starostů a nezávislých kandidátů, uvedl Kunc v tiskové zprávě.

19:10
ANO

Vítězné ANO se v Olomouci dohodlo na dalším jednání o koaliční spolupráci s uskupením Spolu, koalicí ProOlomouc a Pirátů i hnutím spOLečně.

18:56
SPOLU

Za pražskou koalici Spolu (ODS, TOP 09 a KDU-ČSL) bude vyjednávat tým složený ze dvou členů z každé strany. K nim se připojí jako hlavní vyjednavač lídr Spolu, poslanec a bývalý primátor Bohuslav Svoboda (ODS), sdělila mluvčí pražské ODS Lenka Mottlová.

18:48
STAN

Neúspěšný kandidát do Senátu v hodonínském volebním obvodu Antonín Kuchař (za STAN) podpoří ve druhém kole voleb lidoveckou kandidátku a starostku Dolních Bojanovic Evu Rajchmanovou

18:34

V Jihlavě jsou podle lídrů stran jednání o složení nového vedení radnice zatím v počátcích. Radek Popelka, jenž vedl vítěznou kandidátku hnutí ANO, označil první uskutečněné rozhovory spíš za zdvořilostní.

18:21
ODS

V Králově Dvoře na Berounsku v komunálních volbách na plnou čáru opět zvítězila ODS s dlouholetým starostou Petrem Vychodilem. ODS získala 49 % hlasů a v sedmnáctičlenném zastupitelstvu budou mít s 9 mandáty jasnou většinu. Druhé sdružení Nezávislý Králův Dvůr - bude mít čtyři zastupitele, ANO 2011 tři a STAN jednoho.

18:13
ANO

Na českobudějovickou radnici se po 16 letech vrátí Tomáš Kubín (ANO), který byl ještě jako člen ODS náměstkem primátora Miroslava Tettera. K návratu do politiky ho přiměla energetická situace. Jako dlouholetý manažer firmy E.ON chce teď zúročit zkušenosti.

18:04
ODS

Ve Slaném na Kladensku začínají koaliční vyjednávání vítězné ODS spolu s dalšími stranami. Starosta Martin Hrabánek (ODS) se chce sejít se všemi subjekty.

17:56

V Náchodě po volbách povládne uskupení Jan Birke pro Náchod starosty Jana Birkeho se dvěma subjekty. Birke bude jediným kandidátem na starostu.

17:49
Piráti

Piráti nechtějí v Praze vládnout se extrémisty a trestně stíhanými politiky, uvedl Zdeněk Hřib (Piráti) na svém Twitteru.

17:40
ODS

Českobudějovická ODS, která vyhrála komunální volby ve městě, se dohodla na dalším postupu při vyjednávání o koalici se Společně pro Budějovice. Tento subjekt tvoří TOP 09 a KDU-ČSL. Nemají však podepsanou smlouvu o spolupráci.