Špičky ANO odboural dotaz, zda Babiš nezvažuje kandidaturu na hlavu Slovenska

  • 121
Politiky stínové vlády ANO velmi rozveselil dotaz, zda bývalý premiér a šéf opozičního hnutí Andrej Babiš nezvažuje možnost kandidovat na slovenského prezidenta. Jako prvního to rozesmálo Aleše Juchelku, pak Kláru Dostálovou. „No, probírali jsme to,“ řekl předseda stínové vlády Karel Havlíček a rozesmál se.

Po chvilce váhání ale pro jistotu dodal: „Samozřejmě ne. Není to tak a byla by to i pro mě velká novinka, ale rozhodně o tom u nás nepadlo ani slovo.“ To už se smáli i další přítomní politici

„Na Slovensku se množí dotazy, jestli nezvažuje pan předseda kandidaturu na slovenského prezidenta, když se uvolnilo místo,“ ptala se novinářka slovenské televize a rozhlasu RTVS. „Nevíte něco o jeho plánech v této věci?“ ptala se.

Kandidovat už totiž nebude slovenská prezidentka Zuzana Čaputová a bývalý premiér Andrej Babiš, který se neúspěšně ucházel o post české hlavy státu, je bratislavský rodák.

„Ne, nezvažuje, prosím vás, nezvažuje… Já vím, že vás to mrzí, tomu já rozumím. My o něho nechceme přijít. Tahle země ho potřebuje,“ uzavřela tuto část tiskovky, která postupně „odbourala“ všechny členy stínové vlády ANO, šéfka poslaneckého klubu ANO Alena Schillerová.


Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel

Video