Prezident Petr Pavel uvedl tým poradců, s řadou z nich pracoval již v kampani....

Prezident Petr Pavel uvedl tým poradců, s řadou z nich pracoval již v kampani. (3. dubna 2023) | foto: Jakub Stadler, MAFRA

STALO SE DNES: Zmizel ředitel ČSOB, Pavel představil svůj poradní tým

  • 2
Ředitel ČSOB odešel z psychiatrické léčebny, doma si vyzvedl zbraň a zmizel. Pavel zvažuje na ústavní soudce Baxu či Zemanovou, představil poradní tým. Blogera zabili Navalného kolegové sádrovou soškou, tvrdí Rusko. Aplikace Dáme jídlo mění název i design. Slovenská strana SaS představila nový vizuál, který vznikl pod vedením Marka Prchala. Přinášíme přehled pondělních zpráv.

Od minulého pondělí je v pátrání čtyřiapadesátiletý muž, který odešel z pražské psychiatrické léčebny a doma si vyzvedl legálně drženou pušku. Podle policie chce spáchat sebevraždu. Pohřešovaný muž je ředitel ČSOB Private Banking, vyplývá z veřejně dostupných informací.

Ředitel ČSOB odešel z psychiatrické léčebny, doma si vyzvedl zbraň a zmizel

Prezident Pavel uvedl tým poradců, s řadou z nich pracoval již v kampani. S otevřením Hradu veřejnosti mu pomůže architekt Pleskot. Chybí mu ale expert na vzdělávání. Kandidáti na ústavní soudce jsou zatím jen dva. Do budoucna plánuje další změny a v dubnu vyrazí na Ukrajinu.

Pavel zvažuje na ústavní soudce Baxu či Zemanovou, představil poradní tým

Nedělní atentát na ruského blogera Vladlena Tatarského Petrohradu naplánovaly ukrajinské rozvědky v součinnosti se spolupracovníky vězněného ruského opozičního představitele Alexeje Navalného. Tvrdí to ruský protiteroristický výbor (NAK). Ruské úřady v souvislosti s útokem zadržely ženu. Později zveřejnily záznam, na kterém se přiznává, že přinesla na místo sošku, která vybuchla.

Blogera zabili Navalného kolegové sádrovou soškou, tvrdí Rusko. Zadrželo ženu

Největší česká doručovací služba Dáme jídlo po jedenácti letech svého fungování na trhu mění své jméno. Nově ponese název Foodora. „Čeká nás období velkých změn, rebranding je tedy v tomto smyslu poměrně symbolická událost,“ říká šéf firmy Adam Kolesa v rozhovoru pro iDNES.cz.

Dáme jídlo se od základu mění. Aplikace zrůžoví a přejmenuje se

Nedávné spekulace, že se někdejší marketér hnutí ANO Marek Prchal přesouvá na Slovensko, se nyní ukázaly jako pravdivé. Tamní opoziční strana Svoboda a solidarita (SaS) přišla s novým vizuálem, sloganem a především novými kampaňovými fotografiemi. A ty se dost podobají stylu partaje českého expremiéra Andreje Babiše. Slovenská opozice už spolupráci potvrdila.

Podepište pakt s USA, radí Heger Fialovi. Vlády spolu řešily vše okolo Ukrajiny


Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel

Video