Vlastimil Válek

Vlastimil Válek | foto: Anna Vavríková, MAFRA

STALO SE DNES: Válek chce separovat neočkované seniory, Biden je v Evropě

  • 21
Kandidát na ministra zdravotnictví Vlastimil Válek navrhuje rozdělení seniorů na očkované a neočkované. Vymezil by jim v obchodech čas, aby se navzájem nepotkávali. Americký prezident Joe Biden přijel do Evropy a setkal se s papežem. Po střetu sanitky u Nymburka zemřela spolujezdkyně z osobního vozu. Podívejte se na přehled nejdůležitějších pátečních zpráv.

Při zhoršující se epidemické situaci je zásadní chránit neočkované lidi starší šedesáti let od ostatních, navrhuje kandidát na ministra zdravotnictví za TOP 09 Vlastimil Válek. Mluví například o vymezení času, kdy by do obchodů mohla pouze tato skupina lidí. Podle epidemiologa Romana Prymuly to ale není dobrý nápad. Už to tu bylo na jaře, a není to dobře realizovatelné, tvrdí.

Válek by separoval neočkované seniory. Třeba vyhrazeným časem v obchodech

Tragická nehoda se odpoledne stala nedaleko Nymburka, kde se auto srazilo se sanitkou. Při nehodě zemřela spolujezdkyně z osobního vozu, dalších šest lidí se zranilo.

Při střetu sanitky a auta u Nymburka zemřela spolujezdkyně z osobního vozu

Společnost Eurovia v pátek zveřejnila, jak moc se hnula stavba mostu přes železniční koridor u Uherska na Pardubicku. Ukázalo se, že boční prefabrikované vzpěry poklesly minimálně o pět centimetrů. Po příčinách se pátrá.

Rozestavěný most u koridoru poklesl o pět centimetrů, zveřejnili stavbaři

Obrovskou diskusi vzbudil na sociálních sítích akt nepovoleného vztyčení kříže na vrcholku Vozka v Jeseníkách. Lidé, kterým tento čin vadí, tvůrcům vyčítají nejen ničení přírody, ale také neodbornou instalaci či gramatické chyby na některých cedulkách, jimiž kříž opatřili.

Na hoře v Jeseníkách vztyčili bez povolení kříž. Hledají je ochránci přírody

Americký prezident Joe Biden v pátek zahájil druhou zahraniční cestu od doby, kdy nastoupil do Bílého domu. Jeho program odstartovalo setkání s papežem Františkem ve Vatikánu, které trvalo nezvykle dlouho. Následně se Biden v Římě zúčastní víkendového summitu lídrů ekonomicky vyspělých zemí sdružených ve skupině G20. Pak zamíří na klíčovou klimatickou konferenci COP26 do Glasgow.

Biden dorazil do Evropy. Na začátek jednal nezvykle dlouho s papežem


Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel

Video