Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Diskuze

KOMENTÁŘ: Dilema ODS. Navždy spolu, nebo zase sama

Krocení chudoby, inflace a drahoty rozhodne o osudu Občanské demokratické strany. Zda zůstane stranou v zajetí trpaslíků, nebo se opět osamostatní, píše ve svém komentáři pro MF DNES politický komentátor Petr Holec.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
IJ
PH

ods spolu s ano si navařila inflaci jak hrom a teď, když ji má řešit, tak říká, že sice dělá vše, aby inflaci snížila, jen to nějak stále stoupá. jediný, kdo se raduje je opavský pemdéčkový odborník a starosta 30% předem pánové, kterému se z inflace dobře plní státní kasa. bohužel, to plnění pak předá čezu, protože čez nemá peníze. se divím, že stát půjčuje akcionářům čezu peníze, aby měli větší zisk. fiala je naivní trouba, co kmotrům dělá střechu a kmotři ví, že se tato vláda moc dlouho neudrží a proto si musí s dojením státu rychle pohnout. jinak řečeno, okolní státy i jiné státy v EU, ale i Británie dělá hodně proti inflaci a záměrně přemrštěným cenám energií, vláda naše nedělá nic. chce to vysedět, vysignalizovat. počká až se to přežene apak bude říkat, proč za to mohly předchozí vlády. mezitím se dostaví vlny covidu, na které se vláda nepřipravila. daně nezvýší, sektorové daně také ne, výběr daní ods nikdy moc nezajímal a jinou možnost, jak naplnit rozpočet fialoví zoufalci nemají. jejich obligátní, že propustí pár státních špatně placených zaměstnanců a že nebudou dávat sociální dávky a tím vyřeší veškeré dluhy čr jsou pohádky pro laskavé oligarchy.

7 2
možnosti
MT

Jaxi po Fialovi neni ani vidu ani slechu.. ☹️

2 1
možnosti
Foto

Je jedno jestli sama nebo spolu, hlavně rychle pryč v propadlišti poltických dějin.Než to pokálí ještě víc než se jim to zatím daří nyní a stále v tom pokračují.:-)

6 1
možnosti
ZP

Ono když je někdo politolog, učí politotologii, to neznamená že není úplný blb.

14 2
možnosti
JP

Není to relevantní.

Znamená to, že možná umí učit, rozkládat rukama, soustavně o cosi usilovat, ale to poslední umí i kdejaký gauner bez jakéhokoliv vzdělání. Takže zbývá to učit a rozkládat rukama.

Jo a napsat esej, jako reklamní kreativec točí reklamu - na cokoliv.

1 1
možnosti
JD

J82a87n 19D67o81u29š63a

16. 7. 2022 18:59

Za to může Babiš!!!

0 0
možnosti
VF

Tak jak stoupá inflace tak klesají preference vládních stran. ODSáci by se měli na ty přísavky vykašlat. K čemu je koalice když si nakonec každá strana založí svůj klub a vystupuje samostatně.

7 0
možnosti
LN

Ty kluby jsou pragmatické. Viz Wiki: "Jednací řád dává poslaneckým klubům řadu možností, jak ovlivnit jednání sněmovny, např. jejich předsedům se podobně jako prezidentu republiky nebo členovi vlády udělí slovo, kdykoli o to požádají."

Pokud bychom pokračovali ve vašem uvažování, pak by nedávaly poslanecké kluby smysl ani v předchozích vládách. Proč ANO a ČSSD měly oddělené kluby? Vládly spolu v koalici. ODS, TOP 09 a KDU-ČSL jsou stále samostatné entity, i když teď vystupují v koalici (jak vládní, tak předvolební).

0 2
možnosti
RG

Pokud budou fialoví amatéři řídit stát takovým to způsobem (a oni to bohužel jinak neumí) jako dosud, bude inflace přes 20 % ještě letos. ČR není UA a to by si pětikolka měla uvědomit. Oni voliči jim to stejně na podzim připomenou.

13 3
možnosti
JM

J81a40n 54M13a58r63e19k

16. 7. 2022 17:55

No a to jí ještě čeká ta legranda s Do2+ plyn do 1,89 v ročním příspěvku 1500 kč. OZ to se ještě neví a dálkové topení taky ne. ODS a celou vládu čeká podivný podzim s neskutečnými sociálními nepokoji. Fila a spol. ani netuší která tluče. Pokud půjdu k volbám tak nikdy už tuhle partu nezvolím. Babiš jim se svým diletantismem nesahá ani pod podrážky.

9 3
možnosti
PP

P12e13t71r 82P14r52o45k35o59p

16. 7. 2022 17:49

Hehe, s tou trzni cenou jste pobavil. Predstavte si, ze jste jediny kdo prodava sůl. Každá cena, za kterou sul nabidnete je "trzni". Monopolne trzni. Vy se pakujete ostatni vam to plati. V ekonomicke tworii se tomu rika monopol. Kdyz s tou soli budete dva, porad se asi dokazete urcovat ceny tak, abyste na prodeji soli sakra vydelavali. V ekonomicke teorii se to jmenuje duopol nebo chcete-li oligopol... Nic moc vas nenutí prodavat, za cenu, ktera by vznikla na volnem konkurencnim prostredi.

Pokud jste tu sul ziskal bez nejake oduvodnene investice/know-how/ vynalezu. Pakujete se pouze na zakalde nahody. To je dnesni CEZ to jsou dn3sni dodavky z rafinerii orlen a mol...

Trzni cena :))))

3 0
možnosti
VZ

Angličtina pro to má termín "windfall gain". Tedy něco jako zisk, který někomu spadl do klína, protože zrovna byl pod stromem a zrovna zafoukalo. A vůbec se nemusel snažit si jej zasloužit. Na současnou situaci v energetice to sedí jak prdelka na nočníku.

5 0
možnosti
PV

P19E63T82R 16V75Y93L49Í25T

16. 7. 2022 17:39

Fiala je vystudovany politicky filozof, ktery bohuzel nicemu nerozumi. Vcera se na TV Nova ve zpravach divil akcionar cezu, proc stat jako nejvetsi akcionar cezu neni schopen nic udelat s cenami elektriny. Doporucuji si to pustit. Ve Francii to jde a u nas to nechteji udelat aby jejim kamaradickum neprestaly pritekat penize. Takhle vlada bojuje s inflaci ...

29 4
možnosti
LD

Protože by stát musel ostatním akcionářům prodej pod cenou kompenzovat.

2 4
možnosti
  • Nejčtenější

Policie v pohotovosti kvůli hrozbě terorismu. Zadržela podezřelého cizince

8. června 2024  23:01,  aktualizováno  9.6 12:41

Policie dopadla cizince podezřelého ze zvlášť závažného zločinu, po kterém vyhlásila pátrání v...

V Turecku zemřela česká zpěvačka Victoria. Zavraždil ji její vlastní manžel

14. června 2024  8:59,  aktualizováno  11:23

Česká zpěvačka Victoria byla zavražděna v Ankaře. Podle tureckého portálu Hürriyet ji zabil její...

{NADPIS}

{LABEL} {POPISEK}

„Ukrajinská sebevražda“. Intriky v Kyjevě čím dál víc frustrují Západ

11. června 2024  19:21

Kádrové změny nezmítají jen ruským ministerstvem obrany, rostoucí pozornost vzbuzují i rošády v...

Dar pro Ukrajinu prostřednictvím Čechů vyvolal na Tchaj-wanu bouři

10. června 2024

Premium Dar, který má pomoci Ukrajině s obnovou tamního zdravotnictví, způsobil na Tchaj-wanu politický...

{NADPIS}

{LABEL} {POPISEK}

Volby vyhrálo ANO před SPOLU. Stačilo! i Přísaha mají dvě křesla, propadli Piráti

9. června 2024  20:29,  aktualizováno  10.6

Volby do Evropského parlamentu vyhrálo v Česku hnutí ANO. Od voličů získalo 26,14 procenta hlasů,...

Nej skluzavka, echt Divoký západ, exkurze do Bayernu... Krok za krokem zemí EURA

15. června 2024

Premium Od spolupracovnice MF DNES v Německu EURO je Německo. EURO si dělá z Německa, kde fotbal je národní sport, něco jako svoji výkladní...

Chtěl bych Turka v Česku, říká Macinka. Antibabiše má za nejhloupější program

15. června 2024

Premium V uplynulých dnech oslavil 16 let po boku Václava Klause. Ještě na Hradě dělal tehdejšímu...

Kvůli Le Penové ho sesadili. Soud však rozhodl, že šéfem Republikánů zůstává

14. června 2024  21:31

Pařížský soud v pátek zrušil rozhodnutí francouzské konzervativní strany Republikáni (LR), která ve...

PŘEHLEDNĚ: Proč Česko kupuje nové tanky za 52 miliard? A co všechno umí?

14. června 2024  21:01

Česká armáda by měla do roku 2030 získat 77 nejmodernějších tanků Leopard 2A8 ve společném nákupu s...