Soukup vytáhl Havla, „skoncoval” se Zemanem a chce být prezidentem

  17:16aktualizováno  20:26
Prezident Miloš Zeman už nejspíš nebude mít každý týden pravidelný rozhovor s majitelem TV Barrandov a multimoderátorem Jaromírem Soukupem, upozornil v neděli server MediaGuru. Ale patrné to bylo už z některých Soukupových vystoupení na sociálních sítích z poslední doby.

Pořad Týden s prezidentem chyběl v programu TV Barrandov bez řádného vysvětlení už minulý týden. Ačkoli dříve byl Jaromír Soukup ochoten letět za Milošem Zemanem třeba na otočku do Číny, aby rozhovor s hlavou státu natočil a odvysílal včas.

Nestane se tak ale nejspíš ani tento čtvrtek, ačkoli s tím majitel mediálního domu Empresa Media původně počítal. 

Podle serveru MediaGuru je od následujícího čtvrtku do primetime namísto Týdne s prezidentem plánován nový třicetiminutový seriál s názvem „Je to kampaň!“ o lidech, kteří „chtějí něco změnit“.

Nejprve si shrňme oficiální důvody, které Jaromír Soukup a mluvčí prezidenta Jiří Ovčáček přinesli na vysvětlení.

Hádka s Nejedlým?

„Omezím se na konstatování, že nyní pracujeme na inovovaném a zajímavém plánu pravidelných mediálních aktivit pana prezidenta. Plán bude zahrnovat osvědčené i nové pořady,“ řekl Blesku prezidentův mluvčí Jiří Ovčáček k možnému zrušení Týdne s prezidentem. Podrobnosti neuvedl.

Příliš konkrétní nebyl ani Jaromír Soukup. „Stále řešíme, jaké pořady vám v dalších týdnech na Barrandov.tv nabídneme. Chceme zachovat ty, které máte rádi. Ale také přijít s něčím novým. V řadě věcí už máme jasno. Jednou z nich je, že přijdeme s novým pořadem,“ uvedl podle MediaGuru minulý týden na Facebooku.

Myslíte si, že mezi prezidentem Milošem Zemanem a Jaromírem Soukupem došlo k roztržce?

Hlasování skončiloČtenáři hlasovali do 0:00 pondělí 20. ledna 2020. Anketa je uzavřena.

Že se něco děje, ale bylo patrné už z několika předchozích příspěvků Jaromíra Soukupa na sociálních sítích. Podle některých kuloárních informací měl totiž v posledních dnech především s okolím prezidenta Miloše Zemana v čele s Martinem Nejedlým vážné rozepře, které se nejspíš týkaly byznysu okolo jeho skupiny. Samotného prezidenta prý začaly každotýdenní rozhovory poněkud unavovat.

Zeman? Jen pár vět v dějepisu

Na titulní straně Soukupova časopisu TÝDEN tak byl předminulé pondělí třeba Václav Havel s titulkem Vizionář. Sám majitel týdeníku k tomu na Facebook kromě jiného připsal: „Hlavní téma: prezident Václav Havel, který bude mít v učebnicích historie už navždy zajištěno čestné místo.

Autor článku píše: „Václav Havel se zařadí vedle Karla IV., Jiřího z Poděbrad, J. A. Komenského či T. G. Masaryka. Éru Václava Klause či Miloše Zemana ale školní dějepis zřejmě odbude jen pár větami,“ napsal Jaromír Soukup a přidal symbol tleskajících rukou.

Mimochodem, v následné diskuzi to od svých sledujících z drtivé většiny strašlivě schytal. „Takže ta óda na V. Havla, kterou jste nedávno, pane Soukupe, napsal, je přeci jen vaše! Zklamal jste mnoho lidí, víte o tom?“ napsala třeba jedna z diskutujících. „Tohle nepíše Soukup, tohle by nenapsal... Je to provokace, aby mu ubylo diváků... Může někdo zavolat Soukupovi, jestli je to pravda???“ vyzývala další.

Další ataky vůči Miloši Zemanovi z jeho strany pak přišly, když server Info.cz přinesl informace, že Zemanem navržená kandidátka na ombudsmanku Helena Válková napsala v sedmdesátých letech minulého století článek s prokurátorem Josefem Urválkem, jenž kromě jiného poslal na smrt Miladu Horákovou.

Každý má své limity. Prý i Soukup

Jaromír Soukup tomu věnoval hned několik příspěvků na sociální sítě. „Jestli se v něčem cítím jistý, je to právo. Věnuji se mu celý profesní život. Uráží mě, pokud právnička (navíc s profesorským titulem) argumentuje, že nevěděla, kdo byl Josef Urválek. Že nevěděla, k čemu se využíval ochranný dohled. Je to nedůstojná obhajoba pro ni i pro širokou veřejnost,“ napsal v pátek 10. ledna na Facebook.

„Přečetl jsem přes noc velké množství článků. Slyšel rozhovory s paní profesorkou. A udělal si naprosto jasno: ombudsmanka, co šla po disidentech, je pro mě NAPROSTO NEPŘIJATELNÁ představa. Veřejný ochránce lidských práv má být respektovaná osobnost s nezpochybnitelnou morální autoritou. Prof. Helena Válková tyto předpoklady nesplňuje. Její mediální obhajobě nevěřím. Ombudsmankou by být neměla!“ dodal Jaromír Soukup v témže příspěvku.

V neděli, kdy už se v kuloárech otevřeně mluvilo o tom, že jeho televizní rozhovory se Zemanem nejspíš skončí, pak po rozhovoru hlavy státu pro Blesk Soukup na síť Twitter napsal: „Miloš Zeman se vyjádřil, že Urválek byl zrůda a Válkovou nominovat nebude. Tak hurá. Debat o tom, jestli Válková patří do správy svobodného státu, se účastnit nebudu. Svoboda je jedna kategorie a Urválek jiná. Nabídneme tedy KPR (Kancelář prezidenta republiky – pozn. red.) další natáčení Týdne s prezidentem. Schválně, co odpoví“.

Z Hradu asi příliš kladně neodpověděli, protože v pondělí krátce po třetí hodině odpolední Jaromír Soukup poněkud nelogicky se svým předchozím vyjádřením tweetoval: „Každý má své limity. A mým je, že odmítám dávat prostor lidem, kteří hájí vrahy. Urválek je stejný vrah jako Eichmann. A pokud v tom nejsme s hlavou státu zajedno, nevím, zda jsme schopni najít v něčem jiném společnou řeč... Nechci, aby Česko řídili lidé jako Válková. Tohle je pro mě otázka principu.“

Tím ale jeho twitterová show neskončila. O tři hodiny později pro změnu napsal, že je stále připraven natáčet a čeká na odpověď z Hradu. „Návrh jsme poslali na Hrad. Na odpověď čekáme. Obsahem by měla být Válková a Urválek a nepřekročitelnost morálních limitů v politice,“ napsal Soukup.

Ještě později, ve večerním pořadu Moje zprávy na TV Barrandov vykládal, že byl „rozhodnutý panu prezidentovi s natáčením seknout“ kvůli Válkové, ale prý se Miloši Zemanovi rozhodl dát ještě jednu šanci. Jeho nabídka ale nejspíš zůstane nevyslyšena, na Hradě už nemají zájem.

Týden s prezidentem Jaromírem Soukupem?

Pokud tedy nedojde k nějakému zvratu, pořad Týden s prezidentem na TV Barrandov definitivně skončil. Pokud v tu dobu ještě bude televizi mít, mohl by v nich Jaromír Soukup pokračovat opět třeba v roce 2023, kdy bude další prezidentská volba. Té se totiž hodlá zúčastnit, jak ostatně stojí i v záhlaví jeho twitterového účtu. „Podnikatel, moderátor a kandidát na prezidenta ČR 2023. Člověk, co stále věří v lepší zítřky,“ píše tam o sobě moderátor nepočítaně pořadů ve své televizi.

Ostatně svoji kandidaturu oznámil v dubnu loňského roku právě v jednom z nich, konkrétně v pořadu Moje zprávy, když odpovídal na dotaz jedné z divaček. „Docela vážně o tom uvažuji. Vidím docela slušnou podporu ve výzkumech, vysokou známost mého jména. Je to skoro devadesát procent a zároveň je i poměrně málo lidí, kteří mě opravdu nemusí. Můžu vám možná jako první říci, že to zkusím a že v roce 2023 kandidovat budu,“ odpověděl tehdy Jaromír Soukup.

Autoři: , ,

Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel

  • Nejčtenější

Rvačka na lesbi show. Policista zbil pět dívek i ochranku smíchovského klubu

14. března 2024  13:49,  aktualizováno  14:10

Silně opilý policista v uniformě brutálně napadl a zaklekl 19letou dívku. Ta skončila v nemocnici....

Babiš se ptal na děti Lipavského. Nešlo o kompro, tvrdí. Za vulgarity se omlouvá

11. března 2024  15:14,  aktualizováno  16:57

Předseda hnutí ANO a expremiér Andrej Babiš v neděli u svých spolupracovníků poptal citlivé...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Nedám Ukrajině ani cent a válka skončí, řekl Trump při setkání Orbánovi

11. března 2024  9:42

Bývalý americký prezident Donald Trump, který se podle všeho opět stane kandidátem amerických...

Pokud budeme ohroženi, jsme připraveni na jadernou válku, prohlásil Putin

13. března 2024  6:16,  aktualizováno  10:03

Sledujeme online Rusko rozmístí vojáky a zbraně u hranic s Finskem, prohlásil ruský prezident Vladimir Putin. Vstup...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Přímý konflikt Ruska s NATO je už jen krok od třetí světové války, hrozí Putin

18. března 2024  10:46

Ruský diktátor Vladimir Putin v pondělí varoval Západ, že přímý konflikt mezi Ruskem a NATO by...

VIDEO: Střílej po mně! Kameraman natočil téměř celý útok v centru Prahy

Premium Ve čtvrtek zemřelo rukou střelce Davida K. 14 obětí, 25 lidí je zraněných, z toho deset lidí těžce. Jedním z prvních na...

Máma ji dala do pasťáku, je na pervitinu a šlape. Elišku čekají Vánoce na ulici

Premium Noční Smíchov. Na zádech růžový batoh, v ruce svítící balónek, vánoční LED svíčky na baterky kolem krku. Vypadá na...

Test světlých lahvových ležáků: I dobré pivo zestárne v obchodě mnohem rychleji

Premium Ležáky z hypermarketů zklamaly. Jestli si chcete pochutnat, běžte do hospody. Sudová piva totiž dopadla před časem...

Za ovlivnění rozsudků chtěl podle žaloby soudce Sovák 50 milionů. Soud odročili

19. března 2024  8:30,  aktualizováno  9:29

Bývalý soudce Vrchního soudu Zdeněk Sovák v úterý stanul před pražským Městským soudem obžalovaný...

Fakulta přijme po střelbě nová opatření, rámy nebudou, chystá se krizový nácvik

19. března 2024  8:47

Filozofická fakulta Univerzity Karlovy chystá opatření ke zvýšení bezpečnosti. Nechá například...

Co přinese mimořádná schůze? Nebude to jen o vulgaritách, říkají poslanci

19. března 2024  8:38

Poslanci se na mimořádné schůzi „k bezpečnostním hrozbám“ Česka sejdou v úterý odpoledne. Podle...

Babiš napsal, že je pro obnovení územní celistvosti Ukrajiny, včetně Krymu

19. března 2024  6:05,  aktualizováno  8:30

Předseda opozičního hnutí ANO, bývalý premiér Andrej Babiš vytáhl silnou kartu, aby otupil kritiku...

Nutný výchovný pohlavek, souhlasí Bouček i Havlová s přerušením projevu na Lvu

Moderátor Libor Bouček ostře zareagoval na kauzu ohledně délky proslovu režisérky Darji Kaščejevové na předávání cen...

Švábi, vši a nevychované děti. Výměna manželek skončila už po pěti dnech

Nová Výměna manželek trvala jen pět dní, přesto přinesla spoustu vyhrocených situací. Martina ze Znojma se pokoušela...

Vyzkoušeli jsme podvod z Aliexpressu. Může vás přijít draho, i po letech

Nakoupili jsme na Aliexpressu a pěkně se spálili. Jednu USB paměť, dvě externí SSD a jeden externí HDD. Ve třech...

Chtěli, abych se vyspala s Baldwinem kvůli jeho výkonu, říká Sharon Stone

Herečka Sharon Stone (66) jmenovala producenta, který jí řekl, aby se vyspala s hercem Williamem Baldwinem (61). Měla...

Byla to láska na první pohled, říká hvězda Gilmorek o manželství s modelkou

Milo Ventimiglia (46), představitel Jesse ze seriálu Gilmorova děvčata nebo Jacka Pearsona ze seriálu Tohle jsme my, je...