Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

09:01

Park v Průhonicích u Prahy je do odvolání kvůli počasí uzavřený. Hrozí pád větví a stromů, na které napadl těžký sníh, sdělila správa parku.

08:30

Silnice ve Zlínském kraji jsou ráno kvůli sněžení sjízdné se zvýšenou opatrností. V nižších polohách na nich po chemickém ošetření zůstává rozbředlý sníh, případně jeho zbytky. Na Vsetínsku se navíc může tvořit náledí. Vozovky ve vyšších polohách pokrývá uježděná vrstva sněhu krytá posypem, ve které jsou místy vyjeté ledové koleje.

08:18

Kladno zrušilo kalamitní stav. Silnice jsou průjezdné a MHD funguje

přečíst článek
08:15

„I nadále jsme v terénu, v lokalitě středních Čech na Příbramsku, v Plzeňském kraji pracujeme na obnovení dodávky elektřiny v lokalitách Plzeň - jih, dále na Tachovsku a Klatovsku,“ uvedla mluvčí společnosti ČEZ Soňa Holingerová.

Plné ruce práce mají podle ní i montéři poruchové čety na Moravě. „Zde evidujeme zvýšenou poruchovost na Olomoucku a Přerovsku,“ upřesnila Holingerová. ČEZ předpokládá, že poruchy opraví během dnešního dne.

08:05
04.února 2019 v 07:36, příspěvek archivován: 04.února 2019 v 08:05

Akutálně dispečink #ČEZDistribuce eviduje tři desítky poruch na vedení vysokého napětí a další poruchy na nízkém napětí. Bez elektřiny je 13 tisíc odběrných míst. Bohužel během noci přibyly nové poruchy jak v Plzeňském kraji, tak nově v Olomouckém a Moravskoslezském kraji. ❄️ https://t.co/5MOnWKgANu

8:00

Celkem ráno zůstává po víkendovém sněžení v Česku bez proudu zhruba 14 800 domácností. Problémy jsou hlavně na jihu Čech a na Moravě.

07:57

Krizový štáb po ranním jednání zrušil kalamitní stav v Kladně. Všechny hlavní tahy ve městě jsou průjezdné, hromadná doprava funguje.

07:50

Po nočním sněžení zůstalo v Moravskoslezském kraji bez proudu asi 1 800 odběratelů, problémy jsou hlavně na Ostravsku.

„Máme hlášeny dvě poruchy na vysokém napětí. V terénu máme už od časného rána všechny poruchové čety a předpokládáme, že všechny aktuální poruchy opravíme během dopoledne,“ uvedl Vladislav Sobol ze společnosti ČEZ.

07:43

Silničáři v Libereckém kraji varují před sněhovými jazyky v otevřených úsecích a hlavně v horských oblastech. V kraji už sice většinou nesněží, fouká ale silný nárazový vítr, proto doporučují zvýšenou opatrnost.

07:18

Na některých místech Jihočeského kraje napadlo od neděle do dnešního rána až 30 centimetrů čerstvého sněhu. Počasí komplikuje sjízdnost některých vozovek v regionu. Jedná se především o silnice v jihozápadní části kraji na Písecku, Strakonicku a Prachaticku.

07:07

Sněhu v kraji Vysočina připadlo několik centimetrů. „Měli jsme venku kolem 120 sypačů, dá se říci, skoro všechno,“ uvedl dispečer krajské správy a údržby Roman Hubený. V některých místech obtížně vyjížděly do kopce kamiony, jinak podle něj v dopravě nebyly větší problémy.

06:50

Husté sněžení komplikuje od neděle dopravu také v Olomouckém kraji. Na silnicích je rozbředlý či ujetý sníh. V kraji se už stalo několik dopravních nehod.

06:38

Nedělní příval mokrého sněhu zaměstnal hasiče na celém území Prahy. Vyjížděli celkem k 51 událostem (do pondělí 06:00 hodin). Vždy se jednalo o popadané stromy a větve, většinou na komunikace a chodníky.

„Ve třech případech spadly větve na zaparkovaná vozidla, u dvou událostí se vyvrácený strom opřel o fasádu domu,“ uvedl mluvčí Martin Kavka.

06:29

Na silnicích v Moravskoslezském kraji leží nová vrstva sněhu, některé silnice jsou tak sjízdné se zvýšenou opatrností. Kvůli sněžení může být snížena také dohlednost. Na hlavních tazích jsou po chemickém ošetření zbytky rozbředlého sněhu.

06:20

Vážení čtenáři, on-line zpravodajství ze současné sněhové situace v Česku pokračuje také dnes.

23:00

Vážení čtenáři, náš on-line přenos končí. Děkujeme vám za pozornost. Aktuální informace o sněhové kalamitě pro vás budeme sledovat zase zítra.

22:53

Na Moravě a na jihu Čech budou silnice, které jsou mokré po předchozích srážkách a tání sněhu, namrzat a budou se tvořit zmrazky a náledí, varují meteorologové.  

22:47

V první polovině noci z neděle na pondělí bude na většině území Čech nadále sněžit, napadne dalších 4 až 10 cm sněhu, uvádí meteorologové z ČHMÚ. Bude sněžit i na Moravě a ve Slezsku, zejména v oblasti Jeseníků a Beskyd. Do pondělního rána, kdy sněžení zeslábne, tam napadne až 12 cm nového sněhu.

21:37

Kladno kvůli hustému chumelení uzavřelo zimní stadion, má střechu v havarijním stavu. Ve městě byl vyhlášen kalamitní stav, MHD se daří udržet v provozu.

21:33

Dopravní podnik města Brna ohlásil potíže na autobusové lince do vysoko položené městské části Útěchov. Linka 57 dočasně končí v Soběšicích. Zpoždění v řádu desítek minut může nastat i na dalších linkách v bezprostředním okolí Brna, třeba na spojích do Lelekovic a Vranova.