ilustrační snímek

ilustrační snímek | foto: Martin Veselý, MAFRA

Policie spouští akci Velikonoce. Podívejte se, od kdy do kdy je na cestách

  • 7
Policie bude v průběhu velikonočních prázdnin intenzivně hlídkovat na silnicích a dohlížet na dodržování pravidel silničního provozu. Dopravně bezpečnostní akce s názvem Velikonoce začne ve čtvrtek a potrvá do pondělí.

Jak upozornila mluvčí policie Hana Rubášová, policisté se zaměří hlavně na místa s vysokým dopravním zatížením. Řidiči je potkají v turisticky významných oblastech a rizikových místech, kde dochází k nejzávažnějšímu porušování pravidel silničního provozu a kde nejčastěji nastávají dopravní nehody.

Více na Počasí iDNES.cz

„Dopravní policisté budou kontrolovat dodržování nejvyšší dovolené rychlosti, způsob jízdy, používání bezpečnostních pásů a zádržných systémů,“ dodala Rubášová s tím, že se ženy a muži v uniformách zaměří i na kontrolu jízdních dokladů.

Policie upozorňuje, že svátky jsou vždy spojené se zvýšeným provozem na našich silnicích a s tak zvaní sváteční řidiči. Vyzývá tím spíše k tomu, aby řidič dbali na zvýšenou opatrnost během svých cest, vzájemnou ohleduplnost a toleranci. „Nepřeceňujte své síly a buďte předvídaví,“ vzkazuje.

Na Velikonoce se ochladí a bude pršet

Podle Rubášové bude letošní Velikonoce provázet chladné počasí, které může ovlivnit stav a povrch vozovky. „Není vyloučeno, že se místy bude vyskytovat sněžení a silnice mohou také namrzat,“ zdůraznila.

Dopravní akce začíná ve stejnou dobu jako velikonoční prázdniny. Mnozí lidé využívají příležitosti k tomu, aby si kvůli dětem brali už ve čtvrtek dovolenou.


Výsledky voleb

Volby do Evropského parlamentu vyhrálo v Česku hnutí ANO. Koalice SPOLU skončila na druhém místě. Koalice Přísahy a Motoristů a Stačilo! předběhli STAN a Piráty.

Témata: Velikonoce, policie

Video