Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

13:32

Zimní počasí s hustým sněžením láká do Krušných hor tisíce lyžařů. Všechny hlavní skiareály v Karlovarském kraji jsou v provozu, do hor ale jejich provozovatelé ani policie nedoporučují vyjíždět bez zimní výbavy včetně sněhových řetězů. Kvůli počasí nejsou dnes upravovány běžecké tratě, kvůli nebezpečí pádu stromů by se běžkaři neměli do lesa vůbec vydávat.

13:27

Výstraha ČHMÚ

Vysoká nová sněhová pokrývka (vysoký stupeň nebezpečí):

Plzeňský (okres Klatovy)

platí od neděle 12:30 do pondělí 0:00.

Nová sněhová pokrývka (nízký stupeň nebezpečí):

Praha, Středočeský, Karlovarský, Liberecký a Ústecký kraj, Plzeňský (Domažlice, Plzeň-jih, Plzeň-město, Plzeň-sever, Rokycany, Tachov), Jihočeský (Písek, Prachatice, Strakonice, Tábor) a Královehradecký kraj (Náchod, Rychnov nad Kněžnou, Turnov)

platí od neděle 12:30 do pondělí 0:00.

Náledí (nízký stupeň nebezpečí):

Jihočeský, Pardubický a Královehradecký kraj a Kraj Vysočina

platí od neděle 16:00 do pondělí 9:00.

Povodňová bdělost (nízký stupeň nebezpečí):

Jihomoravský (Brno-venkov, Hodonín, Vyškov), Zlínský (Kroměříž, Uherské Hradiště, Zlín) a Olomoucký kraj (Prostějov, Přerov)

platí od neděle 18:00 do pondělí 12:00.

Nová sněhová pokrývka (nízký stupeň nebezpečí):

Zlínský a Moravskoslezský kraj, Olomoucký kraj (Jeseník, Šumperk)

platí od neděle 21:00 do pondělí 5:00.

13:24

Silnice na Boží Dar byla několik hodin uzavřená, tvořily se kolony

přečíst článek
13:13
03.února 2019 v 13:07, příspěvek archivován: 03.února 2019 v 13:12

#snihvpraze Od 8:00 do 13:00 hodin jsme zasahovali na území Prahy u 20 událostí spojených se silným sněžením. Ve všech případech se jednalo o popadané stromy na komunikace pod tíhou mokrého sněhu. V některých případech jsme na místě zároveň pomohli vyprostit uvízlá vozidla.

13:09

Nesjízdná je momentálně také silnice z Božího Daru směrem na Neklid a Klínovec. Do samotného města Boží Dar platí nadále až do konce zimní sezony zákaz vjezdu pro všechny kromě jeho obyvatel a rekreantů, kteří mají ve městě zajištěné ubytování.

13:08

Silnice z Jáchymova na Boží Dar je od abertamské zatáčky uzavřena, dopravu tam řídí policie. Silné sněžení komplikuje dopravu v celých Krušných horách.

13:03
03.února 2019 v 12:40, příspěvek archivován: 03.února 2019 v 13:01

Aktuální pohled na situaci na Božím Daru. https://t.co/YhNLyD5Ot8

13:00

Povodňová bdělost platí od dnešního večera do pondělního poledne pro oblasti Bučovice, Hodonín, Kyjov, Veselí nad Moravou a Vyškov v Jihomoravském kraji, pro Kroměříž, Luhačovice, Otrokovice, Uherské Hradiště, Uherský Brod, Vizovice a Zlín v Olomouckém kraji a pro Konice a Prostějov v Olomouckém kraji.

12:58

Na východě Moravy, hlavně na jižní a střední Moravě, se kvůli tání sněhu a dešti zvedly hladiny některých řek, hlavně v povodí Moravy, Bečvy, Olše a Ostravice. V příštích hodinách budou dál stoupat, kulminovat by měly v pondělí, informoval Český hydrometeorologický ústav.  

12:55

Celý dnešek platí v Čechách výstraha na silné sněžení a novou sněhovou pokrývku. Náledí se může tvořit v Jihočeském, Královéhradeckém, Pardubickém kraji i v Kraji Vysočina.

12:42

Na železnici na jihu Čech se začaly problémy objevovat před 08:00. V úseku mezi Plzní a Českými Budějovicemi přestaly vlaky jezdit kvůli poruše trakčního vedení ze Střelských Hoštic směrem na Plzeň. Omezení zřejmě potrvá do 14:00, měly by tam být zajištěny náhradní autobusy. 

12:39

„Společnost ČEZ eviduje třicet poruch na vedení vysokého napětí, další jsou na malém. Bez elektřiny je přes 20 tisíc odběratelů. Nejvíce problémů je ve Středočeském a Plzeňském kraji. Ve středních Čechách se to týká zejména Příbramska a Benešovska, na Plzeňsku Klatovska a Rokycanska,“ řekla iDNES.cz stav k 12. hodině mluvčí ČEZ Soňa Holingerová.

12:37

Nesjízdná je pro kamiony D8 v oblasti Bílinky, nákladní vozy mají problémy hlavně ve stoupáních. Uvízlé kamiony komplikují provoz i na silnici I/6 u Petrohradu na Lounsku, v Roudnici nad Labem nebo Ústí nad Labem a také třeba na Děčínsku.

12:28

Na východě se kvůli tání sněhu a dešti zvedly hladiny některých řek a budou dál stoupat. První povodňový stupeň platí na Bystřičce nad vodní nádrží.

12:26
  • Od rána hustě sněží i v Praze. Technika odklízí napadaný sníh i v areálu...
  • Od rána hustě sněží i v Praze. Technika odklízí napadaný sníh i v areálu...
  • Od rána hustě sněží i v Praze. Technika odklízí napadaný sníh i v areálu...
12:21

Kvůli sněhové nadílce eviduje společnost ČEZ 30 poruch na vedení vysokého napětí a další desítky menších. Bez elektřiny je přes 20 000 odběratelů.

12:20

Cestáři dnes vyslali na dálnice veškerou posílenou techniku. Dálnice se daří udržovat sjízdné, pokud je nezablokují kamiony, uvedl mluvčí ŘSD Rýdl.

12:07

Od dnešního rána nejvíce nasněžilo na Šumavě, kde připadlo zatím 20 centimetrů sněhu, v jižních Čechách či v jižněji položených částech Středočeského kraje deset až 15 centimetrů sněhu.

12:06

„Po celém Jihočeském kraji platí špatná sjízdnost silnic, teď už je ale situace lepší než ráno. K jedenácté hodině máme zhruba tři desítky drobných nehod bez zranění,“ přidala policejní mluvčí Štěpánka Uhlířová.

12:05

Jihočeští hasiči mají nejvíce zásahů mají na Písecku, Strakonicku a Prachaticku. „Do desáté hodiny evidujeme téměř stovku vícečetných výjezdů s tím, že při jednom takovém odklízejí hasiči více popadaných stromů, kterých tak může být i několik stovek. Prozatím nemáme informaci, že by byl někdo zraněn,“ shrnula mluvčí jihočeských hasičů Vendula Matějů. Kalamita intenzivně zasáhla Písek, Prachatice a Strakonice, kde stromy spadly na zaparkovaná osobní auta.