Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

15:50
  • V Praze způsobil sníh dopravní komplikace. (3. února 2019)
  • V Praze způsobil sníh dopravní komplikace. (3. února 2019)
  • V Praze způsobil sníh dopravní komplikace. (3. února 2019)
15:25
03.února 2019 v 15:03, příspěvek archivován: 03.února 2019 v 15:25

#snihvpraze Do 15:00 hodiny jsme zasahovali u 29 případů popadaných stromů na komunikace pod tíhou sněhu.

15:20

První povodňový stupeň platil dopoledne zatím na Bystřičce nad vodní nádrží ve Zlínském kraji. Asi hodinu po poledni začal platit rovněž na řece Svratce v Dalečíně na Žďársku na Vysočině. 

Na Moravu se také přesouvá sněžení, které dnes zasáhlo české kraje.

15:19

Na východě Moravy, hlavně na jižní a střední Moravě, se kvůli tání sněhu a dešti zvedly hladiny některých řek, hlavně v povodí Moravy, Bečvy, Olše a Ostravice. 

V příštích hodinách budou dál stoupat, kulminovat by měly v pondělí, informoval Český hydrometeorologický ústav. 

15:15

Ve středních Čechách byla kvůli polomům uzavřena silnice mezi Bohosticemi a Solenicemi u přehrady Orlík. Neprůjezdná je i cesta z Berouna na Zdejcinu.

15:13

Do Brna byly odkloněny spoje z Madridu a Amsterodamu. Do Vídně pak byly odkloněny letecké linky z Istanbulu, Londýna a Tel Avivu. „Postupně se ty odkloněné lety vracejí do Prahy,“ uvedl odpoledne mluvčí.

15:13

Od rána bylo z pražského letiště v Ruzyni odkloněno kvůli sněhové nadílce sedm letů, a to do Vídně a do Brna. Některé spoje se již do Prahy vrátily. 

Letiště i v hustém sněžení je v provozu, kvůli odklízení sněhu z přistávací a vzletové dráhy ale některé lety nabraly zpoždění až několik desítek minut, řekl mluvčí letiště Roman Pacvoň.

15:02

Město Kladno vyhlásilo kvůli sněhu kalamitní stav

přečíst článek
14:40

Víkendovou návštěvnost sjezdovek na Vysočině pokazila obleva. Dnes kvůli dešti přišli jen skalní lyžaři, sobotní návštěvnost byla lepší. Podle údajů na webu nebude kvůli špatnému počasí ode dneška do pondělí jezdit vlek v Dalečíně na Žďársku. 

Správci dalších skiareálů v kraji uvedli, že provoz nepřeruší, protože se má zase ochladit. 

14:18

V Železné Rudě jsou podle infocentra v provozu areály Špičák, Nad Nádražím - Belveder, Samoty, Alpalouka a Weissova louka. Jejich provoz zatím počasí neovlivnilo, příjezdové cesty ale mohou být špatně sjízdné.

V provozu jsou v Plzeňském kraji také skiareály Nýrsko a Kocourov na Klatovsku. Sněžení by mělo podle předpovědi meteorologů ustávat až v pondělí nad ránem, teploty by se i v příštích dnech měly držet pod nulou.

14:17

V západočeské části Šumavy hustě sněží, v provozu jsou všechny hlavní skiareály. Lyžuje se také v Hojsově Stráži, Kašperských Horách i Přimdě na Tachovsku. Běžecké stopy dnes kvůli počasí rolby neupravily, přesto na běžky v okolí Železné Rudy vyrážejí stovky lidí.

14:15

Primátor Kladna Dan Jiránek vyhlásil dnes odpoledne kvůli hustému sněžení kalamitní stav. 

Veškerá technika se nyní soustředí na hlavní tahy, trasy autobusů a křižovatky do kopce. Zásadní je zajistit průjezd městské hromadné dopravy (MHD) a okolí nemocnic tak, aby fungoval integrovaný záchranný systém (IZS).

14:14
  • Silnici u Zelené Lhoty v lokalitě Na Sedle na Šumavě blokoval autobus, po smyku...
14:10

Kladno kvůli hustému sněžení vyhlásilo kalamitní stav. Veškerá technika se soustředí na hlavní tahy, trasy autobusů a křižovatky do kopce.

14:08
03.února 2019 v 14:05, příspěvek archivován: 03.února 2019 v 14:07

I odpoledne řeší hasiči následky napadaného sněhu. V kraji kvůli němu stromy padaly na silnice i železniční tratě. „Počet vícečetných výjezdů vzrostl o zhruba čtyři desítky,“ sdělila mluvčí jč. hasičů Vendula Matějů. Situace je stále nejdramatičtější na Strakonicku (60 událostí)

14:04

Na Vysočině, konrétně v Jihlavě, zatím nesněží. Podle pozorovatele počasí pro ČHMÚ Petra Janouška je zataženo a mrholí, teplota je přes 2 stupně Celsia.

13:58

Středočeští hasiči dnes kvůli silnému sněžení zaznamenali velké množství výjezdů. Od půlnoci ke 13:00 zasahovali u 200 událostí, většinou šlo o popadané stromy. „K tomu máme nějaké dopravní nehody, ale ty se obešly bez vážnějších zranění,“ dodal mluvčí krajských hasičů Petr Svoboda.

13:55

Ve Vlašimi na Benešovsku se pod tíhou sněhu zbortila nafukovací sportovní hala. Událost se obešla bez zranění, uvnitř naštěstí nikdo nebyl, řekl mluvčí krajských hasičů Petr Svoboda. Podle starosty Vlašimi Luďka Jeništy (Volba pro Vlašim) se dobrovolní hasiči snaží halu znovu nafouknout.

13:41

Na Moravě začne sněžit odpoledne či večer. Zatím tam vodohospodáři sledují zvednuté hladiny řek, hlavně v povodí Moravy, Bečvy, Olše a Ostravice.

13:36

Na Klínovec je možné se dostat přes Jáchymov a lanovou dráhu Prima Express, sjízdné jsou i příjezdové cesty ve směru od Chomutova. Řidiči by ale měli použít sněhové řetězy. Na Klínovci se lyžuje na více než 30 kilometrech sjezdovek, kvůli sílícímu nárazovému větru uzavřel skiareál lanovku Štikovka na Neklidu. Mimo provoz je také linka skibusu z Fichtelbergu přes Neklid na Klínovec.