ilustrační snímek

ilustrační snímek | foto: AP

STALO SE DNES: Rusové přiznávají ztrátu 90 tisíc mužů. Pohonné hmoty zdražily

„Putin dál ponese svůj kříž,“ odmítl ruský expremiér zvěsti o změně ve vedení země. Na Ukrajině přišlo Rusko o 90 tisíc vojáků, přiznávají zdroje z ruské tajné služby FSB. Policie našla střelce z Bratislavy mrtvého. Prudce zdražila paliva, příčinou je spotřební daň, francouzská stávka i nižší produkce. Dezinformátor Alex Jones musí zaplatit téměř miliardu dolarů odškodného za lži o smrti dětí.

Vladimira Putina nyní na postu prezidenta Ruské federace nikdo vystřídat nemůže. V rozhovoru pro RIA Novosti to ve čtvrtek uvedl někdejší ruský premiér Sergej Stěpanšin. Především v západních médiích se v době neúspěšného tažení na Ukrajině objevují spekulace o možném Putinově nástupci.

„Putin dál ponese svůj kříž.“ Expremiér odmítl zvěsti o změně v Kremlu

Ruská armáda mohla na Ukrajině nenávratně přijít o více než 90 000 vojáků. Uvedl to ruský investigativní portál Važnyje istorii s odvoláním na nejmenovaný zdroj z ruské tajné služby FSB a nejmenovaného bývalého pracovníka tajných služeb.

Rusko na Ukrajině přišlo o 90 tisíc vojáků, přiznávají zdroje z FSB

Slovenská policie vypátrala muže, který ve středu večer střílel na návštěvníky bratislavského baru. Útočníka našla mrtvého. Střelba si vyžádala dva mrtvé a jednoho raněného. Policie se také zabývá manifestem, který vyzýval k násilí vůči homosexuálům a Židům. Podle slovenských médií by vrahem mohl být syn slovenského politika. Vyšetřovatelé to zatím nepotvrdili.

Policie našla střelce z Bratislavy mrtvého, zabíjel v LGBT baru

Ceny paliv v Česku za týden výrazně vzrostly. Benzin Natural 95 zdražil o téměř tři koruny na 41,92 koruny za litr. Litr nafty stojí v průměru 45,29 koruny, což je o 2,29 Kč více než minulou středu. Vyplývá to z údajů společnosti CCS, která ceny sleduje. Pohonné hmoty začaly zdražovat od začátku října po zvýšení spotřební daně z benzinu, na vině je také probíhající stávka ve Francii a snížení produkce ropy.

Paliva prudce zdražila. Příčinou je spotřební daň, stávka i nižší produkce

Americký dezinformátor Alex Jones musí zaplatit nejméně 965 milionů dolarů (asi 24,4 miliardy korun) pozůstalým po obětech masové střelby na základní škole v americkém státě Connecticut v roce 2012, rozhodl soud. Jones nepravdivě tvrdil, že oběti střelby byli herci, kteří tragédii zinscenovali, píše agentura Reuters.

Dezinformátor musí zaplatit téměř miliardu dolarů odškodného za lži o smrti dětí


Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel

Video