Setkání prezidenta Miloše Zemana (vlevo) a předsedy vlády Petra Fialy na zámku...

Setkání prezidenta Miloše Zemana (vlevo) a předsedy vlády Petra Fialy na zámku v Lánech. (23. srpna 2022) | foto: Twitter: Jiří Ovčáček

Zeman se setká s Fialou, poslední schůzka byla zrušená kvůli nemoci premiéra

  • 1
Prezident Miloš Zeman se příští středu setká s premiérem Petrem Fialou. Setkání se uskuteční v Lánech. Z nedávno naplánované schůzky se předseda vlády omluvil kvůli nemoci.

Plánovanou schůzku potvrdil ČTK prezidentův mluvčí Jiří Ovčáček.

Prezident a premiér se setkávají pravidelně přibližně jednou za měsíc. Naposledy spolu měli během večeře jednat na konci září, Fiala ale svůj program zrušil kvůli virovému onemocnění.

Tématy jednání bývají aktuální domácí i zahraniční otázky. Probrat by tak spolu mohli energetické a ekonomické otázky, situaci na Ukrajině, nedávný evropský summit v Praze nebo výtky prezidenta vůči některým ministrům.

Zeman koncem září řekl Mladé frontě DNES, že by vyměnil ministry zahraničí Jana Lipavského (Piráti), financí Zbyňka Stanjuru (ODS), průmyslu a obchodu Jozefa Síkelu (za STAN), vnitra Víta Rakušana (STAN), ministryni pro vědu, výzkum a inovace Helenu Langšádlovou (TOP 09) a ministryni životního prostředí Annu Hubáčkovou (za KDU-ČSL).

Hubáčková od té doby podala rezignaci, s jejím pravděpodobným nástupcem Petrem Hladíkem (KDU-ČSL) se Zeman sejde ve čtvrtek odpoledne.

,

Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel

Video