Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Diskuze

Z pušky se učil střílet jen měsíc. Policie šetří, jak vrah mohl mít průkaz a zbraně

Vrah, který na filozofické fakultě zabil čtrnáct lidí, v Klánovickém lese muže s dvouměsíčním miminkem a doma vlastního otce, se léčil s psychickými problémy. Přesto si před půlrokem udělal zbrojní průkaz, zaregistroval na sebe osm zbraní a před měsícem absolvoval kurz, jak střílet z pušky. Jak je to možné?
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MH

M81a19r79e23k 72H21r32u46b63y

31. 12. 2023 12:28

Klasika statni spravy: nikdo si nechce palit prsty a nikdo za nic nikdy nemuze.

Jak to asi dopadne?

0 0
možnosti
Foto

K71a57r10e90l 17H87o58l29u85b

28. 12. 2023 21:50

...„...nebo sympatizovat s extremistickým hnutím...” A tím „extrémistickým hnutím” je parta SPOLU nebo Agrofert ANO? ...

0 0
možnosti
LS

Překvapuje mě, jak jsou lidé přesvědčeni, že psychotesty podobným případům zabrání. Jako absolvent několika psychotestů jsem k nim značně skeptický. Psychotesty jsou nepochybně schopny odhalit člověka s psychickými problémy ale, a rady je ta slabina, ten musí odpovídat pravdivě. Člověk, který vyhledal psychologickou pomoc protože cítí, že má problém, pravděpodobně bude, ale člověk, který dělá psychotest protože chce získat zbroják - možná taky odpoví pravdivě, ale mám o tom silné pochybnosti. Představte si, že si děláte zbroják, chcete ho, investovali jste do toho nějaké peníze, i ten psychotest si zaplatíte a před vámi je otázka “měl jste v poslední době myšlenky na to se zabít?”. Vy jste nad tím přemýšleli. Včera, předevčírem, den před tím jste uvažovali o tom, že to skončíte. Dnes chcete zbroják a děláte kvůli němu psychotesty. Odpovíte “ano”?

8 0
možnosti
EM

E31r21i26k 55M76o16c

27. 12. 2023 19:01

To je mazec! Někde je něco špatně.

0 2
možnosti
Foto

Z18d31e64n98ě93k 11K48r89á58l

27. 12. 2023 17:19

„Jak je možné, že když si čtyřiadvacetiletý student registroval osm různých zbraní včetně dlouhých s velkou průrazností a dostřelem v ceně stovek tisíc korun, nepřišlo to divné nikomu z policistů?“

To je zase amatérsky položený dotaz. Proč by jim to asi mělo přijít divné? Jejich úkolem je zjistit, jestli ta osoba má právo takovou zbraň vlastnit, jestli sedí papíry včetně čísel, a vydat potvrzení, že o tom vědí (průkaz zbraně). To si někdo myslí, že by měli lustrovat příjmy a bankovní konta, hledat na internetu aktuální cenu zbraní a přísluška a zjišťovat, která babička na to člověku přispěla? Absurdní.

19 0
možnosti
Foto

Z61d58e77n53ě39k 41K47r18á96l

27. 12. 2023 17:20

Dokonce jsem slyšel, že existuje nějaký ještě mladší člověk, který si registroval násobně dražší auto. Nepřijde vám to divné?

5 0
možnosti
LV

L77e66o19š 85V22a88c70e24k

27. 12. 2023 17:06

Trochu se obávám že tohle bude další problém, protože pokud lidi budou vědět, že když budou mít nějaký psychicky problém se kterým se obrátí na doktora, tak se kvůli hrozbě odebrání zbrojniho průkazu nebudou vůbec léčit. Otázka je jestli to nebude kontraproduktivní. Chtělo by každopádně zjistit co za problémy to bylo, tohle muselo být něco horšího než nějaká deprese. V tomhle případě by pomohlo pokud by ten člověk nemohl dostat dlouhou a výkonu zbraň ihned ale až po nějakém časovém období po získání zbrojního průkazu.

2 0
možnosti
JN

Jako dlouholetý držitel a pravidelný nosič souhlasím s tím, že lidé, kteří se léčí s psych diagnózami by neměli mít ke zbrojáku přístup. Sdílení zdrav dat proto vítám. K psychotestům jsem však skeptický.

4 1
možnosti
KS

Ona je psych. diagnóza a diagnóza...je rozdíl mezi paranoidní schizofrenií a člověka s uzkostmi. Naprostý zákaz povede jen k tomu, že se lidé budou bát, že přijdou o zbrojak jen proto, že měli špatně životní období a brali antidepresiva. Nebudou se chtít léčit.

7 0
možnosti

Už vás to zase chytá pane Janouš ?

0 0
možnosti
MP

Jak mohl mít průkaz a zbraně? No jednoduše! Protože ministr vnitra věnuje svůj čas věšením stupidních billboardů Putina v pytli a dalším stovkám nepodstatných úkonů, místo toho, aby řešil a předvídal nebezpečí, které je zásadní a to držení tolika zbraní a nábojů jedné osoby. A samozřejmě dalších tisíců. A bohužel jeho velká voličská základna jsou studenti VŠ. Ministr vnitra má krev na rukou všech studentů a především toho malého dítěte s tátou. Kdyby to byl alespoň trochu slušný člověk, dávno by rezignoval.

1 12
možnosti
LS

Proboha, kolik zbraní potřebuji abych spáchal podobný masakr? Čtyři, osm, deset? K tomu stačí jedna. A nemusí být ani legální. Jsou prostě lidé, kteří to mají jako koníček nebo zbraně sbírají a jsou to normální lidé a nikoho vraždit nechtějí. Já mezi ně nepatřím, ale chápu je. Je to podobná hloupost co jste napsala, jakože omezení, rodina bude mít pouze jedno auto, protože autem vraždila Hepnarová a kdo by dovolil víc aut “měl by na rukou krev” Cítíte, jaká je to pitomost nebo budete trvat na tom, že k masakru je třeba 8 zbraní?

5 0
možnosti
MP

Netřeba zákon zpřísňovat. Stačí ho jen zdůslednit. A problém s "nekomunikací" odborných lékařů s praktickým lékařem lze vyřešit tak, že na stránkách Policie ČR bude klikací tlačítko "Hlášení lékařů". Pokud jakýkoliv lékař (odborný či praktický) zjistí u pacienta jakýkoliv stav vylučující či omezující nakládání se střelnými zbraněmi, či jinými látkami jejihž držení policie povoluje si otevře stránky Policie ČR a na tlačítko "Hlášení lékařů" klikne. Poté, co se otevře přihlašovací okénko se lékař přihlásí. Po přihlášení lékař zadá jméno a rodné číslo pacienta. Po zadání se lékaři zobrazí je li dotyčný držitelem zbrojního průkazu, pyrotechnického průkazu a tak podobně. Pokud ano lékař výplní patřičné kolonky a hlášení odešle. Ihned po odeslání se hlášení zobrazí příslušnému útvaru Policie ČR, který bude povinen zbraně, či jiný materiál neprodleně zadržet.

Zbraně či materiál pak budou v bezpečí policejního trezoru do doby než lékaři a patřičné oddělení policie ČR rozhodnou co dál. Jestli vrátit, či natrvalo zbavit (prodat).

3 1
možnosti
AK

Právě jste popsal systém, který bude vyžadovat změnu zákona (lékařské tajemství je silné a musí být prolomení v zákonu). Bude muset být doplněna úhradová vyhláška, někdo to lékaři musí zaplatit. A systém bude stát odhadem větší desítky milionů Kč.

Bude muset mít aktualizované rozhraní k evidenci lékařů, odkud? Bude se muset vyřešit autentizace lékaře. Rozhraní pro lékařský sw. Zabezpečení, vysoká dostupnost, zálohování, sledování dotazů. Přístupy tajných služeb. Proces na registru zbraní a v příslušných odborech PČR. Atd...

1 0
možnosti
  • Nejčtenější

Policie prověřovala nákup vojenského materiálu pro Ukrajinu. Zajistila 300 milionů

5. června 2024,  aktualizováno  8.6 21:12

Premium Česká policie v tichosti prověřovala třaskavý případ, který může mít negativní dopad na zbrojní...

Povodně zpustošily západní Čechy. Zasahovaly vrtulníky, sesuv zastavil trať

2. června 2024  12:06,  aktualizováno  21:58

Části Česka o víkendu zasáhly bouřky provázené místy silným deštěm. Zejména na jihozápadě Čech...

{NADPIS}

{LABEL} {POPISEK}

Turek pod tlakem. Promazal sítě, ruší debaty. Zdviženou pravici řeší policie

6. června 2024  14:28,  aktualizováno  16:45

Lídr kandidátky Přísahy a Motoristů sobě Filip Turek se nezúčastní posledních debat před...

Zelenskému se hroutí mírový summit. Spojenectví s USA dostává trhliny

3. června 2024  17:52,  aktualizováno  20:53

Nedorazí ani Číňané, ani Saúdové. Z očekávaného mírového summitu ve Švýcarsku se omluvilo několik...

{NADPIS}

{LABEL} {POPISEK}

Šofér kamionu mohl do aut na D1 najet úmyslně. Pak znovu boural v kradeném voze

5. června 2024  8:26,  aktualizováno  15:10

Nehoda desítky aut omezila dnes ve směru na Prahu dopravu na 196. kilometru dálnice D1 v Brně....

KOMENTÁŘ: Nad Moskvou nebezpečno. Jak změní válku povolení útočit v Rusku

9. června 2024

Premium Jak změní rusko-ukrajinskou válku fakt, že některé západní vlády povolují Ukrajině svými zbraněmi...

Cyklistu viní, že zbil řidičku, která pak zemřela. Hrozí mu podmínka

9. června 2024

Premium Chytil ji za vlasy, strhl do předklonu a pak ji údery pěstmi a kopanci bil do hrudi a břicha, až jí...

Ženu v Zelenči srazilo na poli auto a zemřela. Policie už má podezřelého

8. června 2024  23:52

V sobotu odpoledne byla na poli u obce Zeleneč u Prahy nalezena mrtvá žena. Podle prvotního...

Policie v pohotovosti kvůli hrozbě terorismu. Hlídá nádraží i centra měst

8. června 2024  23:01

Blesková zpráva Česká policie posílila v noci na neděli s okamžitou platností bezpečnostní opatření na veřejných...

Díky této chůvičce už nikdy s miminkem neprobdíte noc!
Díky této chůvičce už nikdy s miminkem neprobdíte noc!

Rodiče budou jistě souhlasit, že vybrat tu správnou dětskou chůvičku je občas dost fuška. Abychom vám pomohli s rozhodnutím, naše dvě redaktorky...